![]() |
La Mala Educacion
Ma asteptam la altceva (mai bun).
Parca trairile nu au fost la fel de intense ca in alte filme de-ale lui Almodovar, deci nici ceea ce transmite. Gael Garcia dezgolit, putin mai bun in rolul de travestit. Optiunea pentru trei povesti, unite de 2 personaje jumate, intr-un film (si un film intr-un film) este elementul care atrage atentia. |
.cam-cam....nu a fost ceea ce ma asteptam dar nici nu stiam ce asteptam da' oricum nu a fost ce asteptam.
.alambicate relatiile men-to-men-to-boyz care se plimba si prin transvesteala si prin pedofilie-in fine,nu scutesc privitorul de nici un detaliu interesant(sau mai putin)al traiului "pe invers".captivant:de-a lungul filmului vechiul prieten si noul futai evolueaza spre alte dimensiuni,nebanuite,pe un traseu a la "murder,she wrote" prea indesat cu baliverne ca sa impreseeoneze cine-stie-cit. ....concluzia: un almodovar de-un metru si-un...snitzel. .un homofob. |
Mala vs. Mala
Si eu am iesit dezumflata de la film.
Adica muzica e de 10, scenografia la fel, populatia gay poate sa fie linistita fiindca Jean-Paul Gaultier a semnat din nou condica. Dar Almodovar fara dive isterice si povesti cinico-melodramatice parca nu mai e Almodovar :( . |
right on.. target: almodovar fara femei (alme + ovare, sorry girls!) nu e almodovar...
self-promotion: va recomand d p acum numarul din decembrie din 'elle' (ei, da!), un articol despre 'almodive'. |
eu cred ca ramane acelasi Almodovar, doar ca si-a luat curajul sa ne anunte – bine instalat in renumele sau – ca i-a venit timpul marturisirilor incomode, asa ca si-a filmat propriul Amarcord. a iesit un Amarcord mai trist si mai rascolitor decat la altii, dar de asta Almodovar e ceea ce este in cinematografie si e iubit... el scandalizeaza fara sa se instaleze cu adevarat in scandal, spune lucruri complicate, fara sa racneasca, atinge teme „delicate”, tabuizate, cu mult gust, inspiratie si tact, reusind sa propuna spectatorului un „produs’ care sa declanseze o discutie, nu un protest...
filmul (pe care l-am vazut de 2 ori, in primavara si acum) mi se pare remarcabil. excelent filmat (imagini antologice), inteligent conceput: un lant de istorii misterioase, "ascunse" dupa principiul matrioscai, pe fundalul unei iubiri (triungiulare, homosexuale...) tragice. filmat in semitonuri, fara ranchiuna, cinism si mistificari. recuzita si topos de poveste (teatru de travestiti, copii frumosi balacindu-se in rau, coruri de copii cantatnd pentru clerici lacrimosi, escapade la film, pentru a ramane in doi cu dragostea lor...), dar o poveste monstruoasa... chiar apreciez trecerea lui Almodovar pe un registru mai grav – prea se cliseizase cu „trupa sa –zgomotoasa - de femei”. era usor de „gasit” in formula aceea care trecea dintr-un fim in altul, devenind previzibil... un 8,5/10, un reper pentru palmaresul din acest an |
Titlul este La mala educacion, si nu "education".
In rest, my soul spx, by Lore. |
S-a rezolvat (doar englezismul gresit si prost plasat), dar nu de la suflet. ;)
|
Bine.
|
That was one gay movie. Anyway, a fost bine bagata faza cu fratele care de fapt ii luase locul celuilalt. Oricum cine ar fi crezut ca dupa atatzia ani un preot sa mai vrea "razbunarea". Damn, love makes people do crazy things! Was freaky, iar cum nu sunt o fana al acestui regizor, oricum, a reusit sa ma tzina in scaun... ma rog...
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
uneori ALS e (pare) ca voinicul din poveste. arunca "buzduganul" si ne anunta ca soseste peste 3 zile si ne spune adevarul :P |
Originally Posted by herbert:
Well, Almodovar nu mi s-a parut niciodata autorul nesincer sau disimulat. Ba mai mult, si-a tinut mereu obsesile la vedere. Totusi de data asta filmul are cateva chestii care ma fac sa cred ca La Mala Educacion e un fel de payback. De pilda stiti ca Almodovar a fost educat la o scoala de preoti franciscani? In plus Almodovar isi iubea personajele si le facea iubite dar de data asta le distruge. Cat despre femeile lui cliseistice, asta chiar n-o inghit fiindca mereu am fost fascinata de felul in care toate uratele reuseau sa staluceasca in filmele lui. |
vazut proasta crestere....
3/5 mai mult pentru bucatele dact pentru ansamblu care nu m-a lasat in nici un fel culmea ironiei e ca ultimu cadru din film zice "passion" si io zik ka tocmai asta i-a lipsit la greu.... personajele nu m-au impresionat, parca fara nici o profunzime.... muzica e marele atu presupun ca tot alberto iglesias am senzatia ca din filmu asta se puteau face mai multe filme, mult mai "valabile" 1 ceva plin de ura si aproape insuportabil de crud despre educatia catolica si pedofilie 2 un trash glamoros cu dive travestite/i care ar fi putut fi o comedie/melodrama 3 o drama bazata pe rellatia dintre frati 4 o poiveste politista almodovar nua facut decat bucatele din chestiile astea si le-a pus intr-un film care este pasabil... 4 |
As vrea si eu filmul asta, il are cineva? thx.
|
Il are cinematografu'!
|
Originally Posted by K's:
ma gandeam sa iau niste merdenele de banii aia... :lol: |
Atitudine tipica de sarmani chitrosi erijati in cinefagi. Mincati fragi salbatici pe pine.
|
Originally Posted by Ambra Blu:
it was supposed to be a joke, dar se pare ca n-a tinut... Ambra Blu, nu mai trage concluzii pripite... |
Nu, sarmano, a fost o constatare: atitudinea ta, de basita care sta si se uita la filme pe cd in loc sa mearga la cinema.
|
Am auzit ca este mai prost ca Habla con ella, de exemplu, sau decat alte filme ale lui Almodovar. Vroiam sa merg sa-l vad, totusi. Merita?
|
Da, merita, dar asta nu inseamna ca a fost mai bun decit alte almodovare.
|
All times are GMT +2. The time now is 20:16. |