![]() |
Top filme românesti 1990++
Asadar, pärerile mele:
(cu mentiunea cä, din päcate, multe filme n-am apucat sä le väd...) 1. "E pericoloso sporgersi", Nae Caranfil 2. "Filantropica", Nae Caranfil 3. "Balanta", Lucian Pintilie (presupun cä ar urma Cristi Puiu, poate cu amândouä, poate chiar deasupra; astept sä le väd) Cele mai proaste (greu de ales... :( :sick: hai, asa, câteva la nimerealä) "Proprietarii de stele", Savel Stiopul "Dragoste si apä caldä", Dan Mironescu "Triunghiul mortii", Sergiu Nicolaescu "Senatorul melcilor", Mircea Daneliuc "Liceenii rock 'n' roll", Nicolae Corjos |
Pintilie
1. De ce trag clopotele Mitica ? (chiar daca e realizat in 1982, a avut premiere in 1990) 2. Prea tarziu 3. Balanta 4.O vara de neuitat Daneliuc 5. Aceasta lehamite 6. Patul conjugal 7. Senatorul melcilor Margineanu 8. Priveste inainte cu manie - 1991 (?) 9. Undeva in Est Scurt metraje: 1. Peisaj dupa embargo - Florin Iepan (1997) 2. Daca aveti un minut - Ivo Baru 3. Telefon in strainatate - Honno Hoffer 4. Decreteii - Iepan (2005) Proaste: Restu'. Daca am uitat 1, 2 revin. |
Am batut la topicu cu italiencele, dar era incuiat. Deci, pitbulle, lol. Giulika este critica de film.
|
Aulö! :shock:
Si de ce n-a spus nimeni, dom'le? Sau mai pe sleau... Textuletul ei de-acolo, de ce n-o spune??? :huh: |
@Hambra
Zi-i cum o cheama ca am uitat, cica femeia e apreciata. |
Apreciatä pozitiv, sau negativ?
|
Originally Posted by nume:
Giulia Dobre. |
@Pit
Cica ar fi cu +. Pe forum n-a stralucit. |
Si unde sträluceste? Vreun link, ceva?
|
Originally Posted by Pitbull:
|
Balanta
Cel mai iubit dintre pamanteni Niki et Flo Un cartus de kent si un pachet de cafea |
Originally Posted by Cinemania:
|
Originally Posted by Pitbull:
Pe Liternet am vazut cateva ... |
1.Balanta
2.Filantropica 3.Patul conjugal 4.E pericoloso sporgersi 5.Senatorul melcilor 6.Furia 7.Aceasta lehamite |
eu as zice:
1. indiscutabil, Occidednt 2. Hotel de Lux 3. Moartea domnului Lazarescu 4. Balanta 5. Train de vie (daca privim din perspectiva regizorului!) 6. Filantropica mi-au placut si Furia, Aceasta Lehamite (vazut pe Duna TV in romana!), Patul conjugal (la fel!), E perocoloso sporgersi, Asfalt tango... as vrea sa vad 'O vara de neuitat'! |
nu într-o ordine strictã:
Asphalt Tango Prea Tîrziu Moartea Dlui Lãzãrescu Balanþa E pericoloso Sporgersi Filantropica |
Originally Posted by gionloc:
|
"Trahir", da! Mihäileanu e BUN. Iar filmul, în pofida unor märunte neîmpliniri pe ici, pe colo, rämâne foarte bun. Mi-a mers la suflet si mä urmäreste si acum.
Serios, poate fi considerat românesc. N-are rost sä fim ultranationalisti puristi (sau purii), în epoca asta când coproductiile sunt omniprezente si necesare. La urma urmei,, "Trahir" e filmat în mare parte în România, are regisor român, subiect românesc, problematicä româneascä, SIMTIRE româneascä. (Nu ca alte chestii, 100% "românesti" în sens practic, dar în fond cu regisori nuli, subiecte amorfe, problematicä universalä - la nivelul universalei probleme de aritmeticä 1+2=? - si o NON-SIMTIRE sinonimä cu NESIMTIREA.) |
o vara de neuitat
|
filantropica
asphalt tango si apreciez initiativa de cica-film din Cartier :D |
All times are GMT +2. The time now is 17:47. |