Originally Posted by semi-cronicaru':
Don't worry. Vroiam doar sa scot la iveala punctul meu de vedere.
-----------HERE IT COMES-----------
Am revazut filmul la cinematograf, de data asta. Si am avut un feld e... revelatie: "Chicago" este mai SLAB decat pare. (la fel si "Moulin Rouge", daca continuam polemica). A amintit si Alex Leo Serban de "razzle-dazzle" sau "Ia-le piuitul!". "Chicago" este mult mai entertaining decat orice alt film pe care l-am vazut anul asta si mai entertaining decat mult-disputata lui surata muzicala. Dar cam asa sunt toate muzicalurile. Oricum, in ochii mei, "Chicago" ramane o satira partial reusita, cu un final ratat (eu as fi taiat ultima scena, terminand cu un raspuns dat de Roxy lui Velma: "Nu!". Apoi THE END, fara generic). "Chicago" ramane filmul care TREBUIA sa ia Oscar-ul in anul acesta (chiar daca il merita sau nu). "Chicago" ramane filmul care m-a facut sa-mi schimb parerea despre Gere (de la "Breathless" incoace, l-am cam evitat). "Chicago" nu este doar un omagiu de doua ore si adus lui Bob Fosee (oare "It's all showbiz" insemana "Life is a cabaret"???). THE END.
--------------------------------------------------------------------------
Si acum, despre eterna disputa "Moulin Rouge" vs. "Chicago" ("Dancer In The Dark" nu l-am vazut). ricutza zifcea ca "Chicago" este mai superficial decat "MR". Poate nu am inteles prea bine, dar mie subiectul din MR mi s-a parut o simpla poveste de dragoste cu final tragic (nimic nou!), invaluita adanc intr-o haina imblanita de postmodernism; faza cu mesajele boeme nu tine. "Chicago" la fel, doar ca Marshall ramane mai fidel stilului clasic de facut music-hall-uri si, undeva dupa toate avantajele financiare si montajul care iti ia ochii (maiestrie tehnica la ambele filme, oricum), undeva pe acolo se ascunde o morala. Practic, "Chicago" este o metafora, doar ca uita sa sublinieze mesajul, ceea ce ar trebui ca publicul sa invete. (De fapt, uita sa si aminteasca de chestia asta!)
--- What did he say?
--- He say: "Hi!"
--- And what did you say?
--- I say: "You talkin' to I.R.?"