Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Comedie romantica? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=91432)

rocky 11 Sep 2007 11:58

Comedie romantica?

mesaj sters

Proletar 11 Sep 2007 13:27

eu cred ca acest gen a fost compromis in romania...

rocky 11 Sep 2007 14:23

mesaj sters

Pitbull 11 Sep 2007 14:54

Sincer - comedia romanticä e pe la coada prioritätilor mele personale. Nu cä mi-ar displäcea, dar cred cä alte vreo zece genuri îmi plac si mai mult.
DAR - asta nu-nseamnä sä-ncep acum sä vomez ineptii megalomane, presärate cu obscenitäti explicite si emoticoane verzi. Dacä eu, ästa care sunt, as fi producätor, si mi-ar aduce cineva un proiect de comedie romanticä pregätit, vorba ta, "ca la carte, dupä toate regulile", i-as zice DA! (Fiindcä, dincolo de gusturile mele personale, sunt în stare sä apreciez just si obiectiv calitatea.)
SI - dacä n-as fi producätor, ci doar "receptor/comentator" (indiferent în ce calitate: distribuitor, critic, cronicar de tabloid, sau simplu spectator), si as afla cä se anuntä o comedie romanticä româneascä, tot asa, "ca la carte, dupä toate regulile", as räspunde cu acelasi DA!

Deci, Balboa dragä... de coci cumva asa ceva... dä-i bice!

seven7seven 11 Sep 2007 15:11

:)
Nici la cele straine nu ma pot uita, daramite la unul romanesc. Ar fi o greseala - dar nu una surprinzatoare, avand in vedere ca luam ce-i rau din cam toate domeniile, afumam cu slanina si tragem trei dungi tricolore peste steagul american - si gata.

Proletar 11 Sep 2007 15:55

@rocky

da, "buletin de bucuresti" cred ca a fost vazut de mine de vreo 4-5 ori la vremea respectiva...eram adolescent, imi placea enorm muzica de inceput, aia cantata de mirabela dauer:)...cu "vantule, in drumul tau...", imi placeau foarte mult constantin diplan si cotescu...celebra replica a buciuceancai "am vazut lumina si am intrat" in timp ce tocmai ea aprindea lumina in dormitorul insurateilor...in fine...

dar dupa filme tampite gen "miss litoral" sau "a doua cadere a constantinopolului" da-mi voie sa am retinerile mele in privinta capacitatii regizorilor romani de a face comedie.

rocky 11 Sep 2007 17:58

mesaj sters

Airlight 11 Sep 2007 21:58

Acum cu cativa ani, dl. Dan Matei Agathon, ministrul turismului de atunci, perfora din zece in zece metri cu palmieri solul litoralului romanesc, ctitorind astfel public prima noastra padure tropicala.

Sunt convins ca va amintiti ce s-a intamplat cu fructele experimentului, si chiar si de plombele ridicole puse respectivilor palmieri in cadere.

Nu ca n-as vrea sa avem romcom-uri - imi place foarte mult genul si chiar am incercat sa lucrez in el - insa e un intreg ecosistem care ne lipseste pentru ca acest tip de proiect sa fie valid.

To begin with, n-avem o piata. Piata care ar trebui sa fie formata de o audienta, care are niste cerinte, care duc la varii oferte, care sunt departajate de box-office. Asa merge de fapt. Tot sistemul asta, cumva normal, de a face filme totalmente pentru public a fost ignorat in ultimii, zic, 15 ani. Cele cateva exceptii care si-au pus (si) problema publicului au aratat erori grave de apreciere in ce priveste inteligenta si sensibilitatea consumatorului roman.

Consequently, n-avem un star system. Ne-existand nicio pre-legatura emotionala intre actori si audienta, nu putem decat sa speram ca ea se creaza odata cu coagularea, ca prin minune, a respectivei audiente. E un contract fals, caci nu are sigura decat o parte. Ironia e insa in faptul ca celalalt posbil semnatar al unui astfel de contract il cauta pe primul de ani de zile..

Si dac-am avea un romcom bun, ce-am face cu el ? Unde l-am vedea, in heavy rotation la cateva mall-uri intr-o competitie absurda, caci nedreapta, cu belles du jour ale celorlalte sisteme, mult mai bine calibrate pentru priza la public? Cat ar dura pana distribuitorii l-ar inlocui cu celelalte optiuni cu potential vandabil pe care le au, optiuni care, chiar daca nu genereaza castig, macar bifeaza un colt de lume undeva pe o harta (and keep the business going)? Cu ce preturi l-ar achizitiona (ahem) televizunile ca sa faca potentiala investitie rentabila ?

Stiu ca discutia e lunga, I just tried to hint a bit of the big picture.
Repet, departe de mine ideea ca romcom nu ne trebuie - dimpotriva, zic ca ne trebuie cat mai mult din fiecare gen, am chiar un proiect care militeaza :) pentru asta - zic ca riscam sa producem, undeva intr-un vacuum creativ, tot felul de palmieri foarte interesanti, numai buni de plantat pe un sol din ce in ce mai arid, mai neingrijit si mai plin de nisip.

rocky 12 Sep 2007 16:05

mesaj sters

All times are GMT +2. The time now is 21:33.