Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   e de rau (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=97832)

cosminlipsa 21 Feb 2011 21:15

e de rau

Din pacate cinematografia romaneasca nu merge in directia bina. Filmele bune s-au oprit la sfrasitul anilor 80. Putine filme au mai meritat catde cat fi vazute. Facem doar filme cu buget mititel si fara un pic de suspans:(

Rapture 21 Feb 2011 21:48

Si care-s filmele alea putine de dupa '80 care-ti sunt pe plac?

djinjis 23 Feb 2011 19:38

parerea mea e ca daca ai deschis gura ar trebui si sa sugerezi ceva, o solutie... alcalina de ex.

SMC 23 Feb 2011 21:09

Pai omu' isi zice cosminLipsa, ce mai vreti? :))

rvn 24 Feb 2011 08:21

Originally Posted by cosminlipsa:

\ Facem doar filme cu buget mititel si fara un pic de suspans:(

din cate cunosc un buget poate fi "mititel" in sensul "saraciei",dar fara un pic de suspans???
nu stiu ce sa zic,poate chiar ar trebui sa se inventeze la noi....

Angel2010 24 Feb 2011 11:03

De ce "e de rau?"

ca a "intarcat balaia" si s-a cam inchis pravalia cu premii la festivaluri straine de gen, pentru filmul romanesc?
Pai a fost si asta o politica, doar pentru o vreme, nu putea sa tina o vesnicie premiatul filmelor romanesti fie ele oricat de proaste
daca a durat cativa ani idea asta "hai sa premiem cateva filme romanesti sa le dam si romanilor impresia ca au ceva de spus in cinematografia mondiala", chiar li s-a suit unora la cap, si au crezut ca au fost premiati pentru "meritele lor"? Ce naivi sunt!
Stati sa vedeti ce o sa urmeze cu filmul romanesc...

Liviu- 24 Feb 2011 11:17

Cu siguranta ar da cineva premiul de la Cannes unui film romanesc din mila. Mila pentru ce? Nu avem razboaie, nu avem regizori inchisi din motive de cenzura, nu avem motive in plus fata de multe alte tari. Pe baza de saracie? Sa fim seriosi, nu le pasa lor de saracia din Romania atat de mult incat sa dea premiul cel mare unui film romanesc. N-au nici nimic de castigat prin "hai sa premiem cateva filme romanesti sa le dam si romanilor impresia ca au ceva de spus in cinematografia mondiala". De ce ar face asta?

Pravalia s-a inchis temporar pentru ca n-am mai facut un 4,3,2 sau un Moartea Domnului Lazarescu anul trecut.

teo_k3 24 Feb 2011 11:38

(:|
"ARTA" iti spune ceva? Aceasta este noua inclinatie a cinematografiei romanesti, o cinematografie care nu vrea sa supravietuiasca din filme pentru public, ci din "mila" celor de la CNC (bani din taxe si impozite).

Din punctul de vedere al publicului - cinematografia romaneasca merge intr-o directie proasta.
Din punctul de vedere al "CRITICILOR"- ..................... ii las pe ei sa te lumineze.

prow 24 Feb 2011 18:47

eu daca nu ma plictisesc la un film consider ca am dat banii degeaba

buticut 24 Feb 2011 23:28

Originally Posted by teo_k3:

Din punctul de vedere al publicului - cinematografia romaneasca merge intr-o directie proasta.
Din punctul de vedere al "CRITICILOR"- ..................... ii las pe ei sa te lumineze.

Acel "public" nu prea are vreun punct de vedere, pentru ca, cam lipseste cu desavarsire ;).

Moody 25 Feb 2011 01:58

Eu cred ca cinematografia romaneasca se indreapta intr-o directie buna. Sunt produse filme din ce in ce mai bune si de o calitate superioara. Faptul ca nu au public nu inseamna ca nu sunt filme bune, ci spune multe si despre publicul roman. Personal as crea si niste filme mai comerciale cu care apoi sa imi finantez niste proiecte mai serioase, pentru premii. Din punctul de vedere al multumirii publicului stam prost, dar din punct de vedere al calitatii stam bine.

teo_k3 25 Feb 2011 14:33

Originally Posted by buticut:

Acel "public" nu prea are vreun punct de vedere, pentru ca, cam lipseste cu desavarsire ;).

Punctul de vedere al publicului este foarte clar: Nu se inghesuie la filmele romanesti pentru ca sunt considerate proaste, lipsite de suspans, actiune, ..... ........ simple drame.

Poate avem cateva filme bunicele pentru festivale, dar pentru public: 0,0 lucru care se vede si prin salile de cinema.

redmen 25 Feb 2011 14:41

Originally Posted by prow:

eu daca nu ma plictisesc la un film consider ca am dat banii degeaba

Interesant punct de vedere...

SMC 25 Feb 2011 18:08

Asa este, insa doar in masura in care nu cumva a vrut sa scrie: "...NU am dat banii pe bilet... " - si a cazut accidental intr-o formulare smechereasca. :))

prow 26 Feb 2011 10:42

a fost intr-adevar o gluma atent premeditata

SMC 26 Feb 2011 17:08

Si daca tot sunteti "la treaba", poate stergeti intreg topicul "e (cu "e" mic) de rau". Si nu ca ar fi doar asta, dar e o "deschidere" idioata, care nu-si sustine cu nimic prezenta la unul din cele mai importante thread-uri. Nu-si are locul pe acilea, e un spam caruia i se da prea multa atentie, in lipsa altor subiecte importante de dezbatut. ;)

Liviu- 26 Feb 2011 17:18

Ma tem ca o sa fie mai greu, Stefan nu cred ca are prea mult timp sa treaca pe aici :P Topicul e intr-adevar inutil, lucrul asta s-a tot discutat in alt topic, nu mai e nevoie de altul. Plus ca persoana care l-a deschis a si disparut imediat...

SMC 26 Feb 2011 17:38

Pai, atunci Stefan ar trebui sa-si faca timp, nu? :D Daca nu, faceti-o voi, daca puteti. De exemplu, eu am timp sa raspund semnalarilor ce mi se adreseaza, aici, pe forum, chiar daca n-am nicio obligatie, iar timpul alocat forumului asta imi ocupa destul timp (cautari, editari, etc), ca sa nu mai zic ca am un day-job de 10 ore pe zi si m-am apucat sa mai scriu si o carte (despre cinema). Asa ca, daca te intereseaza, poti... Asa-i? Asa-i. :)

( A nu se intelege cine stie ce, ci doar, ca personal, mi-as dori ceva mai multa curatenie.)

cosminlipsa 04 Oct 2011 00:06

Da, am inteles ca sunteti iubitori de filme romanesti. bravo voua, dar, asta nu inseamna ca nu am dreptate, filmele romanesti se fac tot mai putin bune din an in an.Pe langa asta nu cred ca era cazul sa faceti pe ''desteptii'' cu remarci lipsite de bun simt cea ce da nota ca nu sunteti niste oameni cu capul pe umeri ci sunteti inca niste copii oropsiti de soarta.
Hai sa fim seriosi , eu nu am mai vazut un film romanesc bun de mult timp si probabil nici nu o sa apara de curand

Federico 05 Oct 2011 23:35

Da, ce-i drept cinematografia e ultima problema ramasa nerezolvata in Romania.

All times are GMT +2. The time now is 15:08.