Thread: Maria
View Single Post
Old 26 Nov 2003, 09:37   #44
lynx
Guest

lynx

Maria

Am vazut ieri filmul lui Netzer. Cred ca se inscrie exact pe aceeasi linie cu toate filmele romanesti de dupa revolutie - realitate dura, lipsa de speranta, personaje mutilate fizic si mai ales sufleteste. Numai ca spectatorul obisnuit s-a cam saturat sa tot vada astfel de filme. Spectatorul roman /vezi colegii si colegele mele de la <frabrica>/ nu vor sa mai vada filme romanesti pentru ca <sunt prea urate si deprimante>. in schimb, unui spectator din Occident daca-i prezinti un astfel de film, acesta nu va face decat sa se se mire de grozavia pe care o vede. Eventual, i se va face mila, dar orgoliul sau de occidental va fi gadilat din nou /uite, ca astia tot prosti si abrutizati au ramas!/ si... cam atat. In nici un caz nu va admira iscusinta regizorala sau travlingurile. Pentru el, Maria nu este decat o imagine a Romaniei. Concluzie- gata cu filme deprimante, cu femei talambe si proaste, cu Marii gravide pe banda rulanta! Vrem filme cu happy end si, daca se poate, cu romani destepti.
lynx is offline   Reply With Quote sendpm.gif