![]() |
Muzica cel mai bun prieten al Filmului!
Ce ar fi, filmul fara muzica?!
|
Welcome to the club, our new friend!
Bun topic, desi mai avem câteva pe teme similare - dar, hai sä zicem cä meritä... Permite-mi sä-ti mai recomand câteva titluri pentru poll (nu de alta, da' am stat si mi-am scobit mintile, si din partiturile celor patru filme citate de tine, nu mi-am amintit nici mäcar douä mäsuri!) Ia mai pune tu acolo, sus: "Singin' in the Rain" "West Side Story" "Cabaret" "Man of La Mancha" "Pink Floyd's The Wall" "Jesus Christ Superstar" "The Last Waltz" "Oliver" "All That Jazz" "Fiddler on the Roof" si câteva non-musicaluri, dar care... totusi: "City Lights" "Limelight" "La Strada" "Otto e Mezzo" "Prova d'orchestra" "Romeo and Juliet" "Jesus of Nazareth" "Dr. Zhivago" «La Sorcière» "Casablanca" "Siberiada" «Le Grand Blond avec une chaussure noire» "Forrest Gump" "American Beauty" "Star Wars" "E.T." "Indiana Jones" "The Pink Panther" "The Sting" "2001: A Space Odyssey" "Dr. Strangelove" "A Clockwork Orange" "Chariots of Fire" "1492: Conquest of the Paradise" "Gone With the Wind" "Mihai Viteazul" "Nemuritorii" "Cu mâinile curate" etc., etc., etc. Uite si niste nume despre care s-ar putea discuta oarece: Charles Chaplin, Nino Rota, John Williams, Ennio Morricone, Henry Mancini, Eduard Artemiev, Vladimir Cosma, Tiberiu Olah, Richard Oschanitzky |
Da, poll-ul nu straluceste deloc.Mai adaug eu cateva filme:
Moulin Rouge Passion de Jeanne d'Arc (muzica Richard Einhorn's - "Voices of Light") Amelie (muzica de Yann Tiersen) Amadeus si Immortal Beloved, este evident de ce. Si de ce nu, Dirty Dancing. |
O sa schimb chestionarul ! Peste 7 zile! In total o sa fie 4 chestionare de calificare! Si un chestionar final de (finala mare)gasire a celei mai bune coloane sonore dintr-un film!
Fiecare chestionar de calificare tine 7 zile iar la sfarsitul celor 28 de zile , filmele clasate pe primele 2 locuri ale chestionarului o sa ajunga in finala! Va rog propuneti cea mai buna coloana sonora dintr-un film! Nu propuneti 30 de filme, doar unul maxim doua! Bafta! Si la cat mai multe si mai bune filme vizionate! |
eu personal cred ca muzica in filme este foarte periculoasa... termenul de 'melodrama' este exact ce-mi face frica (desi numele de melodrama vine din melody - drama)... numai ca atunci cand muzica nu se potriveste (sentimental) cu scena, ca nivel, poti strica o bijuterie de film.
io-s adepul muzicii facute pentru un film, cu soundtrack indepentent... P.S. si stefan (and others on this forum)... mai lasati-o moale cu Passion of Jean d'arc, ca muzica de pe DVD este facuta mult mai tarziu... nu cred ca versiunea originala pierde din putere daca nu era muzica de la 'voices of light'. my favorites: requiem for a dream il casanova di frederico fellini the gospel acording to st, matthew - pasolini man on earth - jarmush... si mai sunt. |
Originally Posted by Nae:
|
Intr-adevär, muzica poate fi oarecum "periculoasä" pentru film - în sensul cä riscä sä denatureze perceptia. Câteva exemple:
- "Crucisätorul Potemkin". Evident, filmul era mut, si träia numai prin imagine. Pe urmä, i-au fäcut versiunea sonorä, aplicându-i o muzicä propagandisticä foarte bine compusä. Ei bine, devenea foarte greu sä mai urmäresti estetica decupajului si a montajului, cu acordurile alea în urechi! La facultate, ceream sä-i închidä sonorul. - "Al treilea salt mortal", Al G. Croitoru, 1980. O peliculä de o idiotenie si un dilentantism patologice. Numai cä Temistocle Popa i-a compus o partiturä foarte inspiratä. Din päcate, filmul era atât de nul (ENERVANT de prost!), încât nici muzica nu-l salva - ba chiar, fäcea vizionarea si mai nepläcutä, prin contrast: din boxe se auzea ceva bun, si pe ecran vedeai fraze cinematografice comparabile cu "locatari care face zgomot s-au larmä dupe orele 22 v-or fii amendatii conf. legi". - Numeroase filme strict comerciale mediocre sau submediocre, pe care o muzicä lucratä profesionist le face sä parä mai onorabile decât sunt (fenomen remarcat mai ales la filme de actiune si melodrame). Dar, mä rog, ar fi multe de spus... Aviz amatorilor: dezvätati-vä de moda asta lansatä de americani si care ne-a îmbolnävit si pe noi, de a numi muzica unui film "soundtrack". COLOANA SONORA constä din dialoguri, zgomote, ambiante si muzicä. MUZICA E MUZICA, DA??? * * * Si-acum, dacä tot e vorba sä pomenesc douä si numai douä filme pe care personal le consider cele mai bune sub aspectul muzicii (NU al întregului soundtrack!), ia sä vedem... E greu, cä-s cu zecile, asa cä inevitabil voi alege doar semi-reprezentativ. In fine - hai sä zicem asa: - "West Side Story", Robert Wise, m. Leonard Bernstein - "La Strada", Federico Fellini, m. Nino Rota Iar dacä-i vorba de întregul SOUNDTRACK, punem: - "2001: A Space Odissey", Stanley Kubrick - "Stalker", Andrei Tarkovski |
Re: Muzica cel mai bun prieten al Filmului!
Originally Posted by archenon:
Ar fi ca dragostea fãrã sex. |
Sa nu uitam tousi ca ne uitam la filme insotite de muzica, nu invers.
|
Dudes... Nu ca n-am fi discutat de chestia asta de o mie de ori pana acum, dar totusi... Bernard Hermann? "Vertigo", "North By Northwest", "Psycho"? "Fahrenheit 451", "Twisted Nerve", "Taxi Driver"? ... nimic? :?
:P (John Williams is God!) :P |
Originally Posted by MinRep:
HANS ZIMMER :P |
Originally Posted by silver_boy:
works well too, trust me. @stefan. pentru Passion of Joan D'Arc nu ai nevoie de muzica... am vazut versiunea cu muzica prima data (cea de voices of light) si mi-a placut ingrozitor de mult... apoi, am stat m-am gandit, si cand l-am vizionat pentru a doua data, am inchis (optiune de pe DVD, sau dai volumu la minimum) sonorul... trust me, the feeling is different... nu zic schimba filmul cu 180 de grade, insa intonatia imaginiilor, prim-planurile si tot mediul castiga o dimensiune in plus, la care nici nu te-ai gandit... try it out, si spune-mi cum a fost. merita. @pit. "la strada", pentru muzica... are you kidding. bine, si mie mi-a placut, functioneaza, dar toata muzica din film se bazeaza pe o singura tema muzicala, variata de la trompeta la flaut, and that it. sigur, functioneaza perfect in stilul ala minimalistic de compozitie a lu' felini, but face it, actually it's crappy music... nu cred ca tre sa te enthuziasmezi asa. ... si by the way, nu cred ca in categoria asta intra si musical-uri... daca da, atunci cel mai sus tre a fie "rocky horror picture show", apoi "cheesus christ superstar"... iar apoi, ce vrei ma-ta. @minrep d-acord, chiar nu m-am gandit la filmele postate de tine, insa intr-adevar, au o muzica soi un soundtrack f. bine gandit, compus si unit cu filmul. iar in general pentru lista de mai sus: dirty dancing summer of sam |
Asa cä, OK: täiem "La Strada" si înlocuim cu "Dr. Zhivago" - nu de alta, da' l-am si votat.
De fapt, ar trebui sä fie chiar MAI MULTE categorii - de exemplu: - musicaluri cu partituri existente dinainte ("Pink Floyd's The Wall") - musicaluri cu partituri originale ("Singin' in the Rain") - non-musicaluri cu partituri originale foarte bune (ale lui John Williams) - non-musicaluri cu ilustratii muzicale foarte bune (ale lui Kubrick) - non-musicaluri cu muzicä neoriginalä impusä de subiect («Aimez-vous Brahms», "Amadeus"). E clar cä relatiile dintre muzicä si imagine se construiesc diferit, în toate aceste cazuri, si fiecare ar merita câte o discutie aparte.
Mi-am mai amintit: "Sound of Music" "Love Story" "Twin Peaks" "One Flew Over the Cuckoo's Nest" "Raba Liubiv" |
Originally Posted by Pitbull:
:lol: ... stai linistit, stii cum vorbesc eu, si stii ca nu ma gandeam la o insulta la adresa ta, in nici un fel. |
Originally Posted by Pitbull:
@ghitza... please... (John Williams is God!) |
amelie
trouble every day... sunt curios sa vad urmatoarele questionare :p e un camp de cercetare foaaarte laaaaarg |
Originally Posted by MinRep:
|
mie mi-a placut foarte mult muzica lui gabriel yared pt 'the english patient' (filmul :sick:, dar muzica era superba), si, mai ales, pt 'the talented mr. ripley'. :love:
|
Originally Posted by notorious:
Ce nu avea filmul asta??? de ce borasti pe el? mai pulache ia zi tu.. |
propun sa deportam topicul asta la noutati.
|
All times are GMT +2. The time now is 16:28. |