Subiectul a plecat de la The curse of the Jade Scorpion un film foarte bun dar care pentru Woody Allen nu este un film reprezentativ.
Din lista lui blitz43 lipsesc doua filme care din punctul meu de vedere sunt de referinta pentru cinematografie : Manhatan si Annie Hall. Acestea doua pot oferi o idee mult mai buna despre creatia lui Woody Allen.
Filmele lui Woody Allen nu sunt nici pe departe succese box-office, sunt comedii la care nu neaparat razi si in general beneficiaza de un public aparte. Poti gasi foarte usor oameni care nu inteleg filmelele lui, comedia lui si care se grabesc sa le categoriseasca ca porcarii. Poate este o problema de gust, dar pe langa comicul de situatie din Sleeper, Take the money and run, Bananas, Love and death gasesti filme la care rasul se transforma in zambet, comicul fiind dat de viata personajelor : Manhatan, Annie Hall, Purple rose of Cairo, Hnnah and her sisters, Husbands and wifes, Danny Rose.
Ca actor este senzational, ce poate fi mai frumos decat piticul urat cu ochelari si chelie care bineinteles este curtat de femei frumoase, este deosebit de inteligent si nu are complexe fata de nimeni.
Gluma lui preferata "nu as face parte dintr-un club care ar avea membrii persoane ca mine" cred ca este reprezentativa pentru comicul pe care il ofera filmele lui.
Filmul meu preferat : Annie Hall unde Dianne Keaton joca superb iar cine il vede nu va uita niciodata stilul La-di-da
Glume marca Woody Allen :
- intrebat cand a facut ultima data dragoste raspunde : Ce zi e azi ? marti ? de doi ani. ( Love and death )
- i se spune : esti un amant grozav, cum reusesti ? raspunde : ma antrenez foarte mult de unul singur ( Love and death )
- pe campul de lupta mai multi soldati ajung intr-un loc in care sunt foarte multe cadavre. Unul zice : Dumnezeu vrea sa ne testeze. Woody Allen raspunde : daca vrea sa ne testeze de ce nu ne da o lucrare scrisa (Love and death )
- i se spunde : azi e ziua ta si am un cadou , vom avea un copil. raspunde : nu trebuia sa te deranjezi aveam nevoie de o cravata ( Take the money and run )
- reporter american in statul Bananas : astazi a inceput sarbatoare zilei nationale cu un obicei vechi de cand lumea : atacarea ambasadei americane. ( Bananas)
Ador orice face Woody Allen. Sunt dispus sa ma uit la filme pe care le face sau in care joaca indiferent daca sunt bune sau nu.
|