![]() |
Băi efemerule! (17-20 sept @CNDB)
CNDB organizează între 17 şi 20 septembrie "Platforma Dansului Contemporan Românesc"
program detaliat pe www.cndb.ro mai pe scurt aici: ----------- Joi 17 ----------- Stage psychosis, joi, 17 septembrie, ora 16:30, Sala Rondă Concept şi interpretare : Carmen Coţofană Durata: 20 min I don’t know, I’ve never been here before, joi, 17 septembrie, ora 18:00, Sala Rondă Concept, interpretare şi text: Ana Cătălina Gubandru Durata: 30 min Dedublarea, joi, 17 septembrie, ora 19:30, Sala Rondă Un spectacol de Mădălina Dan Interpretare: Carmen Coţofană, Paul Dunca, Florin Flueraş, Mădălina Dan Colaj muzical: Puccini, Arvo Part, Cut Copy Costume: Andrada Chiriac, Mara Grigoriu Durata: 60 min preview, joi, 17 septembrie, ora 21:30, Sala Rondă Concept, coregrafie şi interpretare: Manuel Pelmuş Durata: 40 min ---------- Vineri 18 --------- Surfing twisted e(motions) (titlu provizoriu), vineri, 18 septembrie, ora 13:00, Sala Rondă (repetiţie deschisă) Concept şi direcţie artistică: Mihai Mihalcea Coregrafie şi interpretare: Maria Baroncea, Mădălina Dan, Alexandra Pirici, Carmen Coţofană, Cătălina Gubandru Scenografie: Mihai Mihalcea & Andrei Dinu Costume: Andrei Dinu Durata: aproximativ 40 min Fantasy show made out of trash (avanpremieră), vineri, 18 septembrie, ora 15:30, Sala Rondă De/cu: Maria Baroncea Durata: 45min Activitate Extraterestră (avanpremieră), vineri, 18 septembrie, ora 17:00, Sala Rondă Concept şi interpretare: Alexandra Pirici Costum, set design: Andrei Dinu Durata: 45 min Dance a playful body*, vineri, 18 septembrie, ora 19:00, Studio 2 Un spectacol de Andreea Novac Interpret: Istvan Teglas Durata: 35 min *spectacolul conţine nuditate SUPERSOMETHING, vineri, 18 septembrie, ora 22:00, Sala Rondă Spectacol dedicat memoriei Gabrielei Tudor Conceptie şi direcţie artistică: Cosmin Manolescu Coregrafie şi interpretare: Ana Cătălina Gubandru, Mădălina Dan, Paul Cimpoieru, Cosmin Manolescu Producător/consultant artistic: Gabriela Tudor Univers sonor: Vlaicu Golcea Muzica: Mondial, Nouvelle Vague Durata: 50 min ---------- Sîmbătă 19 ----------- Work in Regress, sîmbătă, 19 septembrie, ora 12:00, Sala Rondă Concept /dramaturgie: Ioana Mona Popovici Interpretare: Ioana Mona Popovici Colaj musical din: Andy Cowton, J.S Bach Scenografie/costum: Ioana M. Popovici Durata: 40 min Out of love - un titlu minunat (avanpremieră), sîmbătă, 19 septembrie, ora 14:00, Sala Rondă Coregrafia şi interpretarea: Iuliana Stoianescu Durata: 40 min Lulu's Room (2009), sîmbătă, 19 septembrie, ora 15:30, sala Rondă De/cu: Mihaela Dancs Durata: 30 min James, sîmbătă, 19 septembrie, ora 16:30, Sala Rondă Coregrafie: Andreea Duţă, Silvia Călin Interpretare: Andreea Duţă, Silvia Călin, Istvan Teglas Colaj muzical: Arto Lindsay, Radiohead, Aqua Basino Durata: 25 min Dear Everybody, sîmbătă, 19 septembrie, ora 18:00, Studio 2, CNDB Concept, coregrafie şi interpretare: Brynjar Bandlien Sound design: Sillyconductor Durata: 35 min Follow That Summer, sîmbătă, 19 septembrie, ora 20:30, Sala Rondă Coregrafie şi interpretare: Rui Catalao, Mihaela Dancs, Paul Dunca, Iuliana Stoianescu Dramaturgie: Rui Catalao Coloana sonoră: Ion Dumitrescu Lumini: Mircea Ghinea Durata: 70 min ---------- Duminică 20 ------------ Ceea ce am convenit noi a fi hazard (The way things might go), duminică, 20 septembrie, ora 12:00, Sala Rondă Concept: Ion Dumitrescu Durata piesei este determinată de numărul de spectatori Cvartet pentru o lavalieră, duminică, 20 septembrie, ora 15:30, Studio 2, CNDB Concept: Vava Ştefănescu Co-autori: Julien Trambouze (artist sonor), Carmen Coţofană, Mihaela Dancs, Mihai Mihalcea (dansatori) Durata: 60 min Fine tuning between me and the universe in a black box (avanpremieră), duminică, 20 septembrie, ora 17:00, Sala Rondă O piesă de/cu: Eduard Gabia Durata: 60 min A brave search of the ultimate reality (avanpremieră), duminică, 19 septembrie, ora 19:00, Sala Rondă De: Florin Flueraş Cu: Florin Flueraş, Maria Baroncea Durata: 45 min We went with these bodies as far as we could, duminică, 20 septembrie, ora 21:00, Sala Rondă După o idee de Paul Dunca Cu/de: Ştefan Cosma, Paul Dunca, Mădălina Ghiţescu Lumini: Cătălin Nicolescu Durata: 50 min |
Conferinţă de presă mîine de la 11:30
Avem deosebita placere de a va invita miercuri, 9 septembrie, ora 11.30, la conferinta de presa care lanseaza Platforma Dansului Contemporan 2009, cel mai important eveniment organizat de Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) in anul 2009. Platformele dansului contemporan sint un format de notorietate la nivel mondial si reprezinta campanii importante de imagine pentru tarile organizatoare. Platformele de acest tip au in vedere promovarea dansului contemporan dintr-o anumita tara sau regiune, in fata unei audiente locale, dar mai ales internationale. Invitatii speciali la Platforma Dansului Contemporan din Bucuresti sint directori de teatre si festivaluri din intreaga lume, care doresc sa cunoasca dansul contemporan din Romania, in vederea selectarii de lucrari si spectacole pentru stagiunile si festivalurile pe care le organizeaza in tarile din care provin. Timp de patru zile CNDB va prezenta, intr-un maraton fara precedent, cele mai noi lucrari si spectacole ale creatorilor activi in domeniul dansului contemporan din Romania. Platforma Dansului Contemporan 2009 se desfasoara sub titlul "Bai, efemerule!" si reprezinta o pozitionare critica a dansatorilor si coregrafilor, despre care veti afla mai multe detalii miercuri, 9 septembrie, ora 11.30. „Astazi, la 20 de ani de la caderea dictaturii, simtim (pentru a cita oara?) urgenta de a ne reafirma pozitia si de a revendica spatiul de care avem nevoie pentru a exista si pentru ne exprima liber” declara Mihai Mihalcea si Vava Stefanescu, directori ai CNDB, in Manifestul Platformei. |
preţul biletelor: 10 lei întreg, 7 lei redus. intrare la toate spectacolele pe o zi întreagă: 20 lei
nu rataţi în prima zi, mîine, Stage Psychosis al lui Carmen şi Dedublarea Mădălinei! (le-am văzut şi garantez că merită. Dedublarea chiar de două ori). merită încercată şi piesa Cătălinei despre care nu ştiu absolut nimic. |
Leo,
care e progamul, adica la ce ora sunt spectacolele mentionate de tine ca as merge si io maine seara? |
Pacat ca nu sunt din Bucuresti ..
[ Am vazut la tivi ca se dau bilete moca pentru studenti uneori .. sau pentru liceeni .. ] La noi nu merge niciodata asa ... si de fiecare data cand vreau sa merg , ne baga un pret de te da pe spate. |
@Illo
Hai sa-nnebunesti! Ti-o placea si dansul acum... |
Originally Posted by Judex:
Poftim ? |
Originally Posted by Mikala:
|
Originally Posted by illotempore2002:
|
C'est super!
|
Daca te prind in public iti dau vreo doua peste oki. :))
|
Interesant
|
încă o precizare: toate spectacolele sunt în engleză la acest festival :(
|
Foarte frumos! Vii si tu Leonard diseara de la 7 jum?
Poate ne vedem acolo. |
vin la primele două sigur. la 7 jumate s-ar putea să mă duc la Sala Palatului. oricum nu ştiu cum arăţi.
modificare: al doilea "I don’t know, I’ve never been here before" se pare că va fi la 17:30, nu 18:00 cum am postat iniţial |
Am fost aseara de la 7.jumate.
Am tot asteptat sa danseze dar aia nimic timp de o ora :)) Well, ce sa zic, prima reactie a fost de respingere. Au aparut rand pe rand, cate 4 animalute pe scena, prima data o aricioaica, a doua oara un vultur, a treia un magarush si a patra o oitza barsana. Au vbit fiecare in felulu lui despre relatia corp-dan, corp-spatiu, corp-univers, dans-univers. Au vbit adica pe vorbe si uneori si prin trup. Dialogurile si formele de expresie mi s-au parut cam impiedicate si parca....nselobozite. Mi-a fost creata senzatia de erectie esuata, de sperma blocata pe canal. Interesant a fost ca, s-ar zice, spectacolul a creat in mod voit senzatia de plictiseala, de discurs stupid si de semi-esesc, actorii si autorul asumandu-si toate astea, ba mai mult, declarand: Stim, acest spectacol este foarte plicticos. Nici noua nu ne place. Sigur, ramane posibilitatea ca de fapt artistii cu pricina sa ironizeze pe spectatorii care intr-adevar in mare parte erau cam plictisiti: m-a umflat rasul cand intorcand capul in spate (eram pe prmul rand in fata) am remarcat ca o tanara domnisoara citea un ziar :-/ |
crezi ca toate sunt asa plictisitoare? ca ma gandeam sa ma duc si eu diseara
|
Ai fost pana la urma, floare de colt?
Cum a fost ca eu mi-am dorit sa mai ajung dar am plecat din Buc in wknd? |
se mai reiau patru spectacole weekendul ăsta (în premieră, de fapt, fiindcă la platformă au fost în "avanpremieră"):
sîmbătă 26 sept ora 19:00 Fine tuning between me and the universe in a black box de Edi Gabia ora 20:30 Out of love - un titlu minunat de Iuliana Stoianescu duminică 27 sept ora 19:00 Fantasy show made out of trash de Maria Baroncea ora 20:30 A brave search of the ultimate reality de Florin Flueraş personal mi s-a părut genială piesa lui Florin (mă tot obsedează nişte fraze din monolog). M-a impresionat mult şi Maria. abia aştept să le revăd. piesa lui Edi a stîrnit cele mai multe controverse. majoritatea au fost revoltaţi, dezamăgiţi. totuşi cîtorva cu care am discutat le-a plăcut la nebunie. e de revăzut oricum. dacă vreţi să înţelegeţi ceva şi să gustaţi aceste spectacole, renunţaţi la aşteptările de a începe a "dansa" din partea performerilor. în cele de mai sus, care vor fi în weekend, totuşi, la Iuliana veţi întîlni ceva dans, puţin şi la Maria, kind of şi la Edi (fiindcă e muzică permanent şi mişcările corpului sunt corelate într-un fel cu muzica, dar nu "dansează"), iar la Florin mai deloc. Dedublarea e o capodoperă! n-am ajuns să-l revăd acum, dar la precedentele două la care am fost (unul variantă în engleză, al doilea în romînă) a fost absolut sublim. am rîs aproape continuu la episoadele cu Florin şi cu Paul. nu înţeleg cum cineva conectat la spectacol s-ar putea plictisi vreo secundă. |
All times are GMT +2. The time now is 02:49. |