![]() |
Coproductiile - o solutie?
Buuun! E clar ca cinematografia romaneasca n-o sa se salte pe banul cinefilului autohton. Asa ca ar trebui o infuzie de capital strain. Ce ziceti de coproductii? Adica facem bugetul fifti-fiti cu europeanul si obtinem distributie si la el in tara.
|
Asta este si politica sustinuta de UE. La asta e bun si ael Eurimages. C e interesant e ca nici la ei lucrurle nu stau pe roze si filmul european nu intoarce banii. Poate tocmai datporita divesitatii de limba, traditii si alte caracteristici.
|
100 de puncte in minus pentru scenariile noastre cu aroma locala, sufocate de clisee ultrafumate. Asa ca bye-bye voi, prostituate-cu-suflet-de-aur, afaceristi-care-fac-Turcia, buticari etc.
|
Bre, cred ca co-productiile sunt unica solutie de redresare a filmului romanesc. Asta daca nu cumva vom asista la o "revolutie" in rindul rechinilor din conducerea CNC si a celorlalte organisme de stat care tin "haturile" cinematografiei in mina. In afara co-productiile au facut "ravagii", si aici ginditi-va doar la Al 5-lea element, realizat de regizor francez, in Franta, cu bani... made in USA.
Deja oamenii de afaceri cu intuitie au inceout sa pompeze sume enorme in amenajarea de studiouri cinematografice - v. Castel Film, sau Adrian Sirbu de la Pro TV. Tata noastra ofera ceva ce alte tari nu au: peisaje unice, forta de munca ieftina, actori talentati... Totul este sa avem o sansa. Asteptam cu nerabdare aparitia pe ecrane a filmului Cold Mountain, filmat pe plaiurile noastre mioritice... Parerea mea! |
Bre, cred ca co-productiile sunt unica solutie de redresare a filmului romanesc. Asta daca nu cumva vom asista la o "revolutie" in rindul rechinilor din conducerea CNC si a celorlalte organisme de stat care tin "haturile" cinematografiei in mina. In afara co-productiile au facut "ravagii", si aici ginditi-va doar la Al 5-lea element, realizat de regizor francez, in Franta, cu bani... made in USA.
Deja oamenii de afaceri cu intuitie au inceout sa pompeze sume enorme in amenajarea de studiouri cinematografice - v. Castel Film, sau Adrian Sirbu de la Pro TV. Tata noastra ofera ceva ce alte tari nu au: peisaje unice, forta de munca ieftina, actori talentati... Totul este sa avem o sansa. Asteptam cu nerabdare aparitia pe ecrane a filmului Cold Mountain, filmat pe plaiurile noastre mioritice... Parerea mea! |
Originally Posted by spartacus:
Cold Mountain ca si celelalte filme americane de la Media Pro si Castel nu sunt co-productii ci exemple de productie executiva. Se executa totul aici pe materialul si proiectul clientului. Actorii lor si caii nostrii. Asta zici tu ca e viitorul? Ar fi tragic... |
Hm, povestea cu Romania decorativa e si ea o solutie, in masura in care americanul observa ca avem si actori de talent, plus idei. Am inteles ca deja se afla in productie o pelicula cu Ruther Hauer, inconjurat de actori romani. Asta e bine.
|
Originally Posted by catallin:
Ai vazut ca anu' asta Eurimages reduce fondurile. Singura solutie, cred eu, ramine coproductia pe coprocultura/ ha. |
All times are GMT +2. The time now is 02:33. |