Dupa ce am rezistat cu eroism la o coada de aproape 1 ora la cinema Patria si am sarit in sus de fericire ca m-a blagolovit Dumnezeu cu niste locuri cat de cat decente, m-am dus la film cu convingerea ca a meritat efortul...
Cand am iesit de acolo, aveam pareri amestecate...
Ok, s-a incercat dezvoltarea subiectului (poate SUPRAdezvoltarea...), apar o groaza de personaje noi:
- Niobe, conducatorii din Zion, Link, Vector, Fauritorul de chei - baietii buni
- Arhitectul, agentul Adam, Merovingian-ul, (poate si a sa Persephona), fantomele - baietii rai
Bun, deci apar atatea personaje... pacatul principal al filmul e ca aceste personaje nu sunt dezvoltate cum ar trebui... se lasa tema pentru Matrix 3? Nu prea vad cum ar putea fi lamurite atatea enigme intr-un singur film... Cred ca ar trebui facut serial. Dupa cum am zis cred ca regizorii au supradezvoltat subiectul creand o poveste alambicata si complexa care nu prea isi avea rostul.
In plus de asta subiectul filmului are o groaza de chestii care m-au dezamagit:
- idea cu cei 100 de agenti Smith mi s-a parut total neinspirata... Pur si simplu saracu Smith devine un simplu obiect de amuzament, fata de cat de fioros era in Matrix 1
- nu stiu, niciodata nu am avut o asa impresie ca TOTI actorii principali au jucat EXTREM de prost... se remarca in special Lawrence Fishbourne (cu discursul lui de 2 bani...) si Keanu (vorba lui Lady_Skar, parca era o scandura!)
- filozofiile de 2 bani ale Merovingian-ului despre cauza-efect si liberul arbitru... give me a break - poporul american poate o fi cazut in extaz, dar pe mine nu m-a impresionat deloc
- personajul Persephona... pur si simplu nu i-am vazut rostul... ma mir ca o actrita asa buna cu Monica Beluci a acceptat o asa mizerie de rol (ce diferenta uriasa fata de Malena :cry: )
- o chestie care deja depaseste limita bunului simt... Neo ajunge sa opreasca santinele cu fortele sale extraordinare... hai da-o incolo daca mai puteam accepta unele chestii, asta chiar ca m-a enervat!!! In lumea reala el era un loser ca toti ceilalti oameni si nu putea face nimik din smecheriile din Matrix... asta a fost cireasa de pe coliva numita Matrix Reloaded... Sa inteleg ca in Matrix Revolutions o sa devina Dumnezeu pe pamant (sub pamant) sau ce???
Dintre putinele chestii bune as enumera:
- speech-ul arhitect-ului, revelatia lui Neo... fara faza asta, filmul chiar ar fi fost de duzina... are niste idei foarte misto, dar foarte slab puse in valoare de regizori...poate in Matrix 3... mai ales ideea ca Neo este al 6 lea... ups, dar ma opresc aici !!!!!
- urmarirea de pe autostrada, genial constrita, te tine efectiv cu sufletul la gura... ma rog poate finalul fasait, cu Neo in chip de Superman
- ideea personajului fauritor de chei
- personajele fantoma... uite asta a fost o idee chiar foarte buna
- cred ca nu mai merita mentionat de efecte speciale... de nota 100, dar se pare ca nu e suficient ca sa obtii un film bun...
Deci, tragand linie ce pot spune... Am impresia ca Matrix-ul s-a transformat intr-un fel de Razboiul Stelelor, dar foarte prost jucat si cu niste personaje nu tocmai inspirate... unele chiar nu isi au rostul
S-a stricat mult din ideea principala a Matrix-ului, povestea este slaba nu se ridica la inaltimea ideei de baza a filmului...
Ce sa zic... dupa cat am stat si am suferit in inghesuiala sa iau bilete, paca regret ca nu am stat frumos acasa si nu m-am uitat la versiunea de pe calc... chiar daca e filmata din sala si se vede nasol...
Nu stiu, nu vad rostul la continuarea asta si voi sta serios pe ganduri inainte sa iau decizia de a ma duce la Matrix Revolutions...
|