Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Bunul-simţ (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96991)

Rapture 12 Apr 2010 14:54

Bunul-simţ
 
Bună ziua, dragii mei. Fiindcă este luni şi mai este şi 12 aprilie, m-am gândit să fac un nou topic. Tema e pentru toţi fie că sunteţi mari, mici, slabi, graşi urâţi sau urâţi . Este vorba de bunul simţ.

Aveţi bun simţ în general? Dacă da, care sunt excepţiile şi cum vi-l păstraţi ? Le trageţi atenţia persoanelor cărora le lipseşte aşa ceva?

Am întâlnit persoane care sa vorbească (tare) în timpul unui recital/film, vânzătoare care nici măcar nu s-au uitat la mine când le-am rugat ceva sau le-am mulţumit, oameni care se bagă în faţă la coadă, etc. Dar am întalnit şi persoane care se uită jos înainte de a-şi scutura ţoalele la balcon, vânzători care salută, oameni care-ţi ţin uşa când văd că vrei să intri într-o incintă....

Kramer 12 Apr 2010 15:02

Nup, nu am aşa ceva. Sau poate am avut cândva, dar mi-am dat seama că nu contează...

Nu ştiu, dar astea trei lucruri nu le-am făcut niciodată:

Nu salut.
Nu cedez locul babelor în autobuz.
Nu-mi pasă de cei din jurul meu.

Neuptolem 12 Apr 2010 15:59

Originally Posted by Rapture:

chiar un domn care mi-a oferit mâna pe post de sprijin când am vrut să trec peste o baltă.

Mai sa fie! As vrea sa ne intalnim intr-o zi ploioasa.:)

copila_satanista 12 Apr 2010 16:03

Daca ar fi o fata urata ai ajuta-o? :D

Neuptolem 12 Apr 2010 16:16

Originally Posted by copila_satanista:

Daca ar fi o fata urata ai ajuta-o? :D

Normal! Pana apune soarele. :))

pipes 12 Apr 2010 17:03

@Kramer
Dar celor din jurul tau vrei sa le pese de tine?
Eu consider ca trebuie sa avem bun-simt si chiar sa ne folosim de el. Daca nu peste tot, macar acolo unde trebuie (unde locuim, muncim, invatam - locuri des frecventate).
Revolutia asta din 1989 ne-a aratat exact ce fel de oameni suntem si ce ne dorim cu adevarat. Adica nimic. :)
Bafta!

Kramer 12 Apr 2010 19:11

Îmi este indiferent dacă le pasă. Dacă ar fi după mine eu nu aş vorbi cu nimeni, but...

De la bun simţ la dorinţa de a fi cineva e cale lungă.

Kramer 12 Apr 2010 20:25

Originally Posted by Kramer:

Nu ştiu, dar astea trei lucruri nu le-am făcut vreodată:

Nu salut.
Nu cedez locul babelor în autobuz.
Nu-mi pasă de cei din jurul meu.


Inteles acu, Mr. Nice Guy?
Daca nu...keep in mind that I am a mean motherfucker!

q.e.d Nu sunt politicos!

Federico 12 Apr 2010 20:38

Eu am impresia ca lipsa bunelor maniere si a bunului-simt e o problema fundamentala a omenirii.

Kramer 12 Apr 2010 20:49

Originally Posted by Federico:

Eu am impresia ca lipsa bunelor maniere si a bunului-simt e o problema fundamentala a omenirii.


Si ipocrizia la fel. Eu incerc sa o evit pe cat pot si pana acum am reusit cu brio...cred.

vave 12 Apr 2010 20:52

Bunul-simţ mă îndeamnă să întreb politicos: care este rostul acestui thread? Azi sunt mai înceată şi până acum nu m-am prins.

Kramer 12 Apr 2010 20:59

Doar un alt thread in care sa invatam ca nu trebuie sa fi imoral si ca Dumnezeu te vrea politicos.In rest...mai nimic.

Neuptolem 12 Apr 2010 21:24

Originally Posted by teh_chix0r:

Nu-mi plac oamenii ursuzi şi prost dispuşi, care au tendinţa cel mai adesea de a te molipsi cu indispoziţia şi grosolănia lor.

Daca reusesc sa te molipseasca, deja depaseste sfera bunului simt. Intram in psihologie, chiar psihiatrie, ori acei oameni sunt un pericol pt. societate, ori tu nu esti suficient de calit in interactiunile cu ei.

Originally Posted by teh_chix0r:

Cred că şi asta e clar o chestiune ce ţine de bun-simţ: să-ţi ţii nervi departe de oamenii care nu ţi-au făcut nimic. Şi tot de bun-simţ ţine şi a fi un bun cetăţean/contribuabil/vecin/familist etc., piuliţe din angrenajul unei societăţi simţitoare.

Nu. Asta nu mai tine de bun-simt. E destul de complex, okay, zici oameni care nu ti-au facut nimic. Bineinteles ca iti poti controla nervii cu unul care e indiferent fata de tine sau chiar reuseste sa te ajute, sa te calmeze. Dar daca nervii pe care deja ii ai, cresc, in momentul contactului cu acei oameni nevinovati, problema nu mai e doar a ta, devine si a lor. Acum ei duc lipsa de bun-simt.

SoX 12 Apr 2010 23:20

Bunul-simt si respectul sunt doua caracteristici prea elegante in ziua de astazi. Din pacate.

vave 12 Apr 2010 23:21

Originally Posted by Kramer:

[...] Dumnezeu te vrea [...]

Iar? (:|

Neuptolem 12 Apr 2010 23:42

Originally Posted by teh_chixOr:

Relaţiile interpersonale normale se clădesc doar pe autocontrol din partea inşilor.

Teh-chixOr e un intelectual ce se invarte in jurul problemei privind-o din exterior, detasat, facand aceeasi mult rodata naivitate de a nu intra in mijlocul problemei, empatic, si sa incerce sa priveasca din interiorul ei, in afara, gasind solutii, cunoscand-o mai bine.
Iarasi adaug, opinia mea, e ca bunul simt e doar un mic-mic element ce intra in angrenajul a ceea despre ce vorbiti voi de fapt. Bunul simt sau lipsa bunului simt e doar o repercursiune ale alor tare umane ce pleaca mai adanc, ce sunt mai indepartate. Am si eu o intrebare care ma tot framanta de cateva luni: suntem cumva, noi oamenii, tot niste animale??? Doar ca un pic mai mult mai destepte, dar totul se rezuma pana la urma la instict, supravietuire, salbaticul din noi.
Autocontrolul nu e posibil pt ca suntem oameni. Niciun om nu e complet rational, totalmente rational. Si pana la urma, chiar si unui robot ii poate scapa din mana autocontrolul.
Plus ca, oamenii nu vor relatii normale. Cel mai bun exemplu e sa priviti atent la cei din jur. De ce ai facut mah asta? R: Pai am vrut sa fiu cool. / Pai aveam o dorinta nebuna in mine! / Pai asta imi doream de mic. / Stii, m-a excitat nesimtirea lui. / Stii, era prea buna de pula ca sa ratez! / Mi-am pierdut capu', nu mai judecam, Dracul imi luase mintile, vedeam numai bani, bani si iar bani! / Am baut o sticla apoi nu m-am mai putut opri. / Am tras pe nas si am ajuns intr-o alta lume, una minunata, ideala, fantastica. / Nu mai imi pasa de cei din jur, doream sa fac aia! / Pe moment nu m-am mai putut controla, si-a cautat-o cu lumanarea! etc. etc. samd.

Normalitatea si autocontrolul nu au de-a face in esenta cu umanitatea.
Explicati-mi si mie acum razboaiele din ultimii 100 de ani. Ce bun-simt??? Mai conteaza sau nu bunul-simt cand vine vorba de o crima, de dinti sparti, de salbaticie dementa, animalica, lipsita total de orice farama de judecata?! Spuneti pe sleau ca nu au bun-simt tuturor persoanelor nesimtite, si se va vedea rezultatul: clar, pur, de neclintit, infailibil, de nereplicat.

Bunul-simt nu e problema fundamentala a omenirii. Problema fundamentala a omenirii e autodistrugerea.

pipes 12 Apr 2010 23:51

autodistrugerea survine prin negarea omeniei, a bunului-simt, a tot ceea ce a facut ca evolutia sa ne deosebeasca de animale (intr-o mai mica sau mai mare masura). ne place sa revenim la origini, din pacate......

Ipu 13 Apr 2010 00:00

(Domnișoarelor, doamnelor,) domnilor, pentru numele Domnului, citiți vă rog aici. Domnișoară teh_chix0r, dumneata citește și aici, te rog.
Respectați titlul topicului sau hai să deschidem unul separat despre sensurile pe care le dați sintagmei „bun-simț”.

SoX 13 Apr 2010 02:02

Originally Posted by Ipu:

Respectați titlul topicului sau hai să deschidem unul separat despre sensurile pe care le dați sintagmei „bun-simț”.


Bun simt orientativ, bun simt vizual , tactil, etc...

Rapture s-a referit la bunul-simt social, o caracteristica ce lasa loc de buna ziua, iar in lipsa acestuia te confrunti cu ironicul "Buna ziua caciula, ca stapanul n-are gura”.

Neuptolem 13 Apr 2010 16:40

:))
----
Te-am inteles abia dupa ce am "aflat" ca nu esti de genul masculin.:)
Ideea centrala in care tot bateam era ca: bunul-simt, mai bine zis: LIPSA bunului-simt nu este o problema atat de grava pt. societatea actuala, pt. Romania anului 2010 ori pt. umanitate. Pe cand discutia voastra depasise sfera "bunului-simt" dramatizand cum ca el ar fi esenta umanitatii si etc. Aiureli curate! zic eu.
Poti intalni un om lipsit total de bun-simt (sa nu-ti cedeze locul, sa fie arogant cu tine, sa fie dur si uneori rautacios cu tine, sa faca glume proaste la adresa ta, etc.) dar care atunci cand ai parte de un necaz, de o drama, de o durere interioara, tocmai acel om sa fie solutia de a iesi din rahat, sa te ajute cu adevarat sa depasesti momentul, iar dupa ce se termina totul cu bine isi va relua comportamentul "mizerabil", poate te va privi cu alti ochi, poate in interior e un om minunat, dar nu se poate exprima, nu-si poate scoate la suprafata bunul-simt, asta aparent si superficial de care tot vorbiti voi.
De asemenea, si cazul invers: ai in anturajul tau un om de bun-simt, minunat, dar care atunci cand dai de greu sa dea bir cu fugitii, sa-ti inchida telefonul, sa-si schimbe atitudinea, sa te abandoneze, sa rada de tine, sa nu-l mai recunosti.
Nu bunul-simt e esenta de a fi om.
Umanitatii ii poate merge bine si prin: toleranta, intelegere, dragoste, etc. iar astea de multe ori pot exclude bunul-simt. Lipsa bunului-simt nu inseamna neaparat nesimtire, rautate. Si...de multe ori absenta bunului-simt poate fi un detector potrivit in a gasi uratenia din om, pericolul, insa nu e un etalon universal perfect valabil si infailibil, poate fi inselator. Nu cunosti un om dupa bunul-simt pe care il are. Nu poate fi o securitate personala ca acea persoana are intentii bune, DOAR bunul-simt.

Neuptolem 13 Apr 2010 21:43

Originally Posted by Tehchixor:

Eu tot nu prea înţeleg ce relevanţă are genul.

Nu are in subiect. Are in modul meu de abordare a discutiei, pe o fata as intelege-o mult mai usor ridicand in slavi bunul-simt.

Originally Posted by Tehchixor:

În cel mai rău caz, se putea trage concluzia că-s un mascul efeminat, din exprimare şi idei.

Si esti? Un mascul efeminat, "honey"? :)

Originally Posted by Tehchixor:

În orice caz, şi eu te-am înţeles acum şi nu are treabă cu secsul.

Pai nu are ca subiect. Are in modul meu de adordare a discutiei.

Originally Posted by Tehchixor:

Aşa e, ai dreptate, bunul-simţ e de asemenea relativ, nu e determinant în trasarea caracterului unei persoane, cu atât mai mult cu cât firea umană e atât de imprevizibilă, complexă

Corect!

Originally Posted by Tehchixor:

iar tu ai dreptate.

Huuuh....am rasuflat linistit.

Originally Posted by tehchixor:

Dar cu siguranţă brutarul sau străinul din tramvai faţă de care te manifeşti cu politeţe...

Come-oooon!:|

Originally Posted by Tehchixor:

Bunul-simţ în cazul ăsta e singurul etalon în scurta şi superficiala apreciere a celor cu care intri în contact, în la fel de scurta şi zilnica interacţionare cu aceşti oameni care îţi sunt complet necunoscuţi.

Nu trebuie sa dam importanta interactiunilor de scurta durata. Nu sunt relevante in traiul de zi cu zi, decat daca depinzi de ei, si cum nu-i mai vezi, deci n-o sa depinzi!
Mult mai completa si importanta este: civilizatia. Bunul-simt face parte din civilizatie. Si nu poti acum sa-i ceri bun-simt unui cocalar cu Mertzan care rasuna a manele, unui smeker, unui vagabond, unui prost crescut, unui taran intrat pe pile in lumea buna, samd. Ei pe deasupra sunt si: necivilizati, needucati, rau-intentionati, profitori, etc.

Eu inchei aici aceasta conversatie. Pur si simplu nu mi se pare atat de crucial si relevant in gradul de civilizare: bunul-simt. A nu avea bun-simt nu inseamna neaparat nesimtire. A fi lipsit de bun-simt nu te face un personaj negativ in societate.
Concluzia: eu nu vreau sa am bun-simt. Dar vreau sa fiu un personaj pozitiv, unul civilizat.

psihologu 14 Apr 2010 15:38

Bunul simt...............
 
........Bunul simţ, în forma sa de pledoarie pentru măsură şi echilibru, se regăseşte într-un cod nescris al bunei cuviinţe pe care-l descoperim în înţelepciunea tuturor popoarelor din timpuri îndepărtate... ....

Pentru cei ce tratează bunul simţ drept un concept filozofic, acesta poate fi şi chiar este considerat un ansamblu de idei despre lume, viaţă şi om, având ca izvor tradiţia populară şi cuprinzând elemente ale gândirii ştiinţifice. Noi însă, cei mulţi şi neavizaţi, ne-am obişnuit să-l privim drept o măsură a bunei creşteri, a bunei cuviinţe, a respectului pentru cei din jur.
Bunul simţ îl ai, sau nu-l ai. Este o moştenire de la cei ce te-au zămislit şi apoi „te-au făcut om”, deprinzându-te să acţionezi în conformitate cu nişte norme pe care şi ei, la rândul lor, au fost învăţaţi să le respecte.

copila_satanista 14 Apr 2010 15:43

"Bunul simt il ai sau nu-l ai" mi se pare cam dur spus, nu prea este asa . Spre ex sunt oameni care il au in functie de dispozitie sau care il dobandesc si apreciaza in timp etc. Il poti avea si fara sa il inveti de la cineva, instinctiv (la mine asa e).

Neuptolem 14 Apr 2010 16:00

Originally Posted by Tehchixor:

Lipsa bunului-simţ nu te face personaj negativ, dar te face bădăran...

Ei fir-ar sa fie!...Te inseli! "Badaran" - implica o actiune negativa asupra persoanelor cu care interactionezi. Pe cand lipsa bunului-simt poate insemna indiferenta, aroganta, neutralitate. Poate aroganta deranjeaza, insa nu trebuie sa-l intereseze pe un strain ca treci pe langa el fara sa-l privesti. Iar neutralitatea e o dovada de inteligenta (nu bagi in seama pe cine nu cunosti). Indiferenta nu inseamna neaparat nepasare. Si punct, iti pot scrie asa intr-una. Game over!

Tu ai folosit echivalentul: "badaran". Tu gandesti inainte sa scrii ceva? Incepem sa cautam in DEX acum?? Un search pe Google m-a condus la:

BĂDĂR'AN ~i m. fam. Persoană care vădeste lipsă de educaţie; om cu apucături grosolane; mitocan; mojic; mârlan.

Eu nu cred ca am incurajat aici lipsa de educatie, apucaturile grosolane, ori mitocania, etc.
Dupa cum vezi: "badaran" implica un comportament negativ. Pe cand a nu saluta un strain dubios sau a nu ceda un loc unei isterice, a nu te folosi de politetile formale si alte prefacatorii specifice ipocriziei unei societati FORMALE, = lipsa de bun-simt, nu echivaleaza in niciun caz cu jigniri, comportament mitocanesc, etc. Pricepi? Ma bucur!


Originally Posted by Tehchixor:

Lipsa bunului-simţ nu te face personaj negativ, dar te face ... nedelicat.

And what?! Delicate stiu ca trebuie sa fie femeile...tu poate vrei sa fii delicat.

Originally Posted by Tehchixor:

Din bun-simţ... te sărut!

Nu, multumesc! Sunt alti useri care au folosit acest forum ce ar aprecia sarutul tau, indreapta-ti atentia catre ei. Eu stiu ca am un aer de forumecator* si noul meu avatar a zapacit adolescente de 15 ani, dar totusi, sa pastram un aer neutru, fara bun-simt, okay? Okay!
---
*: Concluzia lui Pitbull.

Neuptolem 15 Apr 2010 18:17

Originally Posted by LunchBox:

În România nu există aşa ceva.

Pai de-asta m-a scos din sarite subiectul ca in Romania nu exista asa ceva decat la un nivel formal, DE PREFACATORIE. In Romania totul e pe aparente. De-asta am si renuntat sa ma mai obosesc cu bunul-simt. In 99% din cazuri cand am avut bun-simt am avut de pierdut. Si tot nu gasesc procentul ala care mi-a fost de folos...whatever!...Case closed.

Liviu- 15 Apr 2010 18:44

Originally Posted by Neuptolem:

Originally Posted by LunchBox:

În România nu există aşa ceva.

Pai de-asta m-a scos din sarite subiectul ca in Romania nu exista asa ceva decat la un nivel formal, DE PREFACATORIE. In Romania totul e pe aparente. De-asta am si renuntat sa ma mai obosesc cu bunul-simt. In 99% din cazuri cand am avut bun-simt am avut de pierdut. Si tot nu gasesc procentul ala care mi-a fost de folos...whatever!...Case closed.


Nu stiu cu ce fel de persoane vorbiti, pe langa ce fel de persoane traiti, dar pastrati-va steriotipurile pentru voi. Cam toate generalizarile sunt stupide si, de ce nu, lipsite de bun(-)simt (cu si fara cratima).

1. Rar am avut de suferit din cauza bunului-simt, dar aici e vorba de experiente proprii.

2. Bunul-simt iti foloseste psihic, personal. Facand lucruri de bun-simt, care nu sunt in propriul interes, iti afecteaza psihicul intr-un mod pozitiv. Daca nu iti foloseste astfel inseamna ca nu le faci din bun-simt, ci dintr-un fel de ipocrizie de care vorbesti mai sus. Nu te ajuta psihic pentru ca aparentul bun-simt e o povara. Desigur, exista si exceptii cand din bun-simt faci lucruri care iti lasa un gust amar, bun-simt fara de care nu poti evita un conflict inutil de exemplu. Pe langa psihic bunul-simt e foarte util in relatiile cu alte persoane, mai ales ca cei mai multi dintre noi traiesc intr-o societate. Poate de obicei nu primesti nimic in schimbul bunului-simt, dar asta e si ideea, bunul-simt exista cu adevarat cand "il faci pe gratis". Uneori insa s-ar putea sa primesti si ceva in schimb.

3. Argumentul de necunoastere a unor persoane cu bun-simt nu scuza cu nimic o persoana de a nu avea bun-simt. Daca toate persoanele fura ar trebui sa furi si tu? Exemplele sunt infinite.

SoX 15 Apr 2010 18:45

Eu cred ca oamenii care tocmai s-au bucurat de bunul tau simt social, considera ca i-ai facut un favor "intuitiv". Cu astfel de favoruri toti s-au obisnuit incat lipsa acestora devine pentru ei o jignire, si de aici s-a ajuns ca orice babuta sa se revolte ca nu i-ai cedat locul din autobuz.

Liviu- 15 Apr 2010 19:01

Daca nu exista bunul-simt de a ceda locul e clar vorba de lipsa acestuia. Pe tine te bucura sau te lasa indiferent o persoana fara bun-simt? Nu e un raspuns nomal cel al "babutei" din autobuz? Tie, cand ajungi la varsta ei, ti-ar conveni sa vezi persoane mult mai tinere cum stau jos, in timp ce tu abia te poti tine pe picioare?

Desigur, exista si exceptii neplacute cand de exemplu nu observi "babuta" si nu dai dovada unei lipse de bun-simt, dar revolta ei tot exista. Caz nefericit, dar sunt siguri ca poti trece peste. Eu, de exemplu, nu ma asez pe un scaun decat atunci cand vad cam jumatate din autobuz gol, deci foarte rar, in general o data la cateva saptamani se intampla asta, dar nu ma plang ca ma dor picioarele sau ceva de genul. Si cum nici nu caut un scaun gol ca apoi sa il parasesc pentru altcineva as zice ca e intr-adevar bun-simt. Nu ma aleg cu nimic, poate doar cu o satisfacie personala ca in mintea mea am facut ce era corect dupa propriile standarde. Daca alegeam sa stau pe scaun si apoi cand cineva venea sa ma dau la o parte, persoana respectiva venea cu multumuri, de vreo doua ori cand am facut lucrul asta, cam pe la inceputul anului de facultate, persoana respectiva zicea ceva de genul "rar astfel de copii ". Nu o faceam ca sa o aud pe ea cum imi multumeste sau ma lauda prin autobuz unei alte persoane asa ca am renuntat la a ma aseza cand sunt putine locuri libere, pentru ca, din experienta, cam tot timpul se umple autobuzul.

Nu stau acum sa ma mai gandesc asupra unei situatii, dar sunt sigur ca exista situatii in care poti fi intre bun-simt si lipsa acestuia. De fapt cea de sus cu neobservarea babutei ar merge. Probabil sunt, insa, multe exemple care sa-ti sustina parerea, poate nu l-ai ales cel mai bine pe cel cu autobuzul.

Pitbull 23 Apr 2010 10:41

Tocmai am descoperit douä exemple (din partea a doi forumisti aflati în divergentä de päreri cu un al treilea):
- ...de lipsä totalä a bunului simt.
- ...de real-bun-simt.
(In topicul udne am postat imediat înainte.)

adige 16 Mar 2011 23:55

Un posibil raspuns !!!
 
Originally Posted by Rapture:

Aveţi bun simţ în general? Dacă da, care sunt excepţiile şi cum vi-l păstraţi în jungla asta urbană ? Le trageţi atenţia persoanelor cărora le lipseşte aşa ceva?


Consider ca da, in general da. Exceptiile sunt multe si pot scrie multe randuri. Atrag atentia, dar in ce cele mai multe ori este inutil si ajung usor la furie verbala, si sfarsesc in monolog, este inutil te lupti cu ce nu poti invinge. X(

Bunul simt, cred ca in momentul de fatza ca este strain unei 70% din populatie. Datorita job-ului petrec perioade scurte sau lungi de timp prin tara. Cel mai mult bun simt pot spune ca l-am intalnit in Timisoara. Am stat 4 luni de zile, am vazut oameni respectosi, rabdatori, asculta iti raspund (eu sunt din Buc. iar totul imi pare in reluare, chiar m-a scos din minti acest lucru). Copii parca sunt "dresati" vorbesc normal, nu urla ca descreieratii, nu alearga ca besmeticii, nu injura, nu merg inaintea parintilor, etc. Parca am fost in alta TARA nu in Timisoara - Romania. Raspunsul e simplu, anii dominatiei austro-ungare si-au lasat amprenta in urbanism, cladiri, estetica dar si in educatie si bun simt (nu fac elogiul nici unei ocupatii straine), dar in capitala parca sau strans toti trogloditii, balele bipede, manelistii, prost gustul si tot ce inseamna un om needucat, incult, analfabet.

Inchei cu o fraza: " Ce era inainte o RUSINE azi este o VIRTUTE , ce era inainte o VIRTUTE azi este o RUSINE.

robertaradeanul 12 May 2012 01:00

Originally Posted by Liviu-:

Originally Posted by Neuptolem:

Originally Posted by LunchBox:

În România nu există aşa ceva.

Pai de-asta m-a scos din sarite subiectul ca in Romania nu exista asa ceva decat la un nivel formal, DE PREFACATORIE. In Romania totul e pe aparente. De-asta am si renuntat sa ma mai obosesc cu bunul-simt. In 99% din cazuri cand am avut bun-simt am avut de pierdut. Si tot nu gasesc procentul ala care mi-a fost de folos...whatever!...Case closed.


Nu stiu cu ce fel de persoane vorbiti, pe langa ce fel de persoane traiti, dar pastrati-va steriotipurile pentru voi. Cam toate generalizarile sunt stupide si, de ce nu, lipsite de bun(-)simt (cu si fara cratima).

1. Rar am avut de suferit din cauza bunului-simt, dar aici e vorba de experiente proprii.

2. Bunul-simt iti foloseste psihic, personal. Facand lucruri de bun-simt, care nu sunt in propriul interes, iti afecteaza psihicul intr-un mod pozitiv. Daca nu iti foloseste astfel inseamna ca nu le faci din bun-simt, ci dintr-un fel de ipocrizie de care vorbesti mai sus. Nu te ajuta psihic pentru ca aparentul bun-simt e o povara. Desigur, exista si exceptii cand din bun-simt faci lucruri care iti lasa un gust amar, bun-simt fara de care nu poti evita un conflict inutil de exemplu. Pe langa psihic bunul-simt e foarte util in relatiile cu alte persoane, mai ales ca cei mai multi dintre noi traiesc intr-o societate. Poate de obicei nu primesti nimic in schimbul bunului-simt, dar asta e si ideea, bunul-simt exista cu adevarat cand "il faci pe gratis". Uneori insa s-ar putea sa primesti si ceva in schimb.

3. Argumentul de necunoastere a unor persoane cu bun-simt nu scuza cu nimic o persoana de a nu avea bun-simt. Daca toate persoanele fura ar trebui sa furi si tu? Exemplele sunt infinite.


1.Liviu amice din fericire pentru tine nu ai avut de a face in viata CU ASA CEVA deci asta sugereaza o viata fara multa EXPERIENTA.

2.Ce sa primesti ceva in schimb? O incredere oarba intr-o persoana care iti poate trage o mare tzeapa! Romanii au in sange prefecatoria!

3.Ferice de tine daca nu ai avut pana acum de suferit......Get my point dear?


All times are GMT +2. The time now is 09:12.

Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.