Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Iconoclast (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=245)
-   -   Jean-Luc Godard (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86394)

keyzer soze 18 May 2005 09:12

Jean-Luc Godard

nu tin minte sa fi fost pana acum topic special pt godard.
so, let's go on

Serghei 18 May 2005 11:48

O analiza pe Ultimele secunde ale cinematografului?

keyzer soze 18 May 2005 13:44

biensur.
ai citit deleuze sau bernard cache? este o ilustrare perfecta a conceptului de quasi-cadre (vezi bernard cache - 'earth moves', m.i.t. press).
in alta ordine de idei, am sa-l intreb pe domnul google cine a comis instalatia respectiva, e geniala.

Alex Leo Serban 18 May 2005 20:18

top 3 obligatoriu jlg:

1 a bout de souffle
2 pierrot le fou
3 weekend

& when you've seen it all, 'histoire(s) du cinema' ;)

illotempore2002 19 Jul 2007 12:28

Pai de ce v-ati oprit? Atata a fost de zis despre Godard?

A bout de souffle si celebra "Est-ce que tu m'accompagne a Rome" folosita ca intertextualitate in "The Dreamers" al lui Bretolucci...jump-cut-urile devenite de asemenea celebre incepand cu French New Wave...Jean Paul Belmondo...scenariul scris de Truffaut si Godard, impreuna....

Asta m-a frapat cel mai puternic, scenariul: se simte prezenta unui alt autor in scriitura scenariului, adica spre deosebire de toate celelalte filme ale lui Godard, care sunt "filme de idei", filme spectaculoase, ludice, poetice, fragmentariste si excesiv de intertextuale, in "A bout de souffle" se simte mana unui regizor-scriitor structurat, cu o anumita rigoare in plan epic, simti povestea care are cat de cat o linearitate. Altfel spus, extazul Godardian este temperat de interventia lui Truffaut si regasim elementele sau structura specifica filmelor acestuia din urma.

illotempore2002 23 Jun 2008 16:56

Am vazut "Bande a part". Ii lipseste cumva vitalitatea plina de energie creatoare, nu filmului, ci personajelor.....sunt parca mai tristi, mai goi, si mai imponderabili decat restul personajelor godardiene...
Doi baieti se imprietenesc cu o fata (Ana Karina, of course) la un curs de limba engleza si se decid sa fure banii femeii bogate cu care locuia fata, Odile...petrec ceva timp impreuna cat pun la cale treaba asta si cand sa purceada la executie, planurile de acasa nu se pupa cu alea din targ....

momentele de poezie nu lipsesc, evident, din filmul asta...declaratii de amor pe biletele (desi nici unul din cei 3 nu mai era elev sau student), dansuri cu coregrafie specifica si mai ales, doborarea recordului mondial de viteza in Louvre...moment reiterat in The Dreamers-ul lui Bertolucci.

Pauline Kael 07 Feb 2009 18:05

Bergman on Godard:
Citat:
"I've never gotten anything out of his movies. They have felt constructed, faux intellectual and completely dead. Cinematographically uninteresting and infinitely boring. Godard is a f*** bore. He's made his films for the critics. One of the movies, Masculin/Féminin, was shot here in Sweden. It was mindnumbingly boring. "
Exact si parerea mea! :lol: :w00t:

Chambord 19 Feb 2009 08:37

Bergman e mare ca regizor. Ca si critic, he's worse than a f*** bore: he's a f*** piece of s***. Godard este si va fi mai mare ca Bergman atat prin calitate cat si prin cantitate. Sigur, se poate intampla ca in viitor criticii sa devina extrem de constipati si atunci ego-ul excerbat al lui Bergman va fi un model de atitudine sanatoasa. :sick:

illotempore2002 19 Feb 2009 09:14

Godard, e mare, true. Dar nu poti sa-l minimalizezi pe Bergman, acuma hai sa fim putin responsabili cu cinematografia. nu te poti juca asa cu valorile!

They are both great! Sunt in primul rand diferiti si nu ar trebui bagati in aceeasi fraza. Unul este foarte foarte sobru si serios si abisal, celalalt e dimpotriva, asumat frivol, inedit, intelectualist, spontan, ludic.

Chambord 19 Feb 2009 14:43

nu l-am minimalizat ca regizor, mai citeste o data post-ul

illotempore2002 19 Feb 2009 14:45

Originally Posted by Chambord:

nu l-am minimalizat ca regizor, mai citeste o data post-ul

da, stiu, am recitit dupa ce am postat si mi-am dat seama ca te refereai la critic....

eu am prostul obicei sa citesc pe diagonala
:D

illotempore2002 19 Feb 2009 16:28

oricum, sunt fericita ca mai e un fan Godard pe forumul asta
:love:

pana acum toata lumea i-a adus injurii si l-au trecut la categoria artist snob superficial si teribilist

:shock:

Pauline Kael 24 Feb 2009 19:29

A aparut filmul asta:
"Morceaux de conversations avec Jean Luc Godard" de Alain Fleischer avec Jean-Luc Godard, Dominique Païni...

illotempore2002 17 Mar 2009 14:33

In acest weekend am vazut WEEKEND.
Un super film meserias (cum altfel?).

In care Godard duce totul la extreme: erotismul, violenta, disfunctiile sociale, adulterul, "lupta dintre clase", materialismul, moartea, culorile ( albul, rosul si albastrul - culorile steagului american dar si francez in acelasi timp) si, bineinteles, poezia.

Cum poate fi dus erotismul la extrem, fara imagini de exemplu? Simplu, prin cuvinte, prin limbaj. A se vedea (asculta de fapt) scena de sex descrisa de Corinne undeva la inceputul filmului. Mesajul transmis: puterea limbajului ce poate oricand concura puterea imaginii.

Va va placea la nebunie cea mai lunga si nebuna secventa cu un traffic jam din istoria cinema-ului. Masina devine simbol in acest film, dar deja fusese anuntat in A bout de souffle.

In rest, filmul abunda de personaje excentrice si momente suprarealiste. Unul dintre personaje este un Inger Exterminator. :D Care se prezinta ca fiind progenitura rezultata din sodomia lui Dumnezeu cu Alexandre Dumas. :?

Unul din momentele mele preferate, pt cine a vazut filmul, este cantectul inchinat oceanului: unul din personaje sta in fata unui lac banal si inchina un imn filosofic cantat in acompaniament de tobe.

Chambord 17 Mar 2009 15:11

Originally Posted by illotempore2002:

Unul din momentele mele preferate, pt cine a vazut filmul, este cantectul inchinat oceanului: unul din personaje sta in fata unui lac banal si inchina un imn filosofic cantat in acompaniament de tobe.

La fel de frumos :D este si momentul de final cu Mireille Darc papandu-si sotul (la propriu) si cerand inca o portie :)

FIN
DE
CINEMA

Neuptolem 17 Mar 2009 17:52

Foarte frumos Illo, "cronica" ta nu exceleaza in inteligenta dar ma faci pe mine (ca cititor) sa vad filmul. N-ar strica sa le trimiti celor de la 24-fun cateva "analize", mai ales ca unii analisti de pe-acolo sunt tare plictisitori. ;)
"Weekend" e pe lista mea de prioritati-clasice, dar nu am timp de el si nu stiu unde sa-l gasesc.

illotempore2002 17 Mar 2009 19:49

Neuptolem, de ce ma faci proasta? :lol:

pt Chambord: remember this?
ANAL
YSE

what about this?

FAUX TOGRAPHIE?

Chambord 18 Mar 2009 08:42

remember this?
ANAL
YSE

what about this?

FAUX TOGRAPHIE?

aa, oui, biensur :happy:

Pauline Kael 26 Mar 2009 20:40

Puteti viziona cateva filmulete video cu Jean -Luc Godard:

http://www.allocine.fr/video/player_...sonne=113.html

corinka 31 Mar 2009 18:17

iaaaaa uiteeee......s-a schimbat forumul...ce draguuuuuuuuuuuuuuutz

cred ca locul acestui post era undeva la cafenea. sectiunea aceea care te scoate pe tine din sarite. are rolul de a evita discutiile offtopic din topicurile serioase ca acesta.

All times are GMT +2. The time now is 01:36.