Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Ecranizari dupa Rebreanu (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=93075)

Suspect de bizar 15 Jun 2008 23:22

Ecranizari dupa Rebreanu

Care-i mai bun?

Pitbull 15 Jun 2008 23:28

As vrea sä-l väd si eu pe äla-n stare sä zicä PE FATA (si PE BUNE) cä Muresan si/sau Serj ar fi peste Ciulei.

Suspect de bizar 15 Jun 2008 23:32

N-am vazut Rascoala,da am vazut Padurea spazuratilor si nu cred ca Rascoala ar fi mai buna.

Pitbull 16 Jun 2008 00:15

"Räscoala" e o ecranizare cu oarecari calitäti si nimic mai mult. E singurul film onorabil al lui Muresan (exemplu tipic al acelor cazuri când regisorul dä totul din el într-un singur film - de obicei, la debut - si moare). A si primit premiul "Opera Prima" la Cannes, în 1965.

kypy4u 19 Jun 2008 09:47

padurea :D

Deeanna 03 Jul 2008 09:50

ION.. :P

mafalda 08 Aug 2008 11:22

"PADUREA SPANZURATILOR este cel mai bun film din toata cinematografia romana! Desi la un moment dat am inclinat sa cred ca e "Moara cu noroc" a lui Victor Iuliu. Desi Ciulei a invatat meserie de la Iuliu, invatacelul si-a depasit maestrul. Va mai curge apa multa pe Dambovita pana va mai apare un Ciulei in cinematografia noastra.
Valoarea cinematografiei romane sta tot in ecranizari dupa capodopere literare

Pauline Kael 08 Aug 2008 11:34

Si de ce ar fi "Padurea .."cel mai bun din toate timpurile si filmele romanesti?
Ca a fost ecranizarea unui roman exceptional? Ca l-a regizat un regizor care a mizat pe poveste si pe teatralitate si pe moda noului val european?
Care e treaba?Si care film ar fi Mafalda pe locul 2 in cinema rom?

mafalda 08 Aug 2008 12:24

cele mai bune filme romanesti

Clasamentul meu
1. Padurea spanzuratilor
2. La moara cu noroc
3. Nunta de Piatra
Da' cred ca acest clasament trebiua sa-l postez in alta parte pe forum

Pauline Kael 08 Aug 2008 12:30

Imi place clasamentul.Si eu merg pe "clasicizant'.Si care sunt aia care nu-ti plac?

mafalda 08 Aug 2008 13:41

Nu ma innebunesc dupa "Reconstituirea" Desi multi sustin ca e cel mai bun film a lui Lucian Pintilie, eu prefer din toata filmografia lui "De ce trag clopotele, Mitica?" Iar cu "Niki Ardelean, colonel in rezerva" chiar m-a dezamagit. Asta, apropo de gloria si decaderea unor regizori, buni odata, despre care am mai scris. De curand, am vazut "Femeia visurilor" a lui Dan Pita si m-am gandit "alt regizor roman care a deraiat". De la "Nunta de Piatra" si "Eu sunt Adam" la "Femeia visurilor", ce decadere!

Pauline Kael 08 Aug 2008 13:46

"Reconstituirea" mi se pare si mie un film mare,pt romani...Poate pt un strain ai dreptate,nu are acelasi impact.
"De ce bat...?" a avut multe critici,s-a spus ca s-a vulgarizat...Cred ca "Balanta" si chiar criticatul si scuipatul casazicasa "O Vara de neuitat" sunt mai bune...Poate te-a impresionat interpretarea lui Rebengiuc...dar nu era un muribund mai bun ca Amza Pellea...
"Nunta de piatra" nu era cu Leopoldina Balanuta?

mafalda 08 Aug 2008 13:54

Da, doamna Poldi ( pe care am cunoscut-o, era foarte credincioasa, fiica de preot, isi facea vacantele la manastirea Agapia, era prietenena cu stareta de acolo) era Fefeleaga din film.

All times are GMT +2. The time now is 17:42.