O remarca privitoare la topul Cinemagia - De ce ati ales oare acest sistem alambicat de punctaj? Nu numai ca este alambicat, dar este si destul de necinstit, avand in vedere ca punctajul nu este liniar (sau proportional, daca vreti).
Si inca o chestiune, si anume de ce implicit la afisarea topului Cinemagia apare clasamentul in functie de numarul total de puncte? Nu mi se pare chiar normal, avand in vedere ca un film prost (cu o medie mica) poate primi (teoretic) un total de puncte superior unui film bun (cu medie mare), ajungand astfel in fata lui in clasamentul astfel alcatuit. Nu era mai normal sa se afiseje clasamentul direct in functie de media ponderata (care si asa, precum am scris mai sus, este destul de dubioasa)? Spre exemplu, Stapanul inelelor - fratia inelului este pe primul loc in functie de numarul total de puncte primite, dar de abia pe locul 22 (!) in functie de media punctelor primite. Acesta este doar un exemplu (primul care mi-a cazut la indemana).
In concluzie, propun afisarea topului implicit in functie de medie, daca se poate, si daca nu supara pe nimeni... Si daca se poate face ceva si cu modul de punctare... ca-i pacat sa ramana asa, dupa parerea mea.
Toate bune!
|