Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   in ce masura ne intereseaza cinemaul bastinas? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=85518)

KORBEN 04 Dec 2004 19:04

in ce masura ne intereseaza cinemaul bastinas?

ca sa vdem....
un fel de exit-pool dupa un an marcat de orient expres, italiencele, ceva scurtmetraje, milionarii de weekend, magnatul, camera secreta...

keyzer soze 04 Dec 2004 19:27

scurtmetraje :love: lungmetraje :sick:

PoliFanAthic 04 Dec 2004 21:42

N-am vazut decat OE si Italiencele. Dezamagitoare, dar astept sa mai vad filme ca Fila si Occi.

nume 04 Dec 2004 22:21

Re: in ce masura ne intereseaza cinemaul bastinas?

Originally Posted by KORBEN:

ca sa vdem....
un fel de exit-pool dupa un an marcat de orient expres, italiencele, ceva scurtmetraje, milionarii de weekend, magnatul, camera secreta...

Asa este , cred ca 2004 a fost cel mai dezamagitor an al filmului romanesc ,asta dupa 1996.
Si totusi speranta exista...poate la anul cand se anunta 22 de noi productii. :w00t: Da parca si anul trecut se anuntasera pentru 2004 tot 20 si ceva.... Oricum un lucru e cert, in 2005 o sa avem parte de "Comisarul Moldovan se intoarce" si "Pacala se intoarce". Al doilea este in post productie , la primul se lucreaza puternic , mai ales ca sefu' nu mai e senator.

radu83 05 Dec 2004 13:09

Originally Posted by nume:

Si totusi speranta exista...poate la anul cand se anunta 22 de noi productii. :w00t:

aici dam in aceeasi problema: calitate vs. cantiate
daca macar unul din cele 22 de filme anuntate n-o sa-mi lase gustul amar si greata provocate de Orient Express si Milionari, eu unu' ma declar multumit.

nume 05 Dec 2004 13:27

Asta ziceam si eu , ca daca o sa fie mai multe filme la anul poate o sa avem din ce alege. E greu ca din doua , trei filme sa ramana ceva , mai ales ca in ultimul timp au predominat debuturile.
In meseria asta , ca in oricare alta e nevoie de exercitiu pentru a avansa.

Terror_IST 05 Dec 2004 19:43

Sunt curios cum o sa iasa "Project W" al lui Marcel Iures! Se spune ca ar fi scurtmetrajul care va revolutiona cinematografia romanesca. S-au cam chinuit sa stranga fonduri dar se pare ca in 2006 vor lansa filmul. Sunt cam sceptic in ceea ce priveste distributia dar pana la proba contrarie ma abtin! Cred ca va fi ceva gen "The Hire"...

nume 05 Dec 2004 22:55

Cat de mult intereseaza cinematograful romanesc (bastinas :shock: ) ?

Cred ca ar trebui sa va intereseze foarte mult. Refuz sa cred ca doriti sa ramaneti toata viata la stadiul de cinefili , cinemagisti .... whatever..

Atunci existenta acestui forumului devine inutila , o simpla L*** intre amatori care-si dau cu presupusul pe teme mai mult sau mai putin variate.

ricutza 05 Dec 2004 23:41

eu sunt naiva si inca mai cred in miracole...deci cred ca inca mai exista sperante pt cinematograful romanesc (daca s-ar putea sa si particip eu la una din ele, ar fi de-a dreptul minunat :P )!

europe_east 06 Dec 2004 02:58

Si eu sper intr-un miracol... Desi n-am vazut nimic din productia anului asta... De fapt cred ca face-lift-ul necesar va veni tot de pe-aici de pe undeva... voi astia care sunteti la film si faceti filme... Sau generatia tanara care scrie si ea pe-aici... Nu-i subestimati. Astia sunt viitorii studenti la film... I am pretty sure ca miracolul se va intampla. La cat spirit critic in diverse forme exista aici... You look promising. ;) Let the force be with you...

KORBEN 07 Dec 2004 02:18

mai io
1 astept scurt,metraje interesante, desi in afara de porumboiu si puiu atat palmdorizatu mitulescu cat si cretinoida care a facut stejarii verzi m-au scarbit totalmente
si apartamentui e jalnic
adica "glumite si bancuri ilustarte vizual" fu CK off
2 lungmetrajele pot fi in cel mai bun caz mediocre
exceptiile sunt
caranfil
mungiu
muntean
pintilie
3 per ansamblu peisajul e devastat si ucigator de jalnic
nu ma intereseaza
de fapt nu ma mai intereseaza
evit chestiile vomitive

Leonard 07 Dec 2004 03:27

@Korben: din ce descrii, pare cã te-ai siktirit ºi totuºi ai votat varianta a treia sau n-ai votat (pentru cã acel unic vot de la 2 îmi aparþine). Cu toate astea, mã simt mai optimist decît tine. Pe lîngã excepþiile enumerate de tine aº mai adãuga pe Cristian Nemescu ºi Cristi Puiu (ambii pregãtesc lung metraje la ora actualã)

Nae 07 Dec 2004 10:56

hai ca arata bine statistica... hehehe

si eu fac parte din trupa cu 'miracolu'... deh, asa sunt eu, mai optimist, si mai naiv.
oricum, din cele 22 de la anu. cel putin 4 au avut un scenariu misto, care se putea face chiar k-lumea... dar de exemplu' la 'Ryna' a fost asa ca pelicula a fosdt semi-voalata, si asa ca filmul se auto-monteaza, din dublele care sunt cat de cat acceptabile... inse scenariu chiar a fost misto.

p.s. nu-l uitati pe cornelui porbumboiu... si el pregateste un lung-metraj, care se pare sa devina bun... 2005 insa.

EgoN 07 Dec 2004 15:41

Originally Posted by Nae:

p.s. nu-l uitati pe cornelui porbumboiu... si el pregateste un lung-metraj, care se pare sa devina bun... 2005 insa.

de ce nu invatati voi sa scrieti corect numele lui cornel si a filmelor sale? e corneliu , nu cornelui. "care se pare sa devina bun" in 2006, nu 2005. 8)
mai multa atentie, va rog !

Nae 07 Dec 2004 19:15

@egon... am inteles sa traiti... typing mistake.

K's 07 Dec 2004 20:28

Originally Posted by KORBEN:

Mi-au scapat Orient Expres, Italiencele si Magnatul, dar am vazut alte prune. Le astept totusi pe alea care sa nu ma dezamageasca la iesire (inclusiv scurtu promis la TIFF anu' viitor ;)).

KORBEN 07 Dec 2004 23:17

@leonard
nu am votat
dar ai dreptate, nu sunt genul care sa mai astepte vreun miracol

Nae 08 Dec 2004 16:21

ambra are dreptate... la scurt metraje o sa fie destul de trist anu' asta... poate unu' sau doua care sa fie bune, in rest... pustiu.

dar ma bucur sa vad urmatoarele lung-metraje, sau o parte din ele. sper sa fie bune.... keep your faith in the miracle!

mhflgr 13 Dec 2004 14:22

Originally Posted by nume:

Cat de mult intereseaza cinematograful romanesc (bastinas :shock: ) ?

Cred ca ar trebui sa va intereseze foarte mult. Refuz sa cred ca doriti sa ramaneti toata viata la stadiul de cinefili , cinemagisti .... whatever..

Atunci existenta acestui forumului devine inutila , o simpla L*** intre amatori care-si dau cu presupusul pe teme mai mult sau mai putin variate.

Sunt de acord. Daca film romanesc nu e, nimic nu e...
Deci... ar trebui sa ne pese la toti.

CIPRYX 20 Dec 2004 21:14

Una din metodele de reusita ar fi experimentul.Sa experimentam cat mai mult.Defectele se pot transforma in calitati atunci cand le gandesti cum trebuie.Ne-ar trebui mai multa imaginatie, atat la nivelul tehnic cat si la nivelul ideilor de filme.Dar pentru asta avem nevoie de o noua echipa de oameni tineri capabili de asemnea performante.Si am mai avea nevoie de multa multa munca si rabdare.Si eu sunt unul din cei care spera ca intr-un timp cat mai scurt sa avem o cinematografie demna de luat in seama.Sa avem bafta!

All times are GMT +2. The time now is 09:47.