![]() |
Filme de dragoste / psihologice romanesti
Avem asa ceva?
In afara de acel Cassablanca est-european "Dincolo de Amarmurica" sau fascinantul "Si totul era nimic". Shoot! |
pai uite asa ajungem la un topic pe care-l initiasem cu ceva vreme in urma, dar pe care l-am sters ulterior.
ceva despre temele care au fost compromise de catre filmele romanesti. |
Originally Posted by Proletar:
Se pare ca si eu trebuie sa-l sterg, ca ori nu avem filme de dragoste sau psihologice, ori n-avem amatori de discutii pe tema asta. Sa incercam asa: E Pas in doi film de dragoste? E Moara cu noroc film psihologic? Sau: Ultima noapte de dragoste respectiv Niki Ardelean |
"Drum în penumbrä", Lucian Bratu
"Pentru cä se iubesc", Mihai Iacob "De bunä voie si nesilit de nimeni", Maria Callas Dinescu "Räutäciosul adolescent", (singurul film bunicel al lui) Gheorghe Vitanidis "Dragostea începe vineri", Virgil Calotescu "Regäsire", Stefan Traian Roman "Stop cadru la masä," Ada Pistiner "Ana si «hotul»", Virgil Calotescu |
Originally Posted by Pitbull:
|
Am toate filmele lui Lucian Bratu pe DVD, deci cu el am rezolvat.
|
Uau! In fisiere de 700 MB?
Asta e grozav. Pana la cinemateca, se pot pune pe www.transfer.ro fisiere de maxim 1 GB. Ar fi util. Sa facem o lista cu ce are romanesc fiecare si sa inceapa focul incrucisat! |
"Liceenii" :lol:
|
Originally Posted by redmen:
|
Inainte de "Liceenii"...
"Declaratie de dragoste"! (Cum l-am putut uita? Primul film la care am fost asistent de regie, în Buftea, la angajare...) |
Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
De regulã cinematografia româneascã a reuºit sã compromitã aproape de tot tandemul dragoste + psihologie ( cã de regulã o iau filmele româneºti pe arãturã de nu-i adevãrat ca sã parã cât mai psicologice cu putinþã :P ). Dincolo de scenariile prea minimaliste sau - din contrã - mult prea împopoþonate cu teme colaterale defectul/cauza majorã care compromite cam din start acest gen în cinematografia româneascã m-aº încumeta sã o identific în execrabila valorizare a personajelor feminine a cãror paletã de interpretãri e cam monotonã, reducându-se la urmãtoarele ºabloane stereotipe : - o împietrire ce se vrea "afectat-înþeleaptã" dar reuºeºte doar sã irite ( exemple fãrãããã numãããrr - ultimul ce-mi vine în minte Anamaria Marinca ); - o sictirealã arogantã în spatele cãreia se ascunde ... nimic - gen Oana Pelea; - un teatralism excesiv ºi obositor ( gen Maia Morgenstein ); - vampa eternã ... dar care nu a putut fi din pãcate aºa vampã cum voia la momentul ei ºi s-a oprit cam la glezna lui Marlyn Monroe ( Cezara Dafinescu ). ªi - colac peste pupãzã - odatã ce o actriþã a îmbrãþiºat un astfel de ºablon ca model personal zici cã îl are întipãrit pe veci în ADN ... nu doar pe parcursul unui film ci aproape pe întreaga carierã cam tot aºa joacã deºi, dupã umila mea pãrere, versatilitatea ar trebui sã fie cheia pentru un rol cu adevãrat de succes - mai ales în cazul unui film cu o temã "banalã ºi strãveche" precum dragostea ... :oops: Sã fie la mijloc un fel de "misoginism liber-consimþit" ? :? Habar nu am ... nici regizorii/scenariºtii nu le-au prea "provocat" sã iasã de pe ºinele prestabilite ... e drept. Dincolo de aceste de considerente menþionez ºi eu un titlu de film de dragoste românesc foarte reuºit : "Steaua fãrã nume" ( deºi ºi el e de fapt o coproducþie ... ) |
"Felix si Otilia" film de dragoste si psihologic de referinta pentru cinematografia romana
|
Originally Posted by Pitbull:
...si, cu voia dvs.: MEANDRE - 1967, Mircea Saucan 100 DE LEI - 1973, Mircea Saucan PAS IN DOI - 1985, Dan Pita IMPOSIBILA IUBIRE - 1984, Constantin Vaeni UMBRELE SOARELUI - 1986, Mircea Veroiu... |
Salut...stie cineva unde gasesc online "Declaratie de dragoste"? Multumesc mult.
|
Ia la tata:
http://romania-inedit.3xforum.ro/pos...nesti_produse/ Cum vezi, acolo sunt TOATE filmele românesti care au ajuns vreodatä sä vadä lumina... formatului digital! Deci, poti gäsi toate cele cinci filme din seria "Liceenii". Totusi, îti recomand sä te duci direct pe torrente, si sä dai search "liceenii". Existä un torrent cu tot serialul, seederi cu duiumul, se descarcä mult mai repede decât dacä ai lua filmele bucatä cu bucatä de la "România Inedit". |
Originally Posted by saskiul:
"Mere rosii" 1975 Al Tatos "Intalnirea" 1982 ...:-S Sergiu Nicolaescu:D "Intre oglinzi paralele" 1978 M Veroiu "Ultima noapte de dragoste " 1979 Sergiu "Buna seara Irina" 1980 Tudor Marascu "O lumina la etajul 10" 1984 M Ursianu "Osanda" 1976-...:D din nou sergiu "Raliul" 1980 M Dragan "Marele singuratic" 1977 Iulian Mihu |
All times are GMT +2. The time now is 05:13. |