View Single Post
Old 23 Feb 2003, 22:12   #7
Flavius
Senior

Flavius

Parerea mea desprea acest subiect va fi una superficiala si scurta. Sunt cu totul de acord ca membrii Academiei Americane de Film ar trebui sa renunte la ochelarii de cal si sa se mai uite si in ograda vecinului, insa, si poate acum am sa zic cea mai mare mediocritate, mi se pare firesc sau mai degraba scuzabil faptul ca americanii isi impart majoritatea Oscarurile intre ei. Francezii fac (aproape) la fel cu premiile Cesar. Decernarea premiile Oscar se bucura de o mai multa mediatizare decat celelalte evenimente asemanatore si tindem sa credem ca premiile Academiei Americane reprezinta punctul de referinta absolut al productiilor cinematografice. Sa fie oare asa? Daca mass-media ar acorda aceasi atentie unui alt eveniment similar, eu cred ca s-ar bucura de aceeasi atentie ca si premiile Oscar. Flagelul american care a cuprins cinematografia mondiala e un alt factor determinant al popularitatii premiilor Oscar. Dealtfel, intreaga planeta pare sa se "americanizeze". Hollywood-ul scoate filme pe banda rulanta, sufocand restul cinematografiei non-americane, asa incat de ce sa ne mai mire faptul ca americanii se premiaza si se aplauda pe ei insisi?
Flavius is offline   Reply With Quote sendpm.gif