![]() |
Berlin 2011
Selectia de anul asta e slabuta (nimic nou pe cerul Berlinului de la o vreme) dar sunt 3 filme pe care le astept cu interes sporit :
The Turin Horse de Béla Tarr - dupa spusele regizorului ar fi ultimul lui film (o veste catastrofala pt ca tipul e really great) Coriolanus de Ralph Fiennes The Future de Miranda July (i loved Me and you and ...) |
Suntem si noi p-acolo, din pacate doar prin doua scurtmetraje, 15 iulie , de Cristi Iftime, şi coproducţia germano-română Apele tac, semnată de Anca Miruna Lăzărescu.
Primul film are ca tema lipsa de comunicare dintre un tata (Adrian Titieni) si fiica sa (Lorena Zăbrăuţanu) si problemele ivite din cauza diferentei de varsta. Pare a fi despre deja cliseicul conflict dintre generatii. Cel de-al doilea, Apele tac, aduce in prin plan povestea a doi tineri care vor sa fuga din Romania comunista, traversand Dunarea. Sa le tinem pumnii alor nostri! ![]() |
Vad ca ai facut defilarea de 23 August chiar in capitala inamicului :D Way to go soldier ! :-bd
---- Daca tot ce as fi stiut de Turin Horse ar fi fost poza asta si tot as fi vrut sa-l vad neaparat. Breathes Tarkovski. ![]() |
Originally Posted by Chambord:
Not my picture. Guess Who. |
Originally Posted by omudindulap:
am vazut ca-ti place chimayul. data viitoare cand mai ajung p-acolo,poate o sa gust una, sa vad cum e. gata off-ul.scuze. revenim la BERLIN. |
da frate e belgiana, rvn a vazut-o in berlin, eu am baut-o in franta, era vorba de niste poze de-ale lui rvn, ce te ofuschezi asa , etc.
@rvn: mi-am adus aminte de poza aia :) |
Ma bucur pentru "15 iulie" si ii tin partea pentru ca e scris de o colega de la mine din grupa. Doar 2? Prea putin!
|
Eu ii tin partea lui Chan-wook Park :P
|
Se pare ca debutul lui Ralph Fiennes ca regizor a fost bine primit la Berlinale :).
Quote:
|
![]() Ursul de Aur pentru cel mai bun film - "Jodaeiye Nader az Simin/ Nader And Simin, A Separation" de Asghar Farhadi Ursul de Argint - Marele Premiu al juriului - "A Torinói Ló/ The Turin Horse" de Béla Tarr Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor - Ulrich Köhler pentru "Schlafkrankheit/ Sleeping Sickness" Ursul de Argint pentru cea mai bună actriţă - distribuţia feminină din filmul "Nader And Simin, A Separation" - Farhadi Sarina, Bayat Sareh, Hatami Leila Ursul de Argint pentru cel mai bun actor - distribuţia masculină din filmul "Nader And Simin, A Separation" - Babak Karimi, Ali-Ashghar Shahbazi, Peyman Moaadi şi Shahab Hosseini Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu - Joshua Marston şi Andamion Murataj pentru "The Forgiveness Of Blood" de Joshua Marston Premiul "Alfred Bauer": "Wer wenn nicht wir/ If Not Us, Who" de Andres Veiel Ursul de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj - "Paranmanjang/ Night Fishing" de PARKing CHANce (PARK Chan-wook, PARK Chan-kyong) Ursul de Argint pentru cel mai bun scurtmetraj - "Pu-Seo-Jin Bam/ Broken Night" de Yang Hyo-joo Ursul de Argint pentru realizări artistice deosebite - Wojciech Staron şi Barbara Enriquez pentru "El Premio/ The Prize" de Paula Markovitch Premiul pentru cel mai bun lungmetraj de debut - "On the Ice" de Andrew Okpeaha MacLean Premiul Guild of German Art House Cinemas - "Wer wenn nicht wir/ If Not Us, Who" de Andres Veiel Premiul juriului ecumenic pentru cel mai bun film din competiţie - "Nader And Simin, A Separation" de Asghar Farhadi Premiul juriului ecumenic pentru cel mai bun film din secţiunea Panorama - "Lo Roim Alaich/ Invisible" de Michal Aviad Premiul juriului ecumenic pentru cel mai bun film din secţiunea Forum - "En terrains connus/ Familiar Grounds" de Stéphane Lafleur Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din competiţie - "A torinói ló/ The Turin Horse" de Béla Tarr Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din Panorama - "Dernier étage gauche gauche/ Top Floor Left Wing" de Angelo Cianci Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun film din Forum - "Heaven's Story" de Zeze Takahisa Premiul C.I.C.A.E. pentru cel mai bun film din Panorama - "Here" de Braden King Premiul C.I.C.A.E. pentru cel mai bun film din Forum - "Amnistia/ Amnesty" de Bujar Alimani Caligari Film Prize - "The Ballad of Genesis and Lady Jaye" de Marie Losier NETPAC Prize - "Heaven's Story" de Zeze Takahisa Peace Film Award - "Jutro bedzie lepiej/ Tomorrow will be better" de Dorota Kedzierzawska Amnesty International Film Prize - "Barzakh" de Mantas Kvedaravicius Trofeul Berlin Today Award al secţiunii Berlinale Talent Campus pentru scurtmetraj - "Hackney Lullabies" de Kyoko Miyake Premiul serviciului german de schimb academic (DAAD) pentru scurtmetraj: "La Ducha/ The Shower" de Maria José San Mart�*n Premiul EFA Nominee Berlin pentru cel mai bun scurtmetraj european: "Återfödelsen/ The Unliving" de Hugo Lilja Premiul European Cinema Label pentru cel mai bun lungmetraj în secţiunea Panorama - "Über uns das All/ Above Us Only Sky" de Jan Schomburg Ursul de Aur onorific: Armin Mueller-Stahl (actor) Berlinale Camera: Lia van Leer, Jérôme Clément, Franz şi Rosemarie Stadler şi Harry Belafonte |
Originally Posted by omudindulap:
:D Abia astept sa vad si filmul iranian plus cel al lui Bela Tarr. Din pacate, muritor de rand fiind, o sa mai astept pe putin jumatate de an. |
Ce e interesant la palmaresul din acest an (si foarte rar in ultimii ani la un festival din Top 3) e cat de bine s-au suprapus gusturile juriului cu cele ale criticilor. Screen International, de ex, a asamblat ca in fiecare an, un juriu propriu, format din critici respectati prezenti la festival. Pe primele 2 locuri in topul mediilor notelor acordate de criticii respectivi s-au situat Nader and Simin si Turin Horse cu 3.6 / 4 (o medie pe care rar o prind chiar si filmele din Competitia Cannes-ului). Pareri dublate si de restul presei.
Cat despre Coriolanus, opinia lui Guy Lodge nu au impartit-o foarte multi. 2 din criticii mei preferati, Nick James de la Sight&Sound si Scott Foundas de la Film Comment i-au dat 1 / 4 (slab). Si, sincer, ma astept la niste pretiozitati majore in filmul asta dar tot vreau sa-l vad. Overall, dupa acest Berlin raman cu 7 filme pe care vreau neaparat sa le vad, in ordinea prioritatii: The Turin Horse (Béla Tarr) Nader and Simin, A Separation (Asghar Farhadi) Pina (Wim Wenders) The Future (Miranda July) The Forgiveness Of Blood (Joshua Marston) Sleeping Sickness (Ulrich Kohler) Coriolanus (Ralph Fiennes) |
Coriolanus nu mi-a placut nici mie. Mi-a parut foarte rau de actori, dar combinatia teatru-film propusa de Fiennes, nu e ce trebuie.
Pina mi s-a parut o experienta superba care muta 3d-ul intr-o alta dimensiune artistica. Sleeping Sickenss are un final ratat din punctul meu de vedere, ceea ce e trist pentru ca filmul era destul de misto. De de arte insa descoperirea mea preferata de la Berlin a fost Margin Call. De mult n-am mai vazut un film in care sa simt ca actorii se bucura atat de tare unul de prezenta altuia. |
ricutza, work or pleasure ? (motivul pt care ai fost la Festivalul de la Berlin)
nu ti-a pasat si de noi, sa ne mai fi dat un briefing din cand in cand :( mai ales ca StefanDo a lipsit, dupa multi ani. |
Originally Posted by Chambord:
work Chambord si sunt inca super in urma cu toate reviewurile pe care trebuie sa le scriu (din fericire insa le pot posta si post festival). Dar cum termin incerc sa postez si aici doua trei vorbe despre filmele care mi-au placut. |
Vad ca The Turin Horse (Béla Tarr) va fi proiectat la TIFF la "Ziua maghiara"
http://www.tiff.ro/filme |
All times are GMT +2. The time now is 02:11. |