View Single Post
Old 09 Jun 2003, 08:38   #28
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by marx:
Performance-ul si alte instalatii sunt catalogate ca arta efemera(in caz ca nu intalnesti sintagma abureala efemera)si toate impun un cod simbolic(neavand intentia de-al descifra

Apropo de performance destinat efemerului (a redundancy in terms, I'm aware of it), imi amintesc de o isprava artistica a cuplului Perjovschi: nu mai stiu ce festival din strainatate era, dar ei asa decisesera sa se manifeste. El decupa poze cu fete de om ("moace" le zicea el, portrete, etc) si le lipea pe un canvas de vreo 2 X 2. Lia, in schimb, optase pentru o abordare mimetic-recuperatoare: se uita la oamenii care mergeau pe strada si le imita mersul. Acuma, m-o fi facut pe mine mama prost de nu reusesc sa vad subtilitatile astea: parca si copiii aia obraznici fac acelasi lucru, nu? De fapt, daca imi amintesc bine "The Conversation', parca si oamenii mari se indeletniceau cu aceleasi trebi lesnicioase. Ce cacat, acuma toata lumea tre' sa se joace de-a Cristo, sa impacheteze castele in hirtie, si cacatel in pachetel.

Quote:
Serigrafiile lui Warhol sunt simple alterari vizuale.Sau cum definea Francastel:"artistul a devenit un tehnician".

Co & rect, dar asa sint si baietii care lucreaza cu Photoshop in ziua de azi, nu? Si cine stie ce op-art mai iese si din ei.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif