Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Star-uri (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=230)
-   -   Gestul care umple cosul (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86712)

wellington 18 Jul 2005 12:23

Gestul care umple cosul

indiferent cât de bun, cât de putin bun este un actor cunoscut, chiar shi cel mai versatil are o sclipire, un tic, un gest cu care publicul il identifica si pentru care il vrea.
o amprenta.
o semnatura.
de exemplu, ceea ce vreau sa zic s-ar traduce cam asa in cazul juliei roberts: râde fenomenal (cu toata fiintza) si se sperie fenomenal (cu toata fiinta). nu vreau sa reduc un actor, sa-l minimalizez, ci as vrea sa descoperim nucleul gestual de farmec... punctul de intersectie al tuturor (sau al majoritatii rolurilor).
as vrea sa va ganditi la asta si sa-mi spuneti care ar fi gestul care umple cosul in cazul a diversi actori pe care-i cunoastetzi foarte bine. nu cred ca ar trebui pus un diagnostic de acest gen daca ati vazut doar un film sau doua ale respectivei/ului.

Pitbull 18 Jul 2005 17:12

Stan Laurel: trasul de ciuf în sus; double-take-ul.
Oliver Hardy: fâlfâitul cravatei; privirea exasperatä spre spectatori.
Charlie Chaplin: mersul; trasul de fund în sus; expresia galesä; pozitia de cocosel bätäios.
Louis de Funès: topäitul în loc; surprinderea cu gura cäscatä, ochii holbati si clipitul. :shock:
John Wayne: mersul; zâmbetul strâmb.
Mike Connors: zâmbetul dintr-un colt al gurii. ;)
Jack Nicholson: rânjetul; privirea pe sub sprâncene.
Dustin Hoffmann: botitul din buze cu nasul încretit.
Daniel Olbryczki: expresia fals somnoroasä.
Peter O’Toole: încrmenirea; privirea fixä
Irene Papas: privirea pe sub sprâncene, în depärtare
Nikita Mihalkov: grimasa cu colturile gurii lätite.
Keanu Reeves: expresia de tip “depäsit de situatie”, cu privirea la 15 grade sub axul camerei, stânga sau dreapta. :?
George Vraca: vocabulele prelungite
Grigore Vasiliu Birlic: piciorul ridicat la spate.
Gheorghe Dinicä: rânjetul dintos; expresia cu sprâncenele în unghi.
Marin Moraru: clipitul din ochi. :(
Tamara Buciuceanu: sincopele hohotitoare.
Stefan Mihäilescu-Bräila: datul cu mâna peste fatä când e nervos.
Sergiu Nicolaescu: statuismul ghipsos (facial si vocal) :hmm:
Florin Piersic äl bätrân: dulcegäriile si drägäläseniile. :) :love: :D
Anda Onesa: eroismul încercärilor de a face sä parä mari niste ochi cât gämälia acului. :happy:
Ioana Bulcä: rägetele :w00t:
Carmen Stänescu: “Aäää-îîîîî-ähhh!” la fiecare jumate de frazä. :((
Doru Octavian Dumitru: “Î-hîhî î-hîhî!” :sick:

wellington 18 Jul 2005 17:28

documentat raspuns.
impresionat de exactitatea tehnica din exemplul:

Quote:

Keanu Reeves: expresia de tip “depäsit de situatie”, cu privirea la 15 grade sub axul camerei, stânga sau dreapta.

:D :D :D

Pitbull 18 Jul 2005 17:48

E operä colectivä.
Eu mä chinuiam s-o descriu/definesc, cu toate datele alea exacte, si fi-miu a trântit-o scurt: "da, adicä «mereu depäsit de situatie»".

wellington 19 Jul 2005 17:13

azi, regula brad pitt!

baiatu rupe inima Plangand! si Mancand Bataie!
cred ca daca ar fi plans cum trebuie in mexicanul, s-ar fi vandut mai bine aiureala aia. duducile din salile de cinema s-ar fi lipit de scaune in momentu in care läcrämuta de rigoare ar fi fäcut: plici!
daca se straduieshte un pic, pitt kiar joaca bine.
cand ii aud numele, imi vine-n fatza okilor blondutu cu okii in lacrimi: acesta e pentru mine cadrul definitoriu, marca pe scrisoare.
plange exact in momentul crucial al filmului! sau e Tumefiat (dar in alt stil decat bruce willis la inceputuri). am putea omologa categoria Tumefiere bradpittiana...

Cinemania 19 Jul 2005 17:30

n-are nici o treaba cu plansu...e chiar penibil...

trademark-ul lui e aroganta strengareasca si o carisma (momentan nu stiu cum s-o descriu :)))

wellington 20 Jul 2005 16:25

si asta, de acord.
dar ma refer mai mult la actiuni fizice decat la insusiri generale (gestual!) n-are el vina pentru cum i se fac scenariile, dar cand voi avea timp, voi numara in câte plânge intre Legendele Toamnei si Spy-Game!

in cele care-mi place mie, nu prea plange, in skimb mananca bataie!

Cinemania 20 Jul 2005 20:54

Originally Posted by wellington:

si asta, de acord.
dar ma refer mai mult la actiuni fizice decat la insusiri generale (gestual!) n-are el vina pentru cum i se fac scenariile, dar cand voi avea timp, voi numara in câte plânge intre Legendele Toamnei si Spy-Game!

in cele care-mi place mie, nu prea plange, in skimb mananca bataie!

pai in alea in care ia bataie, nu tot scenariul e de vina? cand plange la fel...trasaturile de care vorbesc eu sunt ale lui

wellington 22 Jul 2005 12:57

da eu n-am zis nici ca-i rau sa planga, dupa cum nu-i rau sa ia bataie!
cred ca trezeste sentimente de induiosare materna la publicul feminin. ;)

asta nu e on topic despre cum sunt actorii de buni sau prosti, despre simpatiile si antipatiile noastre (nu discut kestii subiective. ar fi ca si cum ne-am certa pentru ca eu urasc morcovii fierti!).
vorbesc de categorii, de etikete gestuale. astea prind la public si fac parte pana la urma din reteta omului, care nu e vinovat niciodata de nimic!!! (decat daca se keama cruise... :hmm: :sick: :lol: )

mihai770 13 Aug 2005 02:48

Jim Carrey se stramba si se izmeneste intr-un mod inimitabil...

All times are GMT +2. The time now is 13:01.