![]() |
Lovitură fatală dată cinematografiei
Quote:
Sursa Evenimentul Zilei,Joi, 09 Iulie 2009 |
E o decizie foarte buna, nu vad de ce ar da cazinourile sau loteria bani pentru filme. Daca da statul de la buget e altceva, asa ar fi mai normal.
|
Originally Posted by Twinsen:
e absolut moral ca jocurile de noroc sa fie impozitate pentru a se sprijini cultura nationala. in plus, loteria nationala e chiar in ograda statului. |
Nu vad ce are de a face morala cu asta. Daca o luam asa n-ar fi mai bine sa dam bani la orfelinate decat la filme? Gamblingul e o distractie pentru majoritatea jucatorilor. Daca eu ma duc diseara sa ma distrez la o discoteca, ar trebui sa plateasca si discoteca impozit pentru filme?
|
Ceea ce se intampla face parte din procesul de manelizare accelerata a societatii romanesti. Ar trebui sa se procedeze exact invers - obligati toti cocalarii care vand miorlaieli si "distractii" sa cotizeze die grosse la bugetul culturii nationale!
|
Originally Posted by Judex:
|
La opera si teatru nu ammmers.
Carti: Kundera Kafka Kerouac Twain Si altii de care nu ai cum sa ai habar. |
Originally Posted by redmen:
TVR n-o sa-si mai revina vreodata din colapsul in care a adus-o T Giurgiu. Probabil asta si fost scopul mandatului sau: subminarea TVR (si financiar si ca audienta) in folosul unei/unor televiziuni particulare. http://www.catavencu.ro/vlad_enaches...iata-7930.html |
|
Twinsen, eu chiar sunt unul dintre cei care baga bani in creatorii romani. Nu te condamn, n-aveai de unde sa stii asta.
|
|
Ba au foarte mare legatura. E singura cale de a-i contracara, in afara de impuscarea in cap in plina strada.
|
ce-mi place mie de Twinsen: bugetu-n sus, bugetu-n jos. al dracu' statu ăsta, cum nu scoate el bani de la buget.
poate că s-o terminat plasticu' şi nu mai au pe ce să-i tipărească. |
adevarul e ca nici eu nu pricep ce legatura au cazinourile cu cinema-ul.
O contributie la fondul cinematografiei mi s-ar parea ca ar trebui sa de la producatorii/distrubuitorii de DVD-uri, CD-uri, calculatoare... Si evident, si televiziunile ar trebui sa contribuie. |
Originally Posted by ricutza:
|
Originally Posted by paul_aramis:
|
Cum e asta contracarere? Deoarece o mica parte din banii lor ajung la un fond cinematografic nu o sa mai treaca lumea pe la cazino si o sa dispara cocalarii? Cu tot respecetul, dar nu are nici o legatura... In mare sunt de aceeasi parere cu Twinsen. De ce de la acele categorii si nu de la altele? Bineinteles ca sunt de parere ca acest fond cinematografic ar trebui sa existe, dar ca banii sa provina din acele surse nu prea are sens, chiar daca noua ne-ar conveni sa ia de la astfel de jocuri. |
Twinsen,
uite, tu ai putea gandi in felul urmator si probabil ca a ta constiinta iti va da dreptate integral: "de ce sa strang 10.000 de euro de la sponsori pentru a face un scurt metraj cu costuri la limita, cand, cu suma aia, as putea ajuta doi-trei copii sa-si faca interventii chirurgicale care sa le salveze viata"? la prima vedere, nimeni nu ar trebui sa stea pe ganduri si ar da banii pentru sanatate, nu pentru un film. insa, mergand pe acest principiu, multe lucruri ar fi prioritare artei: infrastructura sanitara, autostrazile, locuinte pentru tineri, invatamant, etc, etc, si am ajunge ca absolut nimeni sa nu mai investeasca in cultura. ti-ar placea o astfel de lume? |
Originally Posted by keepwalking:
In schimb, in perioada de criza, statul ar trebui intr-adevar sa reduca la minim investitiile in cultura. Atentie, e o diferenta intre cultura si invatamant. Scoala trebuie sa-ti dea cultura generala, aici nu se pot face compromisuri. In schimb finantarea de filme nu e esentiala iar finantarea din bugetul loteriei e de-a dreptul ridicola. |
Liviu si Twinsen sunt personaje de Idiocracy. Leave them, keepy!
|
All times are GMT +2. The time now is 11:17. |