Thread: "Furia"
View Single Post
Old 06 Jan 2004, 13:10   #52
ioniliescu666
Junior

ioniliescu666

Re: furia

Originally Posted by giu:
FURIA este foarte bine filmat, montat, se simte publicitatea si talentul in general la Munteanu...Baietii din cele 2 roluri prime sunt extra, de Madame Chiriac m-am saturat pana peste cap, chiar nu mai e nici-o juna interesanta si buna actrita in tara asta?! Dar defapt stiu ca e o intrebare retorica...NU sunt! Dar si de vulgaritatea "poporanismului" ei m-am saturat! Altfel, s evede de la o posta ca e scris ca sa fie "trendy" de oameni care chiar nu cunosc mediile respective...CE mai e si moda asta "expresionsita" cu curve, dealeri, mafioti, violenta de doi bani? De ce nu se apuca scenaristii nostri sa scrie filme despre ceea ce CUNOSC, despre un cuplu de studenti, sau yuppies, ca si-asa sunt cu totii publicitari?!...In concluzie, FURIA este nul!
Amice, imi place cum ai reusit sa ajungi de la un film "foarte bine filmat, montat" la unul "nul". Oare camera si montajul nu mai inseamna chiar nimic?
Nu, "Furia" nu este in nici un caz un film nul, la fel cum nici Dorina Chiriac nu e vulgara. Nu e vulgara nici atunci cand e perversa, ca in "Dupa-amiaza unui tortionar" (unde, nota bene, nu scoate nici un cuvant tot filmul).
Iar moda asta nu poate fi in nici un caz "expresionista". Poti sa-i spui "(neo)naturalism", "(neo)verism", "(hiper)realism",
"(hiper)autenticism" s.a.m.d., dar in nici un caz "expresionism". Daca nu ma crezi, ia te rog un dictionar de termeni literari si artistici si te vei convinge.
Poate ca ai nostri juni regizori asta stiu, asta fac. Te-ai gandit la asta?