Originally Posted by Gaandalf:
Quote:
Mult nimic
Asteptat cu infrigurare de unii, cu blazare de altii si cu exasperare de cativa, putini (ca mine), ultima parte a "Stapanului inelelor" a ajuns, pufaind, la destinatie. Toate cele 3 ore si jumatate de vagoane! Ce ramane, acum ca intreaga oferta poate fi evaluata? Scurt spus: o monstruozitate.
Trilogia regizata de Peter Jackson e genul de mastodont cinematografic la care se-nchina fanii, cei slabi de inger si managerii Oscarurilor. A luat cateva premii si o sa mai ia. Daca s-ar da si un premiu pentru cel mai antipatic personaj, el ar trebui impartit intre Gollum si dl Frodo.
Primul apare, abuziv, si in aceasta a treia parte, cu acelasi monolog pe doua voci intre Gollum-ul bun si cel rau; senzatia e ca autorii au uitat ca ne-au mai administrat o portie in episodul 2 - sau se bizuie pe faptul ca noi am uitat. Ei bine, n-am uitat, si revenirea personajului e o mare plictiseala! Cat despre dl Frodo, jucat plapand de Elijah Wood, el nu face decat sa caste ochii mari sau sa lesine.
Problema nu e realizarea (coplesitoare, cu efecte speciale cu tot), ci cum s-o suporti - cand nu faci parte din secta celor pentru care "Lord of the Rings" e mai mult decat un pachet de 3 filme, e o religie. "Stapanul inelelor" functioneaza exact ca un joc pe computer, de aceea e jucaria preferata a pustilor. Povestea da impresia ca avanseaza, dar e o iluzie: iarasi dl Frodo privind speriat, iarasi "My Precious", iarasi un atac asupra unei cetati, cu catapulte si tot tacamul, si tot asa.
Unora, toata aceasta aglomerare de armate, peisaje virtuale si dialoguri nobile de doi bani li se pare pasionanta. In ce ma priveste, am incercat - cu disperare - sa ma leg de ceva, sa pot spune, in cronica de fata, uite, asta mi-a placut... N-am gasit nimic. Bine ca s-a terminat.
Alex Leo Serban
Libertatea
|
|
ALex, nu crezi ca te-ai zbatut degeaba cand ai scris toata chestia asta? Tzi-ai stors mult creierul pana ai reushit sa scrii articolul asta? Spune-ne shi noua obsedatzilor, pe ce criterii te-ai axat cand spui ca "dl Frodo, jucat plapand de Elijah Wood, el nu face decat sa caste ochii mari sau sa lesine." Ce trebuia sa faca mai mult, sa te impresioneze? In fine...noi, fanii LOTR shi toata "febra LOTR" o sa te bantuie de mult de acum inainte...cel putzin pe acest forum!!! 8)