Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Oscar (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=255)
-   -   Oscars 2012 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=98412)

Presedintele 03 Dec 2011 06:12

Oscars 2012

Hai sa ne dam cu parerea. Eu prevad ca printre nominalizati la cel mai bun film se vor gasi The Artist, The Descendants si Moneyball. Preferatul meu este de departe The Artist.

Contrar preferintelor mele in materie de regie si productie, la cel mai bun actor il votez pe George Clooney.

dooma 07 Dec 2011 08:48

La cel mai bun film eu as vota The Help.

La restul categoriilor mai am dubii inca.

Windom 07 Dec 2011 09:58

Slavery ended like 150 years ago. Get over it already.

dooma 07 Dec 2011 10:16

Dar nu e o alegere legata de subiectul sclavagism dragule. La film ma refer, mie chiar mi se pare atat de bun. Momentan, cel putin. Scenariu adaptat s-ar putea sa mai ia, de asemenea. Asteptam si vedem.

Windom 07 Dec 2011 10:33

„Dragule” să-i spui iubitului.

dooma 07 Dec 2011 10:49

Ma abtin, ca esti mai in varsta.

Presedintele 07 Dec 2011 17:07

Oameni buni, dezbatem idei sau ce facem aici? >:)

Federico 07 Dec 2011 17:49

Originally Posted by Windom:

„Dragule” să-i spui iubitului.

Epic.

on: n-am vazut nimic din titlurile enumerate in primul mesaj dar sunt FOARTE curios vizavi de filmul lui Payne avand in vedere ca tipul asta n-am mai dat niciun semn de viata de vreo 5 ani, parca, de cand a scos "Sideways" (pe care-l consider unul dintre cele mai bune filme ale deceniului trecut... si care are si mare insemnatate subiectiva pt. mine, fiind unul din motoarele care m-au propulsat decisiv spre cinefilie; l-am vazut cand l-au dat prima oara pe HBO si apoi l-am am vazut si in celelate 6-7 redifuzari din urmatoarele cateva luni... dar asta-i mai putin relevant ).

Liviu- 07 Dec 2011 18:33

Si eu sunt foarte curios fata de filmul lui Payne (la fel, placut mult Sideways :P), dar mai ales fata de The Artist, ca tot il vad laudat peste tot. Moneyball apare si la noi in weekend, probabil o sa fac o vizita la cinema.

The Help n-are nicio sansa la film. La scenariu adapatat nu stiu cine mai participa, dar n-as zice ca-i foarte solid nici din punctul asta de vedere. E, insa, un film placut, relaxant, tipic hollywoodian si, cel mai important, joaca Emma Stone :X Probabil o sa primeasca nominalizare la film, dar probabil singura categorie la care are o sansa reala e cea mai buna actrita (Viola Davis), desi nu mi se pare un rol extraordinar.

N-am vazut multe filme care aparent au sanse la nominalizare: Carnage, Extremely loud and incredibly close, Hugo, Shame (ma cam indoiesc ca o sa fie nominalizat la film), Take Shelter, The girl with the dragon tatoo si celelalte 3 de mai sus.

Din ce am vazut nu cred ca ToL are vreo sansa sa castige, desi e preferatul meu. Drive probabil prinde nominalizarea, dar nu-l vad castigand vreo ceva (din pacate). Ma intreb cum intra Melancholia in ecuatie, la film strain sau direct la cel mai bun film (fiind in engleza). Oricum n-ar castiga la nicio categorie, din moment ce pentru cel mai bun film e prea distantat de Hollywood, iar la film strain e A separation, un film excelent si care probabil ca va impresiona mult mai usor votantii. Sper si cred ca ar merita si Tinker, tailor, soldier, spy o nominalizare la film, dar poate imi schimb parerea dupa ce reusesc sa vad mai toate filmele implicate. Chiar de nu prinde la film, la actori e imposibili sa nu aiba nominalizati. Ides of March cred ca-i cam in aceeasi situatie, desi eu zic ca un film net inferior celui britanic.

La strain mi-ar placea sa vad printre nominalizati si Once upon a time in Anatolia, desi nu cred ca prinde ultimele 5 locuri (nu e stilul academiei). Foarte probabil apare si filmul lui Almodovar. Insa eu tot pe A Separation mizez.

Kriss_Kringle 07 Dec 2011 19:53

Si mie mi-a placut The Help.Toata distributia feminina din film e in forma,mai ales Viola Davis, care sigur o sa primeasca o nominalizare pentru rol.Am mai descoperit o actrita foarte buna si prin Jessica Chastain care m-a impresionat in The Debt si vad ca isi face treaba si aici,ca sa nu mai zic ca e si frumoasa.Pacat totusi de scenariu,care doar zgarie suprafata in loc sa intre mai adanc in subiect, insa tot ramane un film bun din punctul meu de vedere.
La animatie eu zic ca Tintin e favorit,dar are sanse si Rango.Tot Tintin vad ca e dat ca favorit si la original score si pe buna dreptate, ca doar a fost compusa de John Williams coloana sonora.
As vrea sa-l vad si pe Daniel Henshall nominalizat la best male pentru rolul din Snowtown, pentru ca ar fi pacat sa-l ignore la ce rol a facut.
Christopher Plummer vad ca s-ar putea sa primeasca o nominalizare pentru Beginners si poate o sa si ia oscarul tinand cont ca a fost ignorat de-a lungul carierei.
Inca astept sa bage la cinema la noi Take shelter,Tinker,tailor,soldier,spy,Moneyball,Shame, Hugo si Ides of March desi la cum m-am obisnuit o sa le bage dupa 2-3 saptamani dupa ce are premiera la Bucuresti.

Liviu- 07 Dec 2011 20:16

Presupun ca te refereai la Jessica Chastain. Ea a avut un an extraordinar: The Tree of Life, Take Shelter, The Help, Coriolanus. Probabil o sa apara la actrita in rol secundar macar pentru unul din rolurile astea.

Kriss_Kringle 07 Dec 2011 20:24

Da,ai dreptate,am incurcat Jennifer cu Jessica.Ma uitam si pe profilul altei actrite si am incurcat numele.In urmatorii ani e posibil sa si castige un trofeu pentru rol principal sau secundar la ce potential are.Inca am de vazut Tree of life, dar parca n-am deocamdata starea necesara pentru el si mai astept sa o vad si in Take shelter alaturi de Michael Shannon al carui fan sunt de cand l-am vazut in Revolutionary Road.

dooma 07 Dec 2011 23:59

Originally Posted by Federico:

on: n-am vazut nimic din titlurile enumerate in primul mesaj dar sunt FOARTE curios vizavi de filmul lui Payne avand in vedere ca tipul asta n-am mai dat niciun semn de viata de vreo 5 ani, parca, de cand a scos "Sideways" (pe care-l consider unul dintre cele mai bune filme ale deceniului trecut... si care are si mare insemnatate subiectiva pt. mine, fiind unul din motoarele care m-au propulsat decisiv spre cinefilie; l-am vazut cand l-au dat prima oara pe HBO si apoi l-am am vazut si in celelate 6-7 redifuzari din urmatoarele cateva luni... dar asta-i mai putin relevant ).

On-topic despre Oscaruri 2012, cu 7 randuri despre un film din 2004.

Prima propozitie cel putin, a pus punctul pe "i". "I"-ul din epic, bineinteles.

Presedintele 08 Dec 2011 00:15

Dooma, te poti abtine de la a ataca userii?

dooma 08 Dec 2011 00:32

Desigur, insa daca vei privi atent, am inceput thread-ul cu un reply decent si la subiect.

Astfel incat nu-s extrem de sigur daca mie ar trebui sa mi te adresezi. Read up please.

Presedintele 08 Dec 2011 00:37

Tu ai fost cel care ai atacat un utilizator. Win a atacat o idee. qed.

dooma 08 Dec 2011 00:40

Oops, inca un adept. Sorry, my bad.

Continuam cu Oscarurile atunci...

Totusi, ca sa vezi cat de logic e QED-ul tau, al doilea post al meu i-a explicat foarte frumos lui Windom care e opinia mea despre film. Niciun atac acolo. Deci, QED, IQ, tot pe-acolo.

Presedintele 08 Dec 2011 00:43

Eu mi-am spus parerea la vremea respectiva. Pot sa mi-o mai schimb - am zis din start ca ne dam cu parerea. Si da, hai sa discutam, dar fara magarii "personale". K?

dooma 08 Dec 2011 00:46

Ca sa fie personale, hai sa fim persoane intai. Momentan am vazut doar useri aici. Si eu prefer opiniile in fata animozitatilor, insa intai sa avem cu cine.

Revenim la topic, asteptam si maine pareri, titluri, previziuni si alte asemenea. Cred ca vor fi mai disputate decat in 2010 premiile.

Presedintele 08 Dec 2011 00:53

In primul rand vezi-ti de treaba cu referirea la IQ - iti dau niste ecuatii de nu treci clasa aia a saptea in care te cred.

Hai sa vorbim de filme mai bine.

dooma 08 Dec 2011 12:12

Mi-o justific elegant, prin ce scriu si creez, prin familie, munca si emancipare.

Spre deosebire de tine, care doar injuri pe un forum semiobscur din Romania.

Asa ca, ramai la praf in ochi, ca asta ti-e esenta. Mi-ai dovedit-o prin ultimul post.

Numai bine, am parasit topicul, aici nu se va discuta niciodata despre Oscaruri.

miercuri 10 Dec 2011 13:45

Originally Posted by Windom:

Slavery ended like 150 years ago. Get over it already.

Culmea, e unul din cele mai rasiste filme facute pe tema asta. Ma rog, tema fiind the civil rights movement, dar pe mine ma cam dezgusta albii care se apuca sa faca filme despre marinimia lor in a-i ajuta pe negri. Dar nah, ipocrizie hollywoodiana in cel mai tipic mod.

DragonMaster 12 Dec 2011 17:20

La cel mai bun film votez The Help deoarece l-am vazut iar pana nu voi vedea pe restul The Help ramane favoritul meu.
Alte filme care cred ca vor fi nominalizate si pe care le-am vazut sunt: Drive,Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2(nu sunt un fan al seriei dar ultima parte a fost chiar buna si cred ca va primi macar un premiu),The Tree of Life,Jane Eyre(cred ca va fi premiat pentru cel mai bun film strain),Rise of the Planet of the Apes(pentru efecte speciale)si cam atat deocamdata .Mai am de vizionat :The Artist, The Descendants, Moneyball,Young Adult,Hugo,J. Edgar,The Iron Lady.

Kriss_Kringle 12 Dec 2011 17:30

Jane Eyre la film strain?!?! Daca va fi nominalizat pentru ceva,va fi pentru rolul lui Mia Wasikowska, sau pentru costume.Potter n-are sanse decat la efecte, iar alea nu sunt prea mari.

DragonMaster 12 Dec 2011 17:40

Probabil va lua Melancholia premiul pentru cel mai bun film strain sau altul pe care nu l-am vazut inca dar eu votez pentru Jane Eyre deoarece mi-a placut mai mult decat Melancholia si este doar parerea mea de pana acum.

Kriss_Kringle 12 Dec 2011 17:47

Dublu fail pana acum:))
Intai, Jane Eyre, si acum Melancholia la film strain,ntz ntz ntz..
Trage cu ochiu' aici ca pari cam pierdut la categoria asta.:P

DragonMaster 12 Dec 2011 18:02

Nu am vazut nimic din lista aia dar voi viziona Pina deoarece il am descarcat deja de mai demult si vreau sa mai vad Tropa de Elite 2 si daca voi avea timp si rabdare as dori sa vizionez toata lista ce ai postato si iti multumesc pt lista si vreau sa spun ca sunt doar un cinefil caruia ii plac filmele bune si nu sunt un critic de film sau vreun destept care le stie pe toate si este prima oara cand i-mi dau cu parerea la oscaruri.

Kriss_Kringle 12 Dec 2011 18:16

Eu am postat lista ca sa-ti faci o idee cam ce filme se califica la film strain.La Tropa de Elite 2 am deschis si topic,poti sa citesti acolo ca sa-ti faci o idee despre el, dar sa vezi si prima parte in caz de n-ai vazut-o inca.

DragonMaster 12 Dec 2011 18:21

O am descarcata deja prima parte si o sa il vizionez si mersi pt ajutor.

miercuri 13 Dec 2011 01:58

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._Language_Film

Chambord 14 Dec 2011 14:31

La categoria Best Pic meciul e jucat. The Artist castiga prin KO. Pentru simplul motiv ca ii gadila pe oamenii din industrie acolo unde le place mai mult. Cu totii s-au visat macar o data lucrand pe vremurile "de aur" ale Hollywood-ului, si ... mai ales ... toti aspira sa fie considerati: (THE) ARTIST. Which is precisely what they ain't.

Deci da, e un film din categoria: Oglinda oglinzoara tzine-i tzel mai mumos din tzara ?

They love it but I fear it will make me bawl.

hellsteed 14 Dec 2011 15:21

Chambord , n-ai tragere la filme silentioase ?

Kriss_Kringle 14 Dec 2011 15:31

Pana la urma,are premiera in Romania? De gasit n-am gasit nici o data,nici pe imdb,nici pe cinemagia si nici pe google.:|

Chambord 16 Dec 2011 10:46

Judex, stii ca te pot baga in PM urgent si iti iei o banare si pe clona asta la fel de urgent. Daca dupa ce vii cu a n-spea clona obosita tot nu ai bunul simt sa-ti vezi dracului de treaba si sa comentezi filme nu sa etichetezi alti useri ...

@hells: ba da, chiar imi plac mult. Dar ... ma gandesc la Sunrise, ma uit la ce se prefigureaza a fi The Artist ... si sunt circumspect. E foarte posibil ca dupa ce-l vad sa imi schimb parerea.

bremen1980 16 Dec 2011 10:59

Dar nu face Guy Maddin filme din astea de o gramada de ani ??? Se pare ca suntem intr-o criza serioasa de idei in lumea artistica .Toti se intorc spre vechile forme si inearca sa le resusciteze. Rar mai vezi ceva nou cu adevarat .:-?

buticut 17 Dec 2011 00:12

Eu nu vreau sa imi dau prea mult cu parerea, ca sa-mi asigur laptopul (nu-i asa, Cham? :)) ). The Help va primi nominalizari si la Best Picture si probabil si la acting (Octavia Spencer + Viola, desi Octavia merita mai mult). The Tree of Life tare ma tem ca la categoriile importante va ramane pe dinafara si va matura doar la cele tehnice, mai ales ca au schimbat regulile de votare si The Tree of Life cam pierde din steam. Tinker Taylor Soldier Spy iarasi si-a pierdut din buzz. Globurile cel putin au uitat complet de astea doua. In schimb ma astept la mai multe nominalizari pt Drive. Descendants iar va fi prezent in categoriile importante, Moneyball idem - desi as prefera o nominalizare pt Pitt pentru Copacul Vietii :D. La acting e clar: Clooney, DiCaprio, Dujardin, Gosling, Pitt si Fassbender...nu stiu care din ei va iesi, s-ar putea ca DiCaprio sa ramana eventually pe dinafara. Ma indoiesc ca Oldman va mai fi nominalizat...nici acum nu i se arata :(. S-ar putea ca Bardemul de anul asta sa fie Demian Bichir, un actor pe care il am la inima :D. La actrite nu ma astept la prea mari surprize, o vad pe Meryl castigand din nou si o vad inconjurata de Viola Davis, Charlize Theron, Michelle Williams si eventual Tilda Swinton. In loc de Michelle, Elizabeth Olsen si-ar putea face intrarea.

The Artist cred ca e frontrunner in momentul asta. Ma tem insa sa nu fie doar un film gimmick, un film gol infasurat in hartie stralucitoare si sa se bucure de toata atentia asta doar pe considerentul ca e melancolic. Adica ma gandesc la celelalte filme black and white din anii '20-'30 de ex si ma intreb cum se prezinta Artistul in comparatie cu ele. Nu m-ar surprinde sa castige premiile cele mai importante.

La animatie iar va fi o lupta interesanta intre Rango si Tintin. Rango castiga momentum, deja a luat cateva premii si chiar m-as bucura pentru el, e gorgeous.
Also, permite regulamentul sa fie Serkis nominalizat? Ar merita cu siguranta la Best Supporting.

All in all, Hugo, Drive si Copacul vor primi multe nominalizari la categorii tehnice, overratedul The Help va primi nominalizari la acting, script maybe si chiar si BP si The Artist probabil ca va fi filmul cu cele mai multe nominalizari, urmat de The Descendants.

Chambord 17 Dec 2011 16:18

Originally Posted by buticut:

Eu nu vreau sa imi dau prea mult cu parerea, ca sa-mi asigur laptopul (nu-i asa, Cham? :)) ).

Oh yeah :D

Kriss_Kringle 17 Dec 2011 23:14

Doar ce-am vazut The Ides of March si sincer,Clooney a facut un rol stas.Pe final mai apasa putin pedala dar nu-i de ajuns pentru ca ii ia fata detasat Gosling si ar merita o nominalizare pentru best male.

Chambord 20 Dec 2011 10:46

Originally Posted by bremen1980:

Dar nu face Guy Maddin filme din astea de o gramada de ani ??? Se pare ca suntem intr-o criza serioasa de idei in lumea artistica .Toti se intorc spre vechile forme si inearca sa le resusciteze. Rar mai vezi ceva nou cu adevarat .:-?

The Next Thing To Be Done in Cinema:

Film alb-negru 3 D !
Eee ? :D

buticut 29 Dec 2011 14:32

Cel mai "aratos" film al anului :D. A inceput deja sa-si adjudece premii importante, si eu il vad frontrunner de ceva vreme.
http://www.hollywoodreporter.com/rac...rbinski-276489

Pare incerta cursa spre Oscaruri, intr-adevar anul trecut pe vremea asta deja ma pregateam pentru lista de predictii si TKS era marele favorit. De exemplu eu inca n-am nici o idee ce se va intampla in categoria Best Lead la baieti.

StefanDo 03 Jan 2012 13:49

o sa ia clooney
nu doar ca e foarte laudat pentru the descendants, dar a mai si scris, regizat si jucat in idele lui martie, film foarte gustat de academie. unicul dezavantaj e ca a mai luat un oscar pentru syriana. oscarurile sunt un concurs de popularitate, iar clooney e FOARTE popular, deci...

Chambord 03 Jan 2012 14:35

^Ce premii puneti la bataie pt concursul de predictii de anul asta ? :D

sergiuseling 03 Jan 2012 18:53

Eu sper că o să fie și DVD-ul cu Midnight in Paris printre premii, poate și Drive. Singurul lucru nasol ar fi să câștig pentru al treilea an la rând și să mai fie iarăși filmul pe care l-am câștigat deja de 2 ori la rând( Slumdog Millionaire)

Cât despre Clooney cred că 90% e deja al lui. Merita mai demult, iar oscarul pentru rol secundar nu prea se pune. N-are cum să rateze. Sigur și lui Tom Cruise trebuia să i se fi dat demult, e foarte apreciat, dar trebuie să facă și el o performanță cât de cât bunicică și al lui e premiul, dar poate la anul.

StefanDo 04 Jan 2012 08:38

bine ca ne-ai reamintit, punem deoparte un slumdog pentru tine :))
nu stim deocamdata premiile, dar exista (mici!) sanse sa ridicam putin miza ;)

Chambord 04 Jan 2012 11:05

Nu e jucata deloc categoria aia. Hello ppl ? Brad Pitt ? N-a luat niciodata, a avut 2 roluri notabile anul asta (MB si TOL), e super popular ...

Chambord 04 Jan 2012 13:31

Originally Posted by sergiuseling:

Singurul lucru nasol ar fi să câștig pentru al treilea an la rând și să mai fie iarăși filmul pe care l-am câștigat deja de 2 ori la rând( Slumdog Millionaire)

Si mai nasol ar fi sa iei iar laptopul :))

sergiuseling 04 Jan 2012 15:51

Da, mai ales că nu prea am ce face cu el. Dacă l-am folosit de 3-4 ori e mult. Mult mai utile ar fi, zic eu, niște invitații la cinema. Dar vorba aia nemulțumitului i se ia darul, așa că nu mă plâng.

În orice caz ține-o tot așa cu inducerea în eroare cu Brad Pitt. Cum, necum ăla e singurul pentru care aș băga mâna în foc că ia Oscarul în momentul de față.

Predicțiile mele din momentul de față la categoriile importante
Film: The Descendands
Regizor: Alexander Payne
Actor: George Clooney
Actor: secundar Jonah Hill
Actriță: Rooney Mara sau Michelle Williams
Actriță secundară: Shailene Woodley
Scenariu adaptat: The Descendants
Scenariu original: Midnight in Paris
Imagine: Hugo

Dar numai de Clooney sunt sigur, restul depinde de ce premii mai iau pe parcurs. Chiar sunt curios ce voi crede înainte de gala de decernare...

Chambord 05 Jan 2012 09:54

Dude, Brad Pitt chiar are o sansa mare, fie ca vezi tu sau nu. Dar "predictiile" alea =)) pe care ai fost atat de milostiv sa ni le dai de pomana sunt atat de evident jenante incat nici macar nu putem sa te banuim de tentativa de inducere in eroare. Poate pe cinemarx te crede cineva totusi.

corinka 05 Jan 2012 12:52

De acord cu Chambord, Brad Pitt are sanse mari, avand in vedere popularitatea si faptul ca nu a luat pana acum.

buticut 09 Jan 2012 22:41

Sergiu, sunt de acord doar cu 2 dintre predictiile tale. Trust me, nu ai vrea sa pariezi impotriva lui The Artist, desi e cam neck in neck cu The Descendants. Nu o sa fie sweep, o sa fie iar ceva in genul lui The King's Speech de anul trecut, dar The Artist cred ca o sa ia cele mai importante premii. Pentru mine, dupa cum merg lucrurile, The Artist va lua film, regie, scenariu si inca niste premii pe care nu vreau sa le divulg :D.

Actor in rol secundar - de departe cea mai interesanta categorie. Primul meu gand ar fi Plummer of course, daca nu acum, atunci cand? Dar asta s-ar putea spune si despre Max von Sydow, Kenneth Branagh sau Albert Brooks. It's a tough one!

Actrita in rol principal- forta e cu Meryl, dar nu o scoate pe Viola din joc, chit ca Viola nu m-a impresionat prea tare.

Actrita in rol secundar - tind spre Octavia, pentru mine a fost singura care intr-adevar s-a remarcat in The Help.

La actori, sunt intre Clooney, Pitt si Dujardin, dar cel mai mult parca tind si eu spre Clooney. Daca pe langa ei mai apar si Bichir (DiCaprio) si Fassbender, atunci competitia e intr-adevar interesanta. Parca nici nu mai sper sa il vad pe Oldman acolo, dar daca ar fi, atunci am putea avea trei actori nominalizati, cu o cariera solida si cu 0 Oscaruri (DiCaprio, Pitt, Oldman).

Gimme that laptop daca nu ti-l trebuie, ca eu si asa sunt navetista :P.

All times are GMT +2. The time now is 16:38.