View Single Post
Old 08 Jan 2003, 15:02   #114
io
Novice

io

Quote:
On 2003-01-08 10:42, crydead wrote:

Mai , da Nicolaescu cand a facut primul film l-a intrebat cineva de scoala ? Incep sa cred ca in anumite puncte de vedere era mai bine inainte. Chiar crezi ca diploma conteaza ? Sa fim seriosi !

Draga Cornelia,
Primul film facut de Nicolaescu a fost un scurtmetraj experimental (o floare care se deschide, daca nu ma insel) si nu o pelicula de fictiune. Vezi de ce nu v-ar strica deloc niste cursuri de cinema?
[/quote]

Stii ceva nu conteaza daca primul film este scurt sau lung metraj. Dar hai sa fim realisti si sa tragem cateva concluzii la sange :
- a facut un film ( prost , bun - depinde de gustul fiecaruia ).Stii ce-mi spunea un regizor ( adevarat) ieri ? Are studenti care nu sunt in stare sa duca la bun sfarsit un lung metraj .Acest lucru il admira in primul rand la Adrian. De altfel ultimul film la care am lucrat a fost intrerupt la un moment dat de mama regizorului , care a spus ca fiul ei este obosit si trebuie sa stea 3 zile sa se odihneasca. Daca era in State zbura ! Aici a trebuit sa acceptam si sa trag de bani ca sa pot acoperi aceste trei zile. Soferul si electricianul nu stiu multe! Ei stiu ca au un contract si trebuie sa-si ia banii pe orice zi intarziere.
- nu numai ca a facut un film , dar a fost un film foarte greu. Poate din imagini ti-ai dat seama. Glumele proaste care s-au facut aici cum ca lasa aparatul ca sa se ocupe de acte sunt niste copilarii de doi lei.Faptul ca a fost producator nu inseamna ca s-a ocupat de productie ! A stiut in felul asta pana unde sa se intinda , iar banii sa fie folositi bine pentru productie.
- filmul asta are 21.000 de spectatori fata de 5000 " Binecuvantata... " sau 13.000 " Turnul din Pisa ".Aceste filme sunt facute de regizori de renume. La sfarsitul anului " Turnul.. " a rulat la Scala ca film romanesc de succes cu 13.000 de spectatori !Pe vremea aceea aveam 18.000.
- daca te pun fata in fata cu Adrian , cred ca la capitolul cultura cinematografica te ia! Multe persoane au zis asta ( unele dintre ele chiar au legatura cu filmul ).
Stii care a fost vina lui Adrian la filmul asta ? In primul rand a acceptat prea multe compromisuri , pentru ca nu isi permitea sa nu termine filmul; in al doilea rand nu a reusit perfect SA CEARA .El trebuia sa ceara si echipa sa-i ofere. Dar si cei din echipa au gandit atunci cum ganditi voi- asta e regizor ?! E vorba de bunul simt care e interpretat altfel in tara asta.
Inca un lucru - am observat ca la voi toti sunt prosti de fapt.Deci nu cred ca mai are rost sa o lungim !Orice argument v-as aduce, voi ca buni cunoscatori in ale filmului si in ale productiei tot nu ati reveni la sentimente mai bune.Nu e vorba de laude , ci de incurajare pentru niste oameni care au incercat sa faca altceva.Ramaneti cu ce considerati voi ca e bun !
Cornelia
io is offline   Reply With Quote sendpm.gif