View Single Post
Old 13 Jan 2003, 15:41   #120
io
Novice

io

Draga Andrei ,

Hai sa-ti explic de ce NU trebuie sa faci asemenea comparatii !
1. " Garcea " - nu sunt o consumatoare de acest gen , dar nu eu insemn poporul roman ! Ca urmare pentru ce inseamna poporul roman , eu ii felicit ca au scos peste 230.000 spectatori . Cred insa ca intr-o epoca in care TV-ul ne modifica intr-un mod categoric viata , PROTV a insemnat mult pentru acest film. De cand sunt ei la PROTV ? De doi-trei ani ? Conteaza mult.
Deci te rog sa nu discutam despre " Garcea" , din multe puncte de vedere!

2. " Furia " - Media Pro si PROTV si-au spus iar cuvantul !
- trebuia sa iasa inaintea lui " Vlad " , iar eu mi-am cladit campania stiind acest lucru ( sedinte cu distribuitorii in care s-a anuntat clar cand vor sa iasa !). Cu cateva zile inainte de iesirea lui " Vlad" am aflat schimbarea ! Am solicitat sa se respecte planificarea , sau sa mi se aprobe sa ies dupa ei . Raspunsul a fost NUUUUU !
- culoar mai bun de iesire (uita-te la filme )
- prinderea unui weekend ( stii cat inseamna asta !)
- MALL-ul cu 6 spectacole pe zi !!!!
- incalcare legii in ceea ce ii priveste . Stii doar cand a castigat " Joint-ul " si cand au intrat in filmari . Au avut 2 ani de pregatire !!!!
- sunet mixat la Londra ( desi nu m-a incantat )
- ultima premiera romaneasca

Ca sa iti dau un ex. Cand am incheiat contractul cu MTV , toti cei de acolo il stiau pe Radu ( normal - zona publicitatii !) si vorbeau ca de abia asteapta sa-i vada filmul. Ti-am dat acest ex ca sa intelegi ce potential de spectatori a avut din start ! E adevarat ca multi au fost dezamagiti ( ca si mine de altfel ) , dar spectatorii raman. De ce dezamagiti ? Povestea care nu creste , sunetul care nu a excelat ( repet prin prisma mixajului facut la Londra ) , fazele cu masinile ( multe chestii mult mai bune au cazut la montaj pe motiv ca sunt prea spectaculoase ) ...

La " Vlad " :
- culoar mai prost
- weekend ratat ! La TV vineri dimineata la Antena 1 si B1 s-a anuntat ca filmul numai iese. Am primit cateva telefoane , am negat , dar restul ? Apoi vineri seara s-a anuntat ca sambata din cauza lui Bush , cinematograful Scala este inchis !!!! Nu a fost inchis , dar acest lucru nu s-a mai anuntat !. Sambata am avut 20 de spectatori , iar duminica 400 ?!E clar ca lumea ar fi venit , dar anuntul le-a schimbat programul. In tara copiile au ajuns tarziu ! La Cluj n-a rulat decat de sambata seara , la Timisoara de duminica . Sa-ti mai spun ? Parca cineva a vrut sa-l distruga de la inceput!
- la Mall... Intelegerea a fost : 2 saptamani cu 2 rulari seara , iar din a 3-a sapt cate o rulare pe zi seara ( la orele 18 cu 20 si respectiv 20 ) E adevarat ca d-na Lakatos nu a vrut sa ia filmul pentru ca trebuia sa apara Resurrection (?!) si nu vroia sa faca concurenta. Dl. Lakatos l-a luat si am discutat cu dansul. Sa-ti spun ca mi-a cerut un banner sa-l punem pe Mall si cand i-am adus banner-ul nu vorbise cu cei de la Mall ( asta ca sa vezi cheltuielile ). Pana la urma familia a facut un compromis si filmul a intrat o saptamana cu 2 rulari ( la 13 si 22.30 ) si o saptamana cu o rulare la orele 14 !!!!Apoi in a 3-a saptamana a fost scos fara ca macar sa ne anunte cineva. De cand am aflat orele am incercat sa vorbesc , dar fara succes. Nu puteam sa ma duc pentru ca eram in turenau la Cluj si Timisoara. Cand m-am dus , normal ca n-am putut sa vorbesc cu nimeni, dar ce am observat ? Pana si la umilul spectacol nu se vedea nimic pe ecran .... pentru ca sarea calculatorul ( tocmai la filmul nostru !). Sa-ti mai spun ca vorspan-ul nici macar nu a fost bagat in sali , desi mi-a fost cerut prin contract ? Sa ma judec ? Nu merita !!

Deci filmul a rulat la MAll doar doua saptamani. Prin RomaniaFilm a rulat doar 3 saptamani in Bucuresti , pentru ca au intrat multe premiere la sfasit de an !!!! In tara am intrat in ecranul doi deja , pentru ca numai sunt cinematografe folosibile. Dupa lista ele sunt multe , dar in realitate...
La Deva , de ex ( ecran unu , cum denumesc ei ) n-a rulat pentru ca au venit frigurile si directorul mi-a spus " D-na faci turturi in sala ! Noi nu avem caldura !". La Sibiu ruleaza doua filme in acelasi timp ( deci tu vexi pe site o saptamana de rulare , dar filmul a rulat doar 3 zile !!!).
Acum in esalonul doi - ma ia groaza deja ! Avem Ploiesti , Pitesti dar si Darmanesti , iar cinematograful se cheama " Rafinaria 8 ". Stau si ma intreb de ce naiba am facut atatea copii. M-am luat dupa ce a zis exploatatorul si mai mult am pierdut ! Sunt curioasa daca la " Rafinaria 8" e caldura ?!

Deci filmul a rulat doar 2 sapt la Mall , si doar 3 sapt in Bucuresti - RomaniaFilm.

Dar sa-ti dau raportarea de la Romania Film , ca sa iti dai seama ce inseamna Mall-ul si ce inseamna Bucurestiul ca numar de specatori ( avand in vedere ca " Vlad " numai ruleaza in Bucuresti de 3 saptamani ).
In perioada 30 dec- 5 ian " Vlad " cu 6 saptamani de rulare ( din care doar 3 in Bucuresti si cu belelele din tara ) are aprox 21.000 spectatori , iar "Furia " cu 5 sptamani , dar cu Bucurestiul acoperit in toate cele 5 saptamani , are aprox 32.500 spectatori. Ti se pare mare diferenta ? Mie nu pentru ca daca " Vlad " rula normal , diferenta trebuia sa fie doar de vreo 3-4000 . Acum uita-te pe site si vezi cat are si cu Mall-ul !!!!

Deci raportarile reprezinta " jocurile " facute , nu realitatea. Da' adevarul este ca sunt multumita ca in asemenea conditii am facut 21.000. Cu mai mult ajutor se putea si mai prost !
Si sa nu-mi spui ca am facut 21.000 ca e prost ! Ca sa spui ca e prost trebuie sa mergi sa-l vezi ! Filmul asta a fost sabotat de nu se poate, din toate partile. Dar razbunarea mea o sa vina cand s-or incheia toate contractele externe.

Mai e ceva ! Campania o cladisem in felul asta pentru ca stiam ca am si sprijinul TVR-ului , dar nu orice contract ramane valabil cand conducerea se schimba , ca urmare pe motiv ca la vremea respectiva nu exista Serv. de Marketing ... nu am avut reclama scontata. Si atunci - cei de la Prima mi-au dat tot ajutorul , dar atat. La TVR aveam si making off si emisiuni. Poate ca ar fi contat daca apaream si noi atat cat a aparut Radu Munteanu pe toate posturile. Poate data urmatoare !.

Si apropos de copil ! Da , si " Vlad " si " NORO" si "I HOPE " si "AQUARIUM " si "MARIA" sunt copii mei. Si asa cum fac cu cei doi copii pe bune care-i am , ai apar pe toti. A ! Ii " cert " ," le reprosez " ( echipelor desigur ) , dar ii apar in fata altora , pentru ca am vazut ca nu tot ce vrei poti sa pui pe pelicula , pentru ca te lovesti de multi care pur si simplu nu vor, sau nu pot sa te sprijine.

Cornelia Palos
io is offline   Reply With Quote sendpm.gif