Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Conversia la ora de conversatie (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=91626)

Proletar 28 Oct 2007 00:45

Conversia la ora de conversatie

Daca ar fi sa vi se acorde o ora de conversatie cu un personaj (real sau imaginar) admirat de catre voi, pe cine ati alege?
Si care ar fi lucrurile pe care ati dori sa le aflati?

lady_mystyque 28 Oct 2007 23:00

:lol:
eu una as prefera sa nu m-i se acorde ca mi-as sparge capu inainte gandindu-ma pe cine sa aleg si ce sa-l intreb... :P what about u?

Proletar 28 Oct 2007 23:09

nu stiu :)

sigur, "cea mai cea" ar fi o ora de discutie cu Dumnezeu...

desi cred ca nici nu ar trebui sa scoti vreun cuvant in preajma lui..e suficient doar sa fii acolo.

altfel, cred ca mi-ar placea sa discut o ora cu Cehov.
insa nu stiu ce l-as intreba... :)

crissis 29 Oct 2007 01:33

d-zeu e overrated. eu as vrea sa conversez o ora cu jacques rivette. sau umberto eco.

Alex Leo Serban 29 Oct 2007 10:33

Originally Posted by crissis:

d-zeu e overrated. eu as vrea sa conversez o ora cu jacques rivette. sau umberto eco.

:love:

... sau cu woody allen, sau cu michel onfray, sau cu jonathan franzen, sau cu alain de botton... (k cu susan sontag & don delillo am conversat dja 8) )

Supastar 29 Oct 2007 12:26

Originally Posted by Alex Leo Serban:

sau cu alain de botton

o,da! :love:

dupa felul fascinant in care scrie despre orice, cred ca o conversatie cu el ar fi pretty cool! :happy:

EgoN 29 Oct 2007 17:30

- as vrea sa stau o ora la o cafea cu belluci si sa nu zicem nimic, doar sa fumam.
- as vrea sa stau o ora la un vin frantuzesc cu binoche si sa o fac sa rada in hohote.
- as vrea sa stau o ora in parc cu martina gedeck si sa hranim porumbei.
- as vrea sa stau o ora cu von trier si sa-i spun ca e un dereglat genial.
- as vrea sa stau o ora cu wkw in care sa ne plimbam si sa facem poze.
- as vrea sa stau o ora cu tom waits in care sa bem ceai si sa mancam ciocolata. fara sa fumam, evident.
- as vrea sa stau o ora cu thom yorke si sa-l conving sa se intalneasca cu mala, pt. ca ea il iubeste nespus de mult.
- as vrea sa stau o ora cu leonor watling sau lisa ekdahl si sa-mi cante.
- as vrea sa ma plimb o ora cu masina cu jarmusch.
- as vrea sa privesc pret de o ora norii cu gvs.
- as vrea sa ma plimb o ora prin piata romana cu emil brumaru si sa ne uitam la fundurile gagicilor.
- as vrea sa ma vad o ora cu jim crace si sa-i spun ca a scris o carte minunata, in clipa mortii.
- as vrea sa ma vad o ora cu milan kundera si sa ii spun ca psihologia femeilor din cartile sale ma obsedeaza.
- as vrea sa ma vad o ora, din nou, cu radu cosasu si sa vorbim de toate cele.

atata mi-a venit in minte, deocamdata, dintre cei si cele cat se poate de vii...

Carmine Galante 29 Oct 2007 17:57

klaus kinski. Iar la genu' feminin Marisa Tomei, da fara vin, tigari si rasete.

Pitbull 29 Oct 2007 18:36

Napoleon.
Cu conditia sä-l conving sä creadä în motorul cu aburi.
Si sä nu iasä din Moscova.

Pitbull 29 Oct 2007 21:06

Aveam si eu vreo câteva:
- Nu invada Polonia, o vor folosi ca pretext sä-ti declare räzboi. Aliazä-te cu Ungaria si România si atacä Rusia numai prin Ucraina; cere teritoriile germane cedate Poloniei abia la sfârsit, când se va reîmpärti lumea.
- Fereste-te de Canaris, ar vinde-o si pe mä-sa din groapä.
- Nu încerca sä-l împaci pe Churchill, n-ai nici o sansä.
- Vezi cä din iunie pânä-n decembrie '41, Roosevelt va sta la îndoialä cu cine sä se alieze: cu tine, sau cu Stalin? Fii atent cum joci cartea asta, cä dacä-l pierzi, te-ai ras.

Mala Portugal 30 Oct 2007 00:15

Originally Posted by EgoN:

- as vrea sa stau o ora cu thom yorke si sa-l conving sa se intalneasca cu mala, pt. ca ea il iubeste nespus de mult.

:w00t: :love: desi daca ar aparea cred ca m-as ascunde intr-un copac :oops:

Sa curga orele:
Inainte de toate mi-as da o intalnire cu Virginia Woolf intr-un demisol cu vedere spre un caldaram londonez si intr-o ora am comenta toate gleznele care trec prin fata geamului de la Dickens si Jane Austen la Banksy & Beckham, as asculta-o povestind despre Londra, trandafiri galbeni, bombe, migrene, voci , girls in the men's room and so….

Penultima ora m-as lasa pictata de Schiele in speranta ca la sfarsitul orei aleia n-o sa am in fata tabloul lui Dorian Gray (actually sperand sa-l am)

Iar ultima ora, preferabil la capatul tutur orelor, mi-as petrece-o cu Marco din Hable con ella. Flirtand.

ulrich 30 Oct 2007 07:18

voi ii cunoasteti pe astia(artisti,scriitori,etc.)din opera lor(care o fi ea),din gandul lor obiectivat,scris ca sa ajunga la cat mai multi oameni.dar in particular,in fata unui singur om,s-ar putea sa nu fie atat de interesanti.am refuzat intotdeauna jocul asta.

Alex Leo Serban 30 Oct 2007 07:54

Originally Posted by Mala Portugal:

Originally Posted by EgoN:

:w00t: :love: desi daca ar aparea cred ca m-as ascunde intr-un copac :oops:

Sa curga orele:
Inainte de toate mi-as da o intalnire cu Virginia Woolf intr-un demisol cu vedere spre un caldaram londonez si intr-o ora am comenta toate gleznele care trec prin fata geamului de la Dickens si Jane Austen la Banksy & Beckham, as asculta-o povestind despre Londra, trandafiri galbeni, bombe, migrene, voci , girls in the men's room and so….

Penultima ora m-as lasa pictata de Schiele in speranta ca la sfarsitul orei aleia n-o sa am in fata tabloul lui Dorian Gray (actually sperand sa-l am)

Iar ultima ora, preferabil la capatul tutur orelor, mi-as petrece-o cu Marco din Hable con ella. Flirtand.

SUPERBE - mici poeme! - postarile malei si a lui egon :love:

Serghei 30 Oct 2007 09:33

Originally Posted by ulrich:

voi ii cunoasteti pe astia(artisti,scriitori,etc.)din opera lor(care o fi ea),din gandul lor obiectivat,scris ca sa ajunga la cat mai multi oameni.dar in particular,in fata unui singur om,s-ar putea sa nu fie atat de interesanti.am refuzat intotdeauna jocul asta.

Din contra,si chiar aveam o discutie cu cineva zilele astea despre F.L.Wright,marii artisti(si chiar aia mai mici) sunt monumente de egocentrism.Ma indoiesc ca le pasa de "cat mai multi oameni".Cum zicea cineva,arta nu e pentru mase.

...si apoi,e doar un joc,un exercitiu de admiratie.So...play more often.

Alex Leo Serban 30 Oct 2007 11:41

si: nu E bine ;)

dintre Morti, as fi vrut sa stau d vba cu: leonardo da vinci, voltaire, george sand, wilde, henry james, hitchcock, dali, borges, nabokov, capote... si bineinteles marilyn :love:

ps tot dintre mortii cu kre am stat d vba: cioran 8)

thequietsurfer 30 Oct 2007 17:34

Cu riscul epigonismului egonian asumat, mi-as dori o ora in compania lui Toto si a lui Alfredo in sala de proiectie a Paradisului si o ora de "scufundare plutitoare" in ganduri limpezi alaturi de batranul maestru budist al lui Kim Ki Duk.

Alex Leo Serban 31 Oct 2007 06:37

nice :happy:

si mi-ar placea sa fiu d fatza (doar inregistrind) la o shueta intre sf francisc & sf augustin... :P

Alex Leo Serban 31 Oct 2007 11:50

lol
las k s descurk ei, k sint baietzi deshtepti ;)
ps ar fi misto o iconografie a lui sf francisc insotzit d bambi :lol:

Gengar 25 Nov 2007 18:40

Originally Posted by Supastar:

Originally Posted by Alex Leo Serban:

sau cu alain de botton

o,da! :love:

dupa felul fascinant in care scrie despre orice, cred ca o conversatie cu el ar fi pretty cool! :happy:

Alain de Botton e un fel de Coelho nitel mai cult...

Aia cu "Consolarile filozofiei" s-ar fi putut numi foarte bine "Phisolsophy... for dummies". Din "Eseuri de indragostit", recunosc, m-a fascinat o jumatate de pagina... :happy:

Supastar 25 Nov 2007 22:21

Originally Posted by Gengar:

Alain de Botton e un fel de Coelho nitel mai cult...

Aia cu "Consolarile filozofiei" s-ar fi putut numi foarte bine "Phisolsophy... for dummies". Din "Eseuri de indragostit", recunosc, m-a fascinat o jumatate de pagina... :happy:

don't even get me started, bub! :hmm:

Cartea se poate numi "Philosophy 4 dummies" numai pentru cei care nu stiu si vor sa invete despre filosofi din cartea aia!
pour les connaisseurs frumusetea cartii sta in felul in care iti da impresia ca innoada, deznoada si potriveste cu un deget (asa, prestidigitator-style! ;) ) toata filosofia lumii in asa fel incat totul se potriveste cu tema prestabilita de de botton. mai mult: chiar te duce cu gandul ca acele lucrari de filosofie au fost scrise TOCMAI pentru a sustine tema lui (desi se poate observa k nu e asa).

dupa 2 valuri (in primul, acum mai multi ani, coelho era cool; apoi, a devenit cool sa spui ca e uber-naspa), ma enerveaza k acum coelho a ajuns sa fie un fel de speritoare de ciori: "CE?!? iti place houellebecq? pai e un fel de coelho numa' mai elitist!" etc.
alain de botton NU POATE fi comparat cu coelho. coelho e un romancier kitsch plin de idei cacacioase! alain de botton (care nu e chiar romancier) e aproape speriat de amenintarea kitsch-ului, asa ca, precaut, el nu se dezice de analizele eseistice nici macar in (semi-)romanele lui.

All times are GMT +2. The time now is 20:14.