![]() |
Carti de ecranizat
Aruncam o privire pe un top ten al celor mai tari/cunoscute/premiate romane neecranizate (inca) si mi-am dat seama ca nu-mi vine in minte niciun roman romanesc despre care sa pot spune "bai, din romanul asta ar putea iesi un film super"
voi ce ecranizare ati vrea sa vedeti la cinema? si regizor sa fie cine? |
"Cruciada Copiilor" de Florina Ilis... Chiar cred ca ar iesi un film marfa din cartea asta.
|
Cand eram mica mi-a placut mult o carte, Domnisoara Ana de Ion Agarbiceanu.
Si, bineinteles, Maitreyi de Mircea Eliade. |
maitreyi a fost ecranizat, cu Hugh Grant în rolul lui... Mircea Eliade :)
http://www.cinemagia.ro/filme/la-nuit-bengali-2784/ De ce ar fi domnisoara Ana si cruciada copiilor filme bune? Sorry, n-am citit... |
Ma gandeam la ecranizari romanesti...
Nu stiu daca Domnisoara Ana ar fi neaparat un film bunm, depinde de multe aspecte; mie mi-a placut cartea. |
o serie de filme (dar mai degrabă pentru TV) s-ar putea face din romanele politiste la rodicai ojog-brasoveanu. Cred ca si acum as citi cu placere 320 de pisici negre...
|
"Iarna e o altä tarä", de Gabriel Gafita.
"Opus '53", de Luca Demetru. (La scenariu sunt abonat! Eventual si la regie...) |
As ecraniza Foc-ul lui Anais Nin.
Nu ca as gusta 100% tipul asta de literatura pseudo-psihanalista si eroticizata la maxim, dar pentru ca gagica asta chiar a avut o viata fabuloasa. A fost iubita lui Otto Rank, unul din cei mai mari psihanalisti ai lumii si a lui Henry Miller in acelasi timp, si nu doar atat, caci mai avea un sot in toata vremea asta. A nu se intelege ca asta ma atrage, mitomania ei celebra sau nimfomania sau pasiunea ei pt dans, nu, ma atrag personajele in sine cu care a avut aceste povesti. Sunt fascinanti barbatii cu care s-a iubit Anais si toate discutiile lor sunt .... wow.... |
aaa e vorba doar de carti romanesti acuma am vazut
avem topic pt carti de ecranizat, in general? |
E si ala, dar nu mai stiu pe unde. Ideea e ca daca dai un search, nu pierzi vremea, ar trebui sa gasesti ceva pentru ca este.
|
Pe CARAVANA CINEMATOGRAFICA (I.Grosan) a pus mina deja Titus Munteanu.
:(( Sa vedem cum iese filmul. |
Cronica de familie de Petru Dumitriu!!!!! Tot romanul, nu doar episodul "Salata" . ;) (superb film de altfel)
Poate iesi fie un film-saga fie un ditamai serialul de televiziune. Cu super recuzita, super actori si evident superfonduri! Si ar iesi si ceva pt oameni pretentiosi si ceva pt cei care urmaresc telenovele. E greu insa sa gasesti un regizor roman care ar putea fi interesat. Poate Caranfil ca lui ii plac povestile frumoase de epoca. :)) Poate Pintilie... Minimalistii pas. Lor le place doar chinuiala vietii contemporane. Te fac o saorma? |
Jurnalul lui Mihail Sebastian....wow ce tare ar fi!
|
Maitreyi!
Cu o actrita din aia de la Bollywood de iti pica fatza in ciorba ! :-O Si cu Vizante! =)) Nu, nu, glumeam, nu cu Vizante! |
Cu Aishwarya Rai si cu Marius Stanescu.
|
Originally Posted by Floydman:
Cu un scenariu semnat de Marta Petreu. |
"Manualul intamplarilor", de Stefan Agopian.
dar e greu.... |
All times are GMT +2. The time now is 15:36. |