Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Premii, festivaluri (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=231)
-   -   Decizii contestabile la OSCAR (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=83621)

Ilila 17 Dec 2003 13:17

Decizii contestabile la OSCAR

Ce nedreptati considerati ca au fost facute de-a lungul decernarii premiilor Oscar?

Ping 18 Dec 2003 09:06

1979 este foarte usor de amintit.

Candideaza la cel mai bun film Apocalipse now sau All that Jazz si castiga .........Kramer vs Kramer. Ca sa nu mai vorbesc ca Manhattan nici nu a fost nominalizat.

MinRep 20 Dec 2003 20:34

Highlights...

1969 - premiul pentru machiaj. Intre "2001" si "Planeta maimutelor", castiga a doua. Calitatea maimutelor din cele doua filme e discutabila...

- chestia cu "Kramer vs. Kramer";
- de-a lungul anilor, agnorarea unor oameni ca Chaplin, Welles, Hitchcock, Kubrick, Scorsese sau Spike Lee (si astia doar dintre americani);
- Ben-Hur - 11 OSCAR-uri;
- Peter O'Toole, ignorat de sapte ori si Kirk Douglas.
- "Shakespeare in Love" - acum ceva ani...

ricutza 21 Dec 2003 00:34

mie Gladiator nu mi s-a parut film de Oscar...si cred ca in anul ala ar fi trebuit sa castige filmul "marchizul de Sade" macar un premiu. Moulin rouge a pierdut nejustificat Oscarul in favoarea lui A Beautiful Mind, iar Peter Jackson ar fi trebuit sa castige pana acum cel putin un premiu pt regie sau macar pentru scenariu pentru filmul "Lord of The Rings".
Pulp Fiction clar trebuia sa castige mai multe premii inclusiv cel pentru Cel mai bun film, avand in vedere impactul pe care l-a avut asupra publicului si a filmelor in general....mi se pare ca stilul lui Tarantino este in continuare copiat de foarte multe filme...

TLD 21 Dec 2003 00:45

Da probabil c aimi voi mai pune juma de forum in cap, dar NU conteaza! Una din cele mai proaste mutari ale academieim, sa scoata din joc matrixurile de la categorie best effects! dar in schimb vedem nominalizari ca Peter Pan - sincer nu va undeva peste revolutions, Master and commander? CE??! Asta e film cu efecte de oscar? Pe lista mai sunt piratii din caraibe - cu care sunt de acord, x-men 2... si probabil castigatorul (dak nu vor sa-si puna in cap fanii!) Return of the king... A si era sa uit mai era un film, mare dezamagire pe numele lui T3. Dak astea sunt filme de oscar la efecte domnilor din comisia de acordare a oscarurilor cred ca ar trebuii sa fiti inlocuiti sau adusi pe cale cea dreapta. In final un bafta tututror mai putin T3, MaC, X2, PotC, The hulk...

Bogie 21 Dec 2003 05:22

Vi se pare o nedreptate faptul ca unui actor i-a fost refuzat Oscarul pentru e prestatie meritorie si i-a fost acordat apoi pentru un rol mai slab, oarecum in compensatie? Mie da.
Dau si cateva exemple:

Paul Newman- nu l-a primit pentru Cool-hand Luke, Cat on a hot tin roof sau The hustler si l-a luat pentru Color of money.

Bogart - Treasure of Sierra Madre, the Big Sleep, Maltese Falcon -nu, African queen - da

Robert De Niro - Taxi Driver: greseala fundamentala.

Ilila 21 Dec 2003 09:28

PARTEA I

Academy Awards, USA: 2002 - premiul pentru cel mai bun film strain NU este acordat filmului "Le fabuleux destin d'Amélie Poulain";
1999 - filmul "What Dreams May Come" primeste doar un singur premiu pentru efecte visuale (nici macar o alta nomimalizare!!) probabil ca scenariu li s-a parut SF :lol:; acelasi an 1999 premiul pentru cel mai bun film "Shakespeare in Love" - !?! (filmele rivale au fost: La Vita e bella, Saving Private Ryan, The Thin Red Line, American History X, Gods and Monsters, The Truman Show)

Mala Portugal 21 Dec 2003 23:42

Ilila , oricat de mult mi-ar fi placut Amelie cred ca Oscarul pentru cel mai bun film strain pe care l-a luat in 2002 No Man's Land e mai mult decat meritat . Pe mine cel putin m-a intors cu susu'n jos cand l-am vazut prima oara. Si nu numai pe mine, fiindca dintr-o sala cu mai mult de 400 de oameni, in drum spre iesire, nimeni nu scotea un sunet.

Alex Leo Serban 22 Dec 2003 15:26

ce-i corect e corect! si mie mi-a placut 'no man's land' - de unde se vede ca n-ai nevoie de multi bani cind ai o idee misto!

horatiu 22 Dec 2003 15:33

Nedreptate: ca n-a luat Ralph Fiennes pentru rol secundar din Lista lui Schindler.

Ping 22 Dec 2003 16:23

Referitor Paul Newman.

Hustler nu l-am vazut dar cred merita mai mult pentru Cat on the hot tin roof ( desi sincer sa fiu nu am vazut concurenta din acel an) decat pentru Cool hand Luke. In plus cand a fost nominalizat in 1967 la Cool hand Luke a avut concurenta serioasa : Warren Beatty pentru Bonnie si Clyde si Dustin Hoffman pentru The Graduate. A castigat Rod Steiger pentru In the heat of the night pe care nu mi-l mai aduc aminte.

In Color of money a avut o prestatie care nu a iesit cu nimic in evidenta. Nu pot spune insa nimic de Oscar pentru ca si aici nu am vazut concurenta. E greu de crezut totusi ca in acel an nu a fost cineva sa joace mai bine ca el.

As aminti cateva din filmele pe care le-am vazut si in care a jucat absolut superb : The Outrage, Hombre, Butch Cassidy and Sundance kid, Life and time of judge Roy Bean, Sting.

Subscriu la Robert de Niro si Taxi driver. Am vazut candva Network dar nu imi aduc aminte sa ma fi impresionat jocul celor doi care l-au concurat pe deNiro. L-a batut Peter Finch.

Leonard Pyron 24 Dec 2003 12:35

Nedreptate: Nu l-au chemat pe TLD sa-i inmaneze personal un premiu ptru Matrix

emanuel 24 Dec 2003 13:01

Pai nu e timpul pierdut.. noi inca mai asteptam... chiar merita!

TLD 25 Dec 2003 10:55

Originally Posted by Leonard Pyron:

Nedreptate: Nu l-au chemat pe TLD sa-i inmaneze personal un premiu ptru Matrix

Pai nu ma gasiti pe acolo pe la teatru ala ca sa detonez bomba in caz ca nu i-a matrix-ul oscaru pt efecte!!! :lol:

Strider 06 Feb 2004 23:20

Nedreptate: A LUAT TITANIC OSCARUL! PUNCT

ricutza 07 Feb 2004 00:55

nu stiu daca a fost chiar asa o nedreptate faptul ca a luat Titanicul premiul Oscar pt cel mai bun film...si mie mi-au placut mult mai multe alte filme care au fost nominalizate in acelasi an, de exemplu As Good As It Gets...de fapt toate au fost super marfa...
si intr-adevar dintre ele, Titanicul a fost cel mai siropos si era si destul de previzibil...dar un film nu inseamna numai scenariu...si din punctul de vedere al realizarii nu stiu ce i se poate reprosa filmului asta...

zizi 21 Mar 2004 18:59

Cristache 10 May 2004 00:05

Deja preconizez pentru editia din 2005 o mare nedreptate: nenominalizarea lui Maia Morgenstern. De fapt, Patimile lui Hristos merita cu siguranta un Oscar pentru Hristo Shopev, parca asa se scrie.

MinRep 10 May 2004 10:54

Shepov ar trebuie sa primeasca. Dar Maia nu...

Cristache 10 May 2004 15:26

Originally Posted by MinRep:

Shepov ar trebuie sa primeasca. Dar Maia nu...

Aia cu Maia am zis-o la mishto dar nu am prezentat-o intr-un ambalaj fix pentru ca imi era teama sa nu sara nationalistii in sus.

All times are GMT +2. The time now is 09:52.