Caravana filmului britanic a ajuns si la Cluj ieri seara cu prima proiectie: Calendar Girls. Mai mult de 3/4 din spectatori erau femei... Cred ca cineva facuse reclama buna filmului in revistele de specialitate (v. Elle, Avantaje, Cosmo). :roll: Filmul a fost foarte amuzant, vorbind despre curajul unor femei trecute de 50 de ani dar in cea mai frumoasa treapta a maturitatii lor (v. discursul sotului bolnav de leucemie) de a infrunta tabu-urile societatii engleze. Oare cine a zis: "No sex please, I'm British"?
OK, profit de ocazie ca sa spun ca pe mine ma mira faptul ca nu se prea vorbeste aici despre filmele europene. Sau se face dar la modul foarte general. Un exemplu recent dezbatut: am ramas stupefiat de iroseala de biti la subiectul DOGMA 95. Toti au criticat poruncile si filme care nu aveau de-a face cu DOGMA? Iar asta e o regula des intilnita aici, din pacate: lumea isi da cu parerea fara ca macar sa fi vazut filmul respectiv sau daca nu face parte din seria "Matrix" sau "Stapinul inelelor" atunci nu prea merita discutat. Nu am citit niciunde o reactie la filmele de cinemateca transmise de TVR... Cam asta e situatia pietei la noi si atunci ce se cere asta avem: filme de box-office american de doi lei! Chiar sint curios in cite cinematografe din tara ruleaza filme europene...