Pacat ca am reusit sa vad doar doua din filmele nominalizate in acest an, adica Moulin Rouge si A Beautiful Mind. Am fost oarecum surprinsa sa aud ca au castigat Halle Berry si D. Washinton, dupa ce saptamani la rand presa si alte "unelte" mass-media mi-au stresat mintile cu sansele aproape sigure de victorie ale Nicolei si ale lui Russel.In fine, nu asta este important pana la urma. Nu am vazut toate filmele ca sa ma aflu in situatia de a face comparatii. Oricum, felicitari invingatorilor. Daca s-a adeverit intradevar ceva, a fost probabil la sectiunea Best Movie, unde majoritatea spusesera ca un film fantastic, precum The Lord of The Rings, nu prea are sanse, in ciuda nr de nominalizari.
ABM mi s-a parut un film absolut genial. In ciuda subiectului dramatic, filmul a avut parte de un umor extrem de fin si reusit.Cat despre MR, filmul a avut probabil originalitatea sa, dar acea derulare frenetica de imagini mi s-a parut totusi obositoare, in ciuda fastului si a atmosferei boeme,pasionale.De ce oare m-a facut sa ma gandesc la Dama cu camelii si la arhi-cunoscuta drama a curtezanei bolnave de tuberculoza.
Abia astept sa vad Amelie care soseste in Iasi sapt. viitoare.Pe curand!
Tori