Ce pare aveti de "Furia" lui Radu Muntean? Eu am senzatia ca publicul target ales era cel care consuma doar cinema USA. Ceea ce cred ca nu este deloc rau. In momentul in care ne vom da seama de ce "Furia" nu a prins pe plaiurile noastre, vom intelege reteta unui film romanesc fara pretentii prea mari, dar care sa aduca oameni in sala , oameni care sa plece dupa vizionare, relaxati. Si asta ar conveni de minune cinematografiei mioritice.E adevarat ca "Garcea" a facut o gramada de spectatori, dar la fel de adevarat este ca ieseau nemultumiti rau de tot din sala. Bineinteles ca nu in timpul proiectiei ci apres, but... Despre filmul romanesc ideal nu m-as avanta sa vorbesc ; ori filmul romanesc, ori filmul ideal , intamplator realizat la noi. Alipirea asta" filmul romanesc ideal" ma face sa cred ca exista oameni care se gandesc sa gaseasca o solutie pentru "cum sa faci din rahat, bici". Cred ca ne-am pripi sa spunem despre cinematografia noastra ca locul ei e in closet ;poate pe langa , pe post de suport de hartie igienica...Adica, sa nu dramatizam !
Deci, "Furia"?...
PS. Chestia asta cu " sa aiba filmul de toate in el", e big greseala. Filmele alea de nu va plac voua, asta au incercat...
|