Thread: "Furia"
View Single Post
Old 27 Nov 2003, 19:25   #17
inda
Novice

inda

dupa parerea mea e un film corect, iar radu si-a facut bine temele in timpul evolutiei sale din publicitate cu clipuri la un nivel mai mult sau mai putin occidental. Mi se poate foarte important... sa depasim un handicap, iar handicapul se numeste insusi filmul romanesc. regizorii sa invete sa fie regizori si sa decupeze. Sa existe o poveste, iar scenaristii sa fie scenaristi si atat...
Nu poti compara furia cu marfa si banii... este vorba de alta factura de film si de alte etape care s-au experimentat "afara" in urma cu cel putin 20 de ani. Mie, finalul mi se pare suficient de inventiv pentru acest gen de film, desi un spectator din sala cinematografului "Festival", dupa ce a rontait la seminte tot filmul si s-a entuziasmat la faza cu conflictul Dinamo vs. Steaua a afirmat, foarte suparat, la sfarsit: "Vezi, d'aia nu ma duc eu la filmele romanesti... ca n-au nici un final!"
Metaforele cu mocirla din balta, vezi mocirla romaneasca, ar fi putut sa le lase pe seama lui pizza pentru ca era clar ca nu dau bine intr-un astfel de film, care se vrea comercial!
Nu mi se pare corect sa laudam incercarile romanesti care se cheama filme sau sa le comentam cu indulgenta tocmai pentru ca sunt romanesti... cineva, eu stiu cine?, vreun regizor inca necunoscut va gasit o FORMULA, fata de care furia sau filantropica ni se vor parea doar niste filme la locul lor
inda is offline   Reply With Quote sendpm.gif