![]() |
Ecranizari dupa Rebreanu
Care-i mai bun?
|
As vrea sä-l väd si eu pe äla-n stare sä zicä PE FATA (si PE BUNE) cä Muresan si/sau Serj ar fi peste Ciulei.
|
N-am vazut Rascoala,da am vazut Padurea spazuratilor si nu cred ca Rascoala ar fi mai buna.
|
"Räscoala" e o ecranizare cu oarecari calitäti si nimic mai mult. E singurul film onorabil al lui Muresan (exemplu tipic al acelor cazuri când regisorul dä totul din el într-un singur film - de obicei, la debut - si moare). A si primit premiul "Opera Prima" la Cannes, în 1965.
|
padurea :D
|
ION.. :P
|
"PADUREA SPANZURATILOR este cel mai bun film din toata cinematografia romana! Desi la un moment dat am inclinat sa cred ca e "Moara cu noroc" a lui Victor Iuliu. Desi Ciulei a invatat meserie de la Iuliu, invatacelul si-a depasit maestrul. Va mai curge apa multa pe Dambovita pana va mai apare un Ciulei in cinematografia noastra.
Valoarea cinematografiei romane sta tot in ecranizari dupa capodopere literare |
Si de ce ar fi "Padurea .."cel mai bun din toate timpurile si filmele romanesti?
Ca a fost ecranizarea unui roman exceptional? Ca l-a regizat un regizor care a mizat pe poveste si pe teatralitate si pe moda noului val european? Care e treaba?Si care film ar fi Mafalda pe locul 2 in cinema rom? |
cele mai bune filme romanesti
Clasamentul meu
1. Padurea spanzuratilor 2. La moara cu noroc 3. Nunta de Piatra Da' cred ca acest clasament trebiua sa-l postez in alta parte pe forum |
Imi place clasamentul.Si eu merg pe "clasicizant'.Si care sunt aia care nu-ti plac?
|
Nu ma innebunesc dupa "Reconstituirea" Desi multi sustin ca e cel mai bun film a lui Lucian Pintilie, eu prefer din toata filmografia lui "De ce trag clopotele, Mitica?" Iar cu "Niki Ardelean, colonel in rezerva" chiar m-a dezamagit. Asta, apropo de gloria si decaderea unor regizori, buni odata, despre care am mai scris. De curand, am vazut "Femeia visurilor" a lui Dan Pita si m-am gandit "alt regizor roman care a deraiat". De la "Nunta de Piatra" si "Eu sunt Adam" la "Femeia visurilor", ce decadere!
|
"Reconstituirea" mi se pare si mie un film mare,pt romani...Poate pt un strain ai dreptate,nu are acelasi impact.
"De ce bat...?" a avut multe critici,s-a spus ca s-a vulgarizat...Cred ca "Balanta" si chiar criticatul si scuipatul casazicasa "O Vara de neuitat" sunt mai bune...Poate te-a impresionat interpretarea lui Rebengiuc...dar nu era un muribund mai bun ca Amza Pellea... "Nunta de piatra" nu era cu Leopoldina Balanuta? |
Da, doamna Poldi ( pe care am cunoscut-o, era foarte credincioasa, fiica de preot, isi facea vacantele la manastirea Agapia, era prietenena cu stareta de acolo) era Fefeleaga din film.
|
All times are GMT +2. The time now is 17:42. |