![]() |
Motorcycle Diaries
PLIKTIS 4/10
nu plictis cu pretenti nu plictis intelektual nu pliktis subtil pur si simplu PLIKTIS acestea fiind zise, inca un post pentru prietenii apropiati |
l-am vazut acu' ceva vreme si nu prea am ramas cu mare lucru. plictisitor pe unele segmente dar si starneste ranjete cand tot cad aia cu "el poderosa". mi s-a parut ca se incadreaza in nota de mediocritate a filmelor din 2004. un 6-7 e mai aproape de adevar.
|
Io l-am vazut dimineata la 10...dupa o noate plina de net...am fost cu o prietena kre s-a ***** pe ea de ras...A fost per ansamblu un film placut...adik m-am simtit bine...cei doi haiosi...previzibila treaba cu inotatul raului dintre bolnavi si sanatosi...bine jukte crizele de astm...totusi...nu prea mi se pare k s-a evidentiat bine schimbarea lui che, si nu s-a anticipat deloc ce va deveni...adik doar discursul de la petrecerea de ziua lui...mi s-a parut km rasuflata treaba si deloc convingatoare...ii dau un 6...muzik dragutza, filmat bine...Ah, si ink o chestie, s-a vazut clar reclama pe care voiau sa o faca Americii de Sud...toate cadrele alea feerice, chiar nu erau puse acolo degeaba...Parerea mea!vad k nu s-a prea dus lumea la film, desi ma asteptam sa vad o gramada de tineri rebeli prin sala, dintre aia kre tot poarta insigne cu che guevara, genti, tricouri...dar nu! m-am inselat!
|
pacat sa vad atatea spirite protestatare aici... haideti k 'diarios de motocicleta' a fost chiar destul de misto: imaginea e flawless, jucat teribil, scris / regizat corect. pacat ca intra prea mult in comentarii politice, care cred ca este primul motiv pt care este un pic plicticos...
so, as zice political boredom. |
un 5.5/10. trebuie bifat, nimic mai mult.
pasaje - jeg politic - pe care le-am privit cu sila si plictis, si asta pentru ca mi-e constant sila de Che Guevara si toti mucosii rosu-revolutionari... |
ca de obicei, iti exprimi foarte usor antipatiile... :hmm: in politica nu ma bag.
|
prob e ca nu prea am vazut nimic politic. adica cum? el se plimba prin tara, vede oameni saraci si bolnavi si decide sa do smt? f*** that. nu contest realitatea insa filmul nu a aratat mai mult de atat. asa ca desi tagline-ul e "let the world change you and you can change the world", nu ramanem cu nimic decat cu niste peisaje frumoase si doi tipi cazand de pe bicla. "let the world change you" nu se vede iar cealalta propozitie astept sa fie ilustrata in filmul lui soderbergh. cam atat.
|
Originally Posted by Longshot:
la care te referi ? in ce priveste 'diarios de motocicleta', cred ca totusi ar trebui sa te mai gandesti putin: nu este vorba doar despre puterea de a lua atitudine, comentariile politice sunt destul de explicite ! nu pot sa zic precis, dar idei comuniste apar in mai multe momente ale filmului. |
Originally Posted by notorious:
la propozitia cu "you can change the world" filmul "che", cu benicio del toro, apare anul asta. http://www.imdb.com/title/tt0374569/
Originally Posted by notorious:
cum ar fi?. oricum insa, eu ma refeream la faptul ca nu e ilustrat grozav de salles modul in care micul "che" e influentat de ceea ce vede in jurul lui pentru a deveni marele "che". acuma nu intelege ca as fi vrut sa zica tipul in glas tare "ba io cand ma fac mare fac revolutie, in p*** mea", cum e in filmele americane. |
In "the motorcycle diaries" cred ca s-a vrut demitizarea lui 'El Che'.
cert e ca in ultima vreme devenise un pop icon in toata regula. e foarte 'cool' sa fii rebel, comunist, imbracat in rosu, si fara un tricou cu Che Guevara parca era ceva ce lipseste... PS: in ce scurtmetraj romanesc realizat anul trecut era o replica de genu': "-Cine-i ma ala de pe tricou? -Nu stiu. Vreun fotbalist" |
visul lui liviu parca
|
Originally Posted by radu83:
mai degraba capitalizarea pe mitu' deja existent; totusi, nu-i fac procese de intentie regizorului, gandindu-ma ca putea fi si mai rau, ce epopee transnationala si paramilitara cu cantec ar fi iesit din mana hollyoodului :o ; pe de alta parte nu pot sa nu ma gandesc ca si Osama a fost baiat de gasca in tineretea lui si circulat prin occident si cu fetite si alea-alea, si i-a uite ce-a ajuns la batrinete..; morala: de romantzat am mai romantza, dar pacat de pelicula ;) |
daca voiau sa-l faca erou revolutionar, nu-l prezentau ca pe un tip slab provenit dintr-o familie instarita, care a beneficiat de o educatie corespunzatoare si pe deasupra mai are si probleme de sanatate.
totusi, interesanta remarca in ceea ce priveste capitalizarea de pe urma unui mit in devenire |
Originally Posted by radu83:
Hehe..pai exact asta il face erou mai abitir. Ii pune in valoare capacitatea de a infrunta greutatile si idealismul intelectual. Si mit(simbol mai curand) in devenire era pe vremea cand traia si se lupata cu capitalistii. Din momentul cand a fost capturat si impuscat fara judecata a sfarsit devenirea. |
All times are GMT +2. The time now is 10:57. |