Originally Posted by inda:
Metaforele cu mocirla din balta, vezi mocirla romaneasca, ar fi putut sa le lase pe seama lui pizza pentru ca era clar ca nu dau bine intr-un astfel de film, care se vrea comercial!
Nu mi se pare corect sa laudam incercarile romanesti care se cheama filme sau sa le comentam cu indulgenta tocmai pentru ca sunt romanesti... cineva, eu stiu cine?, vreun regizor inca necunoscut va gasit o FORMULA, fata de care furia sau filantropica ni se vor parea doar niste filme la locul lor
|
Metafora de care vorbesti nu face aluzie la mocirla romaneasca in general, ci, cred eu, are stricta legatura cu eroii, care ies la lumina, reusesc (pentru cat timp nu se stie) sa lase toate murdariile in urma si, de ce nu, sa inceapa o viata noua. Si, scuza-ma ca ti-o spun, dar distinctia film comercial vs. film de arta pe care o faci tu mi se pare complet deplasata si nu se mai face, vorba ta, "de vreo 20 de ani" pe-afara.
Si nu mi se pare ca forumistii de aici sunt indulgenti cu filmele romanesti, ba dimpotriva, uneori sunt chiar prea pretentiosi (nu e cazul totusi sa ne comparam atat de des cu americanii cand nu suntem nici la nivelul ungurilor - dpv al filmului, desigur). Nici macar criticii nostri de film (cu cateva exceptii, ce-i drept). Uite-te la Alex Leo Serban sau la Andrei Gorzo. Daca va gasi cineva intr-adevar "FORMULA" succesului de casa si critica la noi, "cu-atat mai bine tarii/ si lui cu-atat mai bine" (vorba lui Alecsandri).