![]() |
Turneu Iconoclast II - Ceddo (1977) Ousmane Sembene
![]() http://www.imdb.com/title/tt0077309/ Trailer Saptamanal se trage la sorti un film ce va fi afisat intr-un topic propriu. Topicul ramane deschis pentru votare doua saptamani. Oricare membru cinemagia e invitat la discutii si poate vota, cu conditia de a-si justifica votul printr-un comentariu. Sistemul de votare: 4 stele = 4 puncte - excelent, 3 stele = 3 puncte - bun, 2 stele = 2 puncte - merita incercat, 1 stea = 1 punct - slab, 1 bila neagra = 0 puncte - foarte slab Se pot da si note intermediare, de exemplu 2.5 puncte. |
Ma simt dator cu un fel de introducere, daca tot am propus eu filmul, asa ca am sa dau copy-paste la ceva ce am scris mai demult despre el:
Quote:
3.5 stele |
Suprinzator film. Exotic pe de o parte, dar pe de alta parte abordand teme umane universale, vezi opresiunea exercitata de sistemele religioase, lupta pentru putere, diferenta de clasa, sclavia. Povestea e o adevarata epopee, antrenanta si plina de dramatism, la dimensiuni mai mici insa, restransa in timp si spatiu. Intamplarile se petrec intr-un trib african timp de cateva zile. Imaginile sunt impresionante, redand spatiul si oamenii care il locuiesc intr-un mod foarte relist, stil documentar. Actorii au o naturalete pe care n-o intalnesti nici in marile filme. Pentru spectatori ca noi are totusi o tenta comica, data de felul lor de a vorbi, de a se adresa printr-o a treia persoana. Si desi se redau intamplari tragice, in vocile si privirile personajelor exista o anume caldura si tandrete rar intalnite. Mesajul filmul are o puternica pregnanta ideologica. E o critica acerba a religiei islamiste, si, ca o nota personala, as spune, pe buna dreptate. Cine cunoaste putin istoria islamului isi da seama ca asemenea intamplari nu tin doar de fictiune.
2.5 stele |
Originally Posted by MinRep:
|
Originally Posted by Mercutio:
|
In general imi plac filmele despre intoleranta si fanatism, iar acesta nu face exceptie. Surprinde foarte bine paradoxul credintei duse la extrem, anume faptul ca in loc sa uneasca oamenii si mai mult se ajunge la crearea unor bariere din ce in ce mai solide intre ei. O sa fiu putin contracurent si o sa zic ca filmul mi-a lasat impresia unei rigiditati care tine de executie si asta probabil se trage din lipsa de experienta a actorilor si poate a regizorului.
2.5 stele |
final votare
medie 2.83 total 8.5 |
All times are GMT +2. The time now is 03:34. |