![]() |
De unde stie IMDB despre cinematografia romanesca?
Da sint de acord ca IMDB-ul este cea mai buna sursa de informatii despre filme... dar nu le stie pe toate... cel putin asta am observat la filmul romanesc... in afara de aceasta sursa de info, oare mai exista alta, posibil romaneasca...?
de exemplu despre Dan Marcoci... Nicolae Tic... help |
Offline, destule: dictionarele lui Tudor Caranfil, Cristina Corciovescu, Bujor T. Râpeanu, Grid Modorcea...
Online, nici una completä: iei de pe IMDB ce gäsesti, si de-aici, de la noi, ce-am apucat sä scriem. Poti sä întrebi si pe forum, cum ai si fäcut, de fapt... Ia sä vedem: Dan Marcoci - "Mobilä stil", scurt metraj, 1982 - "Mult mai de pret e iubirea", 1983 - (Cum naiba-i spunea? Cu Rodica Negrea si Räzvan Vasilescu, alb-negru, subiect de întreprindere), 1984 ...si pe urmä? A mai fäcut si altceva? Nu mai stiu... |
si inca ceva in plus
'scopul si mijloacele' ala cu rodica negrea...
dar... pe mine ma doare sufletul cind ma gindesc la citi actori, cascadori, tehnicieni, figuratie, au fost darimati cu buldozerul de revolutie... de exemplu ce s-a intimplat cu Cornel Diaconu, Rodica Negrea, Remus Margineanu, Dan Marcoci, Francisc Munteanu, Alecu Croitoru... tot costinestiul acela plin in fiecare vara la festival... unde ati disparut prieteni... La cita lista de regizori ai pus tu acolo asa frumos pe categorii de calitate... unde au disparut toti... nu pot sa inteleg... am ramas cu Margineanu, Nicolaescu si Marinescu... ma doare sa ii stiu ca imbatrinesc degeaba... vreau 50 de filme pe an dintre care 45 foarte proaste dar la care sa mi se rida specatorul daca nu cu filmul macar de filmul.... traiasca B1 si ANF-ul... |
Re: si inca ceva in plus
Originally Posted by omulrosu99:
Fr Munteanu e mort de prin '93 Cornel Diaconu a facut un rebut - Paradisul in direct in 1994 Remus Margineanu, actor la teatrul din Craiova a fost "star" in filmele lui Nicolae Margineanu - Undeva in Est (1991) si Priveste inainte cu manie (1992) Alecu Croitoru e prof la Hyperion Rodica Negrea e mai mult pe scena de ce buldozer vorbesti tu ? |
Cam asa... Pe Rodica o mai väd uneori, când am drum pe la teatru, mai vorbim... Din päcate, s-a stins complet ca actritä - pesemne cä debutul äla fulminant din "...razele Gamma" a fost prea mult pentru o fatä la început de drum. Mare päcat, tipa era excelentä.
Pe "profesorele" Alecu îl mai sun uneori, ne tot promitem sä bem ceva împreunä, da' n-apucäm... Altfel, cum spunea si Marx: Frantz Munteanu e mort de mult... Ceilalti supravietuiesc cum pot... Cornel a dat-o-n brânzä cu "Paradisul..." äla... Vorba lui Tudor Gheorghe: "Trece vremea, trece!" |
Re: si inca ceva in plus
Originally Posted by marx:
|
penibil si ce daca...
ale mele cunostinte mai in virsta... nu vor sa auda de filmele alea pentru ca le aduc aminte de toate minciunile pe care l-e spuneau... si propaganda din ele...
dar noi astia tineri putem sa le vedem fara sa avem nici o legatura cu lumea aia, ca niste straini... care sa uita la niste filme ale unei cinematografii excentrice dintr-o þarã necunoscutã... si poate de asta nu va plac filmele lui tudor marascu sau cornel diaconu pentru ca stiti industria... dar filmele sint produse independente de istoria si modul lor de realizare... cum voi v-ati blocat sa le vedeti ca pe niste porcarii submediocre eu m-am blocat sa le vad ca pe niste bijuterii facute sub protectia Ciobãnaºului Mioritic... si daca as fi un mongol sau un chinez as putea sa vad in ele o exemplificare extraordinar de profunda a filozofiei de viata oriental... aceste filme au intr-adevar niste radacini filozofic orientale... ciudat, nu? PS: dar ce spuneti de Zodia Fecioarei al lui MMarcus NBª daca ar fi sa ma caracetizez sint plin de penibilitate, incultura, placeri maneliste, misoginism si mistocãrealã, si cu rucsacul asta vreau sa ma fac poet intelectual... mmmm ce zici...? |
Re: penibil si ce daca...
|
Daca o sa mergi la sectiunea "about us" pe imdb o sa gasesti cateva raspunsuri concrete la intrebarea ta ;)
|
iti multumesc
indirect am aflat de minunatul buton de pe imdb "update" deci pot si eu dupa o vizionare B1 sa mai adaug missing data... ps: am acutat un buton pe care sa scrie about us dar nu am gsit... inteligente mi-a fost si de data aceasta pusa la pamint... |
"Portret cu aurolac" facea si Fane Jeg prin '92 pe la Gara de Nord. |
dar... de Timotei Ursu ati auzit...? mai traieste.. a facut in Decolarea o gramada de giumuslucuri...
|
Afisul filmului. |
ce mi-e uimitor la dumneata este ca stii atitea in ura si in scirba... si te mai si folosesti de aceste cunostinte sa dai hrana calda la copii...
un pic respec pentru uritii tai.. si pentru handicapatii dupa care prin prostia lor te existã.... |
Chiar, pe unde-o mai fi Timmy? Ultima oarä l-am väzut în iunie '79, în televiziune, si am schimbat douä vorbe despre "Al patrulea stol" (pe care el si-l considera, singur, mai bun decât "Septembrie" - o lectie utilä pentru mine, care am învätat cu ocazia asta ce false pot fi autoierarhiile autorilor. "Decolarea" nu l-am väzut, îl stiu doar din articole.[/b]
|
|
All times are GMT +2. The time now is 12:46. |