View Single Post
Old 07 Jun 2003, 09:47   #7
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

(promisiunile sint facuta pt a fi incalcate, nu? :roll: )

nu va ascund ca unul din scopurile prezentei mele pe acest forum a fost declansarea unei mici 'revolutii' care sa-i dezvaluie, in toata mitocania lor agresiva, pe citiva - auto-instalati - 'lideri ai grupului' (printre care ambra blu)... un fel de cyber-ecarisaj: eu am jucat un rol; ei au fost ei insisi :lol:
culmea e ca mi s-a reprosat - tocmai mie!!! - 'marlania' pe care nu faceam decit s-o trimit inapoi la 'expeditori', compliments of the house included ... ma rog; fiecare grup are liderii pe care-i merita - de bine ce-i suporta (uitati-va la romania!)

asadar, daca e sa votez (si de ce n-as vota si eu?!), as zice urmatoarele:
ambra blu sa ... RAMINA, fireste!
orice om are dreptul sa fie unde pofteste: daca scopul in viata al lui ambra este sa fie barosan peste forumisti, why disagree...? caci 'ambra blu pt voi/este ernest de la BB 2' :lol:
dar cred ca este de datoria celorlalti forumisti - multi dintre ei, integri si de bun simt - sa decida daca-l mai accepta pe 'ernest 2' lider! despre asta e vorba...
si pun pariu: in momentul in care ambra nu va mai fi lider (shit happens!), isi va lua talpashitza subito inspre alte forumuri, unde se va putea erija - once more, with feeling... and cynicism - mare jmeker mare!!
eu asa vad lucrurile.
si nu cred ca ma insel :wink:
PS concluzia logica a caftului meu cu ambra & cei ca el: pleshu, manolescu, cartarescu, ciulei, pintilie etc etc - bashca strainii: fiprescii & ceilalti - bashca cititorii mei onesti & fideli - sint victimele unei halucinatii colective, caci eu nu fac 2 bani; dreptate are ambra de pe cinemagia - whatever his real name is... go figure!
PPS draga ricciotto, imi pare nespus de rau ca ai adus in discutie numele intr-adevar regretatului George Littera; poate ca nu stii, dar ma afecteaza cu atit mai mult ca l-ai tirit in aceasta mocirla cu cit este omul care m-a sustinut cel mai mult in cariera mea academica, cel care s-a luptat chiar si cu un imbecil institutional ca laurentiu damian atunci cind acesta a cerut 'excluderea' mea din asociatia criticilor pt ca am criticat productiile lui kitchoase... Littera nu are ce sa caute in aceasta discutie - a fost un om prea pur, prea bun, prea integru!
cit priveste sensul afirmatiei mele 'ca scriu cu mina stinga' cronica de film - vad ca (iarasi) sint rastalmacit sau deloc inteles; ideea era ca nu-mi ia prea mult sa scriu cronici, sint un ban cistigat ushor - in nici un caz ca nu-mi respect cititorii! si mai era ceva: pe mine nu ma intereseaza critica per se - ci altceva: includerea cinema-ului (care ma pasioneaza in continuare!) intr-un proiect mai larg, teoretic, vizind nu o arta sau alta, nu un gen sau altul, ci categoria de 'vizualitate': adica, o extensie contemporana a celebrului eseu al lui walter benjamin despre 'opera de arta in epoca reproductibilitatii sale mecanice' (pe care cu siguranta ambra il stie pe de rost 8) ); de aici si interesul meu pt artele plastice contemporane - performance, instalatii etc -, care poate fi regasit si in interesul unor cineasti pt ele (vezi greenaway)... demersul meu este eseistic, teoretic in sens larg - nicidecum cantonat 'cronicii de intimpinare', pe care o practic - recunosc - pt bani.
si, pt ca ambra blu citeaza tot felul de nume 'rare' la care are el acces - inca o dovada de aroganta, self-importance & snobism -, sint curios daca l-a citit pe slavoj zizek...? are o carte intreaga in care-l interpreteaza pe lacan din persp. culturii populare (hitchcock de ex.), din care un fragment a aparut in nr. din 'sec.21' dedicat cinema-ului...
ah, care lacan?
care 'sec.21'?
probabil ca ambra nu mai are nevoie de nici un nume de autoritate - he's a name all to himself :roll:
asa ca: RAMII, by all means!
keep bullshitting. be happy.
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif