Thread: Maria
View Single Post
Old 13 Oct 2003, 20:29   #30
Daniela Nitoi
Novice

Daniela Nitoi

Bubu are dreptate, da' ce ne facem cu Piron ca tot ce are la indemana e un ciocan si toate in jur ii par a fi cuie :lol: ?
Si-acuma pentru cine-i interesat sa afle o parere despre cum si ce e cu Maria, sa revenim la oile subiectului in cauza. Am fost aseara sa vad filmul. Am plans si m-am bucurat in acelasi timp. Am plans pentru ca exista nedreptate, violenta si mizerie; am plans pentru ca putem sa calcam pe Luna, dar nu putem sa ajutam copii care sufera de foame. Am plans pentru Maria, care a trait alaturi de sot si de cei 7 copii intr-un subsol insalubru, fara curent electric si apa curenta undeva intr-un oras de provincie din Romania; am plans pentru simplitatea ei, pentru curajul ei de a spune nu atunci cand i s-au oferit bani sa-si vanda unul dintre copii; am plans pentru ca viata i-a spus de prea multe ori NU! Am plans pentru ca Maria s-a prostituat, ca o ultima solutie pentru o viata mai buna! Am plans pentru ca a murit stupid, atunci cand cosmarul ei si al familiei ei incepea sa se transforme intr-un apartament si o slujba!
Apoi m-am bucurat in primul rand pentru ca sala cinematografului era plina; romani si americani si asiatici si mai stiu eu ce alte nationallitati deopotriva. Apoi m-am bucurat pentru ca exista actori romani extraordinari: Diana Dumbrava, Serban Ionescu, Horatiu Malaele........................................... ..............etc. M-am bucurat pentru simplitatea si echilibrul artistic al filmului, pentru cadrele excelente, pentru muzica lui Petru Margineanu, pentru debutul lui Netzer, si pentru ecoul extraordinar pe care-l are filmul in Europa. Singura data cand am strambat din nas a fost la fondu-urile cam lungi, si cam abrupte.
Tragand bara si facand totalul, raman trista la neputinta de a face mai mult, pentru mai bine, si bucuroasa (din nou pentru ca se face film romanesc competitiv.

dana

P.S: pareri din sala: iar film despre saraci? Romania are numai saracie?
Occidentul isi va intari parerea despre Romania, cum ca e o tara de nerecuperat!!!

Asa sa fie?
Daniela Nitoi is offline   Reply With Quote sendpm.gif