Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Cea mai emotionanta scena dintr-un film romanesc (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=94177)

Led-Ze-Pencil 19 Nov 2008 12:34

Cea mai emotionanta scena dintr-un film romanesc

Exista, avem?
Avem si noi o scena ca in finalul lui City Lights, de exemplu?

Sau in graba de a parea destepti, culti, amuzanti, regizorii romani au cam uitat partea asta?

Pitbull 19 Nov 2008 12:40

Cina finalä din "Pädurea spânzuratilor" - mai ales privirea lui Rebengiuc, de la sfârsit, si saltul la groapä si streang.

Tot momentul "Cräciun Führer", plus monologul si moartea, din "Actorul si sälbticii" (mult peste modelul säu: finalul didactic din "The Great Dictator"). Cât sunt eu de binevoitor fatä de nazism, trebuie sä recunosc cä au plesnit-o big time: Titus, Marcus si Toma.

...Si, de ce sä nu recunoastem - la un nivel mai simplist, mai popular:

"Mihai Viteazul" - intrarea în Alba Iulia.
"Osînda" - urcarea crucii pe deal.

Led-Ze-Pencil 19 Nov 2008 13:14

Moara cu noroc ?

MDL - ultima incercare a asistentei de a-i lua apararea si a cere ajutorul pt L.

Pitbull 19 Nov 2008 13:33

"Moara cu noroc" îmi place, normal, dar nu are nici un moment care sä mä emotioneze anume.

"M.D.L." mä emotioneazä TOT, nu vreo secventä în mod special; sau, ba da... la plecarea lui, replica despre îngrijitul pisicilor (care stim cä vor fi aruncate pe stradä)... Dar, mä rog, asta-i mai putin cinema, astea-s sensibilitätile mele si ale lui Cristi...

Led-Ze-Pencil 19 Nov 2008 13:40

a, mai e scena cand intra Coca Bloos in direct in A fost sau n-a fost.

Pashpix 19 Nov 2008 17:07

M-a impresionat foarte mult si scena cinei din "Atunci i-am condamnat pe toti la moarte"...

Led-Ze-Pencil 20 Nov 2008 15:43

ce naiba, nici o emotie la daneliuc, la veroiu?

La Tatos, in Secvente, sunt cateva. Nu stiu daca sunt "cele mai emotionante din filmul romanesc".

Pitbull 20 Nov 2008 16:08

Nu, Daneliuc era prea cinic, prea rece - chiar si în vremurile lui bune.
Iar Veroiu... Tot rece, dar în cheie calofilä, contemplativä, plasticä...
Vag, Pita: finalul din "Filip cel bun" - avea simtire sincerä.

Led-Ze-Pencil 20 Nov 2008 18:21

432?

ar trebui sa aiba, dar nu-mi dau seama. Tot filmul e o secventa emotionanta? Sau drumul Marincai printre blocuri, incercand sa scape de foetus?

Pitbull 20 Nov 2008 18:32

Posibil, da... M-am gândit la asa ceva... Totusi, nu m-a atins la fel de profund si vibrant ca "lunga secventä" emotionantä "M.D.L.".

civica65 21 Nov 2008 19:04

Originally Posted by Pitbull:

"Mihai Viteazul" - intrarea în Alba Iulia.
"Osînda" - urcarea crucii pe deal.

subscriu. scenele sunt foarte bine facute.

Pitbull 21 Nov 2008 19:10

Mä bucur - dar din päcate, la dimensiunile avatarului täu nu pot sä subscriu; sunt mult peste cele regulamentare. :( Pästreazä doar portretul lui Serj, a la pozä de buletin, si vei avea un avatar absolut ok. :happy:
L.E. - Ai fäcut-o chiar în timp ce scriam. Perfect!

Disciple 22 Nov 2008 06:24

In "Furia" al lui Radu Muntean scena in care Luca sta in masina langa Felie care fusese snopit si il priveste pe acordurile unei chitare bass. :)

Pitbull 22 Nov 2008 06:31

Intr-adevär. Am retinut-o si eu. Tonul pe care îi spune, deznädäjduit: "O sä... o sä..." :(( Floydman o declara "o sfâsietoare scenä de prietenie bärbäteascä"...

Pashpix 23 Nov 2008 14:21

foarte emoționant mi s-a pãrut întreg filmul UNDEVA ÎN EST...

Suspect de bizar 26 Nov 2008 17:14

Emotionant mi s-o parut finalul de la Iancu Jianu Haiducul si Pintea.

victor584694 27 Nov 2008 18:17

Scena finala din "La capatul liniei" de Dinu Tanase m-a bulversat pur si simplu : cea in care Dan Condurache sfirseste tragic pe linia ferata, iar Mircea Albulescu sare din tren sa isi salveze amicul ( scena filmata in ralenti, daca imi aduc bine aminte).

corinka 03 Mar 2009 23:07

Originally Posted by Led-Ze-Pencil:

a, mai e scena cand intra Coca Bloos in direct in A fost sau n-a fost.

Femeia caresuna ca sa le spuna ca ninge afara? Subscriu...

razi 16 Mar 2009 00:48

Cred ca una nu neaparat emotionate dar bune scene din cinematografia romaneasca e plecarea americanilor in plina revolta a romanilor din california dreamin' frumos, ca sa nu mai zic de toate celelalte din acelasi film.

Suspect de bizar 16 Mar 2009 20:25

Originally Posted by Pitbull:

"Moara cu noroc" îmi place, normal, dar nu are nici un moment care sä mä emotioneze anume.

Pãi nici nu cred cã ar fi putut introduce o astfel de scenã.Filmul era este lãcomie,despre pofta nestãvilitã a omului pentru bani.ªi nu cred cw Iliu vroia sã arate cã îi ceva emoþionant lãcomia.

All times are GMT +2. The time now is 01:38.