Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Vreau sa stiu (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=225)
-   -   Filme rusesti! caut..... (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95976)

Lelouche 12 Aug 2009 12:13

Filme rusesti! caut.....

Salutare la toata lumea buna de pe aici.
Cert e ca m-a apucat pasiunea pentru filmele reusesti. Si cum nu ma prea pot lauda cu orientarea in timp si spatiu pe linia asta,am rugamintea de a-mi da (cine poate si doreste) niste sugestii. Dar va rog sa nu insistai pe Tarkovski fiindca e deja uzitat la maxim,cu toate ca e un foarte bun regizor.

Multumesc.

[email protected]

Pitbull 12 Aug 2009 12:18

Evident, Nikita Mihalkov
Andrei Mihalkov Koncealovski
Elem Klimov
Eldar Riazanov
Eldar Shengelaya
Konstantin Lopushanski
Vladimir Menshov

Si niscaiva clasici:
Serghei Eisenstein
Vsevolod Pudovkin
Alexandr Dovjenko
Dziga Vertov

Si unii mai din perioada de mijloc:
Iosif Heifitz
Grigori Ciuhrai
Mihail Kalatozov
Aleksandr Zarkhi
Serghei Bondarciuk

(...sigur, nu toti sunt rusi, dar au fäcut mari filme în perioada Imperiului Sovietic.)

Lelouche 12 Aug 2009 12:49

Multumesc foarte mult

Pitbull 12 Aug 2009 12:59

We are here to serve. O:-)

Pentru cä esti nou printre noi, speräm sä prinzi cheag pe-aici - si sä ai numai de câstigat de la noi; si noi de la tine. :)

Lelouche 12 Aug 2009 13:04

Chiar imi doresc sa aveti de cistigat de pe urma mea.
Eu sunt sigur ca de aici voi pleca cu un bagaj impresionant de informatii.

Va multumesc pentru urari.

Anxious_Schizoid 13 Aug 2009 16:17

Dacă te interesează cumva şi un material mai nou din cinematografia rusă, încearcă Admiral, de Andrei Kravchuk.

Deleted 11 Sep 2009 23:41

Originally Posted by Lelouche:

Cert e ca m-a apucat pasiunea pentru filmele reusesti. Si cum nu ma prea pot lauda cu orientarea in timp si spatiu pe linia asta,am rugamintea de a-mi da (cine poate si doreste) niste sugestii. Dar va rog sa nu insistai pe Tarkovski fiindca e deja uzitat la maxim,cu toate ca e un foarte bun regizor.

Multumesc.

[email protected]

dacă mai este loc (sau interes):

- Vasili Şukşin: "Călina roşie" (Kalina krasnaya)

iar din republicile fostului Imperiu:

- Tenghiz Abuladze (georgian) are o trilogie"Ruga", "Copacul dorinţei" şi "Căinţa".
- Sergei Parajanov (armean): "Culoarea rodiei" (Sayat Nova)

Cu exceptia primului, pe toate le-am gasit la magazinul "Muzica" de pe Calea Victoriei

silent_one 14 Sep 2009 09:06

In cazul in care nu vrei sa cumperi filmele inainte sa le vezi, dar nu vrei nici sa le piratezi vezi pe linkul asta:

http://www.youtube.com/profile?user=...view=playlists

Sunt upload-ate f multe filme, cu sinopsis si subtitrari in engleza iar la multe se mentioneaza si ce premii au luat.

Enjoy :)

Lelouche 14 Sep 2009 11:14

Anxious_Schizoid, Deleted si silent_one, va multumesc. chiar ma intereseaza tot ceea ce mi-ati sugerat si o sa incerc sa-mi procur titlurile.

Inca odata,multumiri.

Dragomara 18 Sep 2009 18:11

no, uite cel tot trombonesc eu pe Moş, de vreo lună, să-mi aducă de ziua mea (şi-a lui, cred) :P :

RUSCICO - Aurul Rusesc - colectie de 12 DVD-uri

http://www.provideo.ro/Catalogs/DVD/...uri/3852q.aspx

Lelouche 23 Sep 2009 13:44

Salutare.
Dragomara, frumos cadou iti mai doresti. Daca mosul te ajuta, roaga-l sa treaca si pe la mine.
Netsua,multumesc; am trecut deja la fapte.Am gasit - Jardins en automne.

Dragomara 08 Nov 2009 21:25

Sergei Bondarchuk, ştiu că ţi s-a mai recomandat, însă am descărcat zilele astea ceva filme de-ale lui şi mi-am amintit de tine. Din păcate încă nu am văzut niciunul. :D

este vb despre:

- 9-ya Rota Aka (The 9th Company),
- Sudba cheloveka,
- Voyna i mir (1968) - o ciclu de 5 filme.

Lelouche 09 Nov 2009 14:47

Multumesc Dragomara.Ma bucur ca ti-ai reamintit de mine.

vetka 31 Dec 2009 00:29

Mai adauga la lista lui Pitbull deocamdata doar un nume - Pavel Lungin (Павел Лунгин) cu filmele Taxi Blues (Такси-блюз), Insula (Остров) si Tar (Царь).

Deocamdata...

Cinemania 31 Dec 2009 08:22

Multumesc.

[email protected]

http://en.wikipedia.org/wiki/Cinema_of_the_Soviet_Union

Dragomara 01 Jan 2010 10:35

eu o să mă uit azi la 4 (2005) şi la Taksi-Blyuz (1990)

Ipu 03 Apr 2010 20:20

Din păcate, nu se prea găsesc în România filme rusești noi. Au mai fost difuzate sporadic la TVR. Dintre cineaștii ruși în activitate, ar trebui menționat, pentru că nimeni nu a făcut-o, regizorul oarecum de avangardă Aleksandr Sokurov. Realizează multe coproducții - cu nemți, cu japonezi etc. - dar deține, pare-se și recordul de lungime a unui cadru filmat (peste o oră și jumătate) - filmul Arca rusească, realizat dintr-un singur cadru și proiectat și la TIFF în 2008 ; este considerat de critici urmașul lui Tarkovski și a obținut deja o mulțime de premii și nominalizări pe la festivalurile importante de film.

RomaniaMare 06 Apr 2010 20:52

Originally Posted by Dragomara:

Sergei Bondarchuk, ştiu că ţi s-a mai recomandat, însă am descărcat zilele astea ceva filme de-ale lui şi mi-am amintit de tine. Din păcate încă nu am văzut niciunul. :D

este vb despre:

- 9-ya Rota Aka (The 9th Company),
- Sudba cheloveka,
- Voyna i mir (1968) - o ciclu de 5 filme.

Rectificare:9 rota este regizată de Fiodor Bondarchuk,fiul lui Sergey Bondarchuk.Ultimele 2 filme sunt într-adevăr opera lui Sergey Bondarchuk.

RomaniaMare 06 Apr 2010 21:12

Îți prezint o listă cu cîțive dintre marii regizori ruși:
Leonid Gaidai
Nikita Mihalkov
Vladimir Menshov
Eldar Ryazanov
Andrei Konchalovski
Sergei Eisenstein
Sergei Bondarchuk
Fyodor Bondarchuk
Timur Bekmambekov
Sergey Bodrov
Karen Shakhnazarov si multi altii.

RomaniaMare 06 Apr 2010 21:13

Multumesc.

[email protected]

Spune-mi ce gen de filme preferi,și apoi poate o să-ti trimit cev sugestii.

All times are GMT +2. The time now is 15:59.