View Single Post
Old 02 May 2002, 05:01   #10
angstel
Novice

angstel

Basme, nu se mai intra demult pe "pile"; eu am intrat prima si din prima cind am dat admiterea. Era a doua facultate cu profil umanist pentru mine, ce e drept. Insa dezamagirea a fost uriasa. Atunci, putin dupa '89, legiunea de profesori era presarata cu nulitati. Erau si doi mari, chiar mari dascali: raposatul George Littera (cea mai grea pierdere pentru scoala romaneasca de film, fara indoiala) si Dumitru Carabat (scenaristica/naratologie). Nu stiu daca dl. Carabat mai preda.

Deci, daca va bate serios gindul, incumetati-va fara suspiciunea ca valoarea voastra s-ar putea sa nu fie recunoscuta. Si nici nu va lasati descurajati de numarul mic de locuri. Eu, una, mi-am spus si le-am spus tuturor celor din anturajul meu inainte de examen ca, daca nu intru prima, nici nu ma prezint la cursuri. Rideau de mine, dar meritau toti banii privirile lor cind mi-au anuntat rezultatul :smile: Tragedia interioara sa fie daca nu intrati pe locul intii din alea sapte.

Dar adevarata incercare este ce faceti dupa ce intrati si cu cita sare si piper luati ce vi se preda si cit/ce cititi pe linga. Ce proiecte initiati... Cu cine va imprieteniti si colaborati dintre colegi... Relatiile stabilite atunci si acolo va vor marca viata profesionala de dupa.

Sper ca intre timp facultatea a evoluat si merita si terminata :smile:. Eu mi-am pierdut total interesul dupa trei ani, cind am si plecat din tara.

Un profesor din Germania mi-a spus odata, cind il intrebam daca merita sa continui studiile in Statele Unite, ca nu conteaza, de la un anumit stadiu incolo, ce si cu cine studiezi. Ca marii profi, marii maestri, sint de numarat pe degete, si ca la cele mai celebre scoli din lumea asta poti spera sa intilnesti maxim... unul. Si ca, in cinema, poti sa iti faci studiile in mod independent, odata trecut printr-o scoala si croit ca intelectual. Si important este sa iti incepi cariera, oricum se poate, deci sa FACI FILM. La Hollywood ti se ride in nas daca te prezinti cu un doctorat in film si nu numai ca nu esti luat in serios, ci esti privit de sus, ca un 'scholar', nu un 'doer'. Bref, cam asta pot sa va spun pe subiect si nu in cea mai reusita limba romana, pe care vad cu tristete ca o pierd pe zi ce trece.
angstel is offline   Reply With Quote sendpm.gif