Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Cronici video (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96931)

E.Floares 03 Apr 2010 17:32

Cronici video
 
In premiera nationala, cronica video a penultimului film (Carol I aka "Sergiul Intaiul", 2009) al marelui cineast, tovarasul Nicolae... Nicolaescu Sergiu! Urmand ca saptamana viitoare, sa apara si cronica ultimului sau film, in care o dezbraca pe Jojo, de-amoru' artei, Poker! Vizionare!

http://floares.blogspot.com/2010/04/...arol-i_03.html

Pitbull 03 Apr 2010 17:35

Da' de ce la Cafe, Emisor?
Vave sau Windom, trimiteti-o la "Cinematografia româneascä", pliz!

E.Floares 03 Apr 2010 17:54

Asa ma sfatuise Gloria.

Judex 03 Apr 2010 18:00

Misto initiativa, mai multa atentie la realizare. ;)

PS
Pit, am vrut sa te intreb ceva vreme-n urma - ce-ai cu Cristi???

Pitbull 03 Apr 2010 18:05

N'ica. Absoluttamente n'ica. Ii dau o sansä: cred cä nu e vina lui.

Judex 03 Apr 2010 18:08

Pai bineinteles ca nu-i vina lui, a facut ce i s-a cerut.

Pitbull 03 Apr 2010 18:12

Precisely my point!

keepwalking 03 Apr 2010 22:05

misto chestia asta! :)
in primul cadru, sergiu carol, vazut din spate, parea chaplin cu bastonul :)
pit, imi place atmosfera de lucru din biroul tau.
si da, esti fan bergenbier:) desi bei ursus :P

Judex 03 Apr 2010 22:11

Ursus o fi sponsorul proiectului. :P

Iar mie nu-mi place cum e redata atmosfera, desi scenografic exista potential. B-)

E.Floares 03 Apr 2010 23:11

Originally Posted by keepwalking:

misto chestia asta! :)
in primul cadru, sergiu carol, vazut din spate, parea chaplin cu bastonul :)
pit, imi place atmosfera de lucru din biroul tau.
si da, esti fan bergenbier:) desi bei ursus :P


E vina producatorilor, nu i-au stiut preferintele. :">

Ideea cu Sergiul I-ul pe post de Chaplin a venit in timpul montajului. :)

Pitbull 04 Apr 2010 02:15

Intr-adevär, Ursul era "recuzitä consumabilä de la producätori" - dar n-au gresit prea mult; e si el în top-ten.
Keppy, e prea mult spus "atmosfera de lucru din birou" - mai degrab': "atmosfera boemä din bârlog".
Judex, dezvoltä sujetu'.

buticut 04 Apr 2010 02:55

=))=))=))=)) @ 3:33

Pit,you're funny, pe bune. Cateva faze m-au facut sa rad in hohote. Am evitat strategic filmul, asa ca imi dau cu presupusul: filmul asta e pentru cei visually impaired? Sau care e faza cu naratorul ce povesteste ce se intampla prin film? L-au bagat acolo fiindca au considerat ca secventele "de actiune" nu sunt destul de graitoare? Are o fata care cere pumni :)). Cravata face toti banii.

Pitbull 04 Apr 2010 03:07

Si dacä-s asa de funny, de ce nu responzi pe mess? X(

Judex 04 Apr 2010 03:08

Deci dezvolt.
O iluminare simpla cu un spot directionat din dreapta prin spatele tau spre rafturile bibliotecii ar fi mai de efect, asta coroborat cu lumina de la monitor si geamul acoperit complet. Lumina calda din spate ar dezvalui o frantura sugestiva din decorul livresc si ar modela usor portretul pe dreapta cadrului, contrstand frumos cu albastrul luminii principale. Bine, nu stiu cat de performanta e camera si cat duce ca expunere, dar banuiesc ca-i un miniDV care in conditiile astea ar crea o tenta de flou direct din filmare.
Ca 'joc', simt nevoia sa intorci privirea de la aparat catre monitor de fiecare data cand stii ca va urma insert exemplificator, eventual te poti juca si cu gest-pahar-bere.
Ca incadratura nu cred ca e bine sa mergeti mai larg de PM. Intrarea, pregatirea aia - nu-si au rostul. Structurati pe tiparul teaser-generic-discurs. Direct, la obiect.
Atentie la grafica - alegerea fonturilor si a culorilor e cam dupa ureche. Daca vreti sa accentuati caterinca va sugerez un efect dinamic tip bataiala, Nu stiu pe dinafara cum ii zice exact in Pinnacle. Apropo, in ce montati?
Puteti, iarasi, sa punctati ideile discursului cu pauze si efecte sonore. Ca tot am vorbit de sunet, ar merge o lavaliera - tu vorbesti foarte tare, ceea ce necesita reducerea volumului la montaj/vizionare, iar asta duce la estomparea latraturilor ventilatorului de la computer. N-ar fi rau nici un fond muzical discret pe discurs, eventual chiar imprumutat din filmul comentat.

Pitbull 04 Apr 2010 03:17

Bune toate propunerile.
Cuplä-te cu bäietii, si editia urmätoare faceti-o împeunä.

buticut 04 Apr 2010 03:17

Originally Posted by Pitbull:

Si dacä-s asa de funny, de ce nu responzi pe mess? X(


Not connected ;)

Pitbull 04 Apr 2010 03:19

Päi connectä-te-n pana mea! X(

Judex 04 Apr 2010 03:22

Quote:

Bune toate propunerile.
Cuplä-te cu bäietii, si editia urmätoare faceti-o împeunä.

Cu mare placere daca e nevoie de-o gheara de ajutor, in limita timpului disponibil. Cel mai bine ne vedem la o bere cand puteti si voi si discutam mai pe indelete.

Pitbull 04 Apr 2010 03:34

Asa facem!
(Apropo, pun pariu cä de cum o vedea Labe, sau poate Tufi, ori muierea lor comunä, topicul ästa - si, implicit, clipul - nu va/vor rezista färä sä-mproaste cu niste tentative de mistouri scremute-n Matzu Grav... I'm just waiting for the... sooo predictable! : ))) )

E.Floares 04 Apr 2010 10:28

Originally Posted by Judex:

[...]


Fonturile nu au fost alese dupa ureche, ci dupa cum arata cele din film. Ca cele din film sunt alese dupa ureche... talk to Sergiu.
Am folosit lavaliera. Vocea a iesit bine .A fost un moment in care Pitbull chiar a dat cu mana in lavaliera (chiar cum a dat si CTP-ul aseara, la CineTePrinde), dar noi am scos greseala asta. O alta mica problema a fost ca, initial, noi planificasem cronica pentru 15 minute si atat a iesit, pana cand am fost sfatuiti sa reducem la 5 minute, ceea ce a dus la taierea unor replici destul de brusc, dar am rezolvat lucrul asta la montaj cat de cat. In rest, nu stiu unde ar fi probleme cu sunetul.
In privinta luminilor... nu beneficiem deocamdata decat de un buget propriu, ce nu ne permite sa luam lumini profesionale. Camera e profesionala, ca altfel nu puteam monta nici lavaliera.

Multumim pentru sfaturi, tinem legatura pe forum!

Judex 04 Apr 2010 13:01

La sunet e grav daca ati avut lavaliera. :D
Daca grafica lor e naspa, nu inseamna ca tre sa fie si a voastra. ;)
Cat despre planificat si taiat, sfatul pe care l-ati primit e foarte bun, dar puteati reface filmarea cap-coada pornind de la ideea asta.
In fine, vorbim. :)

PS
Pit, cheama si tu o gagica data viitoare sa-ti aranjeze parul. :D

Pitbull 04 Apr 2010 13:17

Da' ce, cä io singur n-oi putea...?
Da' oglindä-n camerä n-am, e doar pe hol si-n baie, si ce sä fac dacä papagalii ästia n-au bägat de seamä cä mi se ciufulise?

E.Floares 04 Apr 2010 13:25

Originally Posted by Judex:

La sunet e grav daca ati avut lavaliera.


Trebuie sa fii mai explicit decat atat.

Originally Posted by Pitbull:

papagalii ästia


:|

Pitbull 04 Apr 2010 13:41

Originally Posted by E.Floares:


Originally Posted by Pitbull:

papagalii ästia


:|

Amin.

Judex 04 Apr 2010 13:51

E. Floares - se-aude naspa. Mai explicit de-atat... ;)

Pit - e de preferat c-o gagica decat de unul singur. >:)

Pitbull 04 Apr 2010 14:20

Eu credeam cä e vorba de aranjatul pärului aici - cu "ä", nu cu "a"!
Si în sensul de sus în jos, nu de jos în sus!
Si, mai ales...
(Hai cä parc-am fi-n bancul cu Volga primitä-n dar de Ivan Ivanovici, la Cräciun!)

Judex 04 Apr 2010 14:28

Pai de păr era vorba. Ntzntzntz - cum te-ai putut gandi la altceva? :D

Ipu 04 Apr 2010 14:37

Ce Pitbull trist! Pentru cei care erau obișnuiți cu avatarul de pe forum, descoperirea unui clip precum cel de mai sus sau precum cel de mai jos provoacă un adevărat șoc, pentru că între felul cum arată, cum scrie și cum se manifestă pe forum maestrul Columbeanu - tăios, sangvin, câinos - și ceea ce reiese din secvențele filmate, care ne revelează o persoană molcomă și flegmatică, se cască o prăpastie de necrezut.
http://www.youtube.com/watch?v=mvOshr2QKj0

Dar două lucruri m-au mâhnit la vizionarea clipului cu savuroasa, ce-i drept, cronică ad-hoc a candidului Canid. 1: Luarea în serios a unui cineast sclerozat și care a suferit și o comoție cerebrală gravă, după ce că s-a născut fără talent. Mai cu seamă tinerii, ca producătorii clipului, ar trebui poate să se ocupe de chestii mai serioase. Din persiflarea unor nefericiți ca Nicolaescu n-au mai nimic de câștigat. La Pitbull s-ar putea să avem de-a face cu un complex de vinovăție și de consecința rușinii decurgând din admirația sinceră avută pentru un cineast hulit și disprețuit de mai toată lumea. În fond, Carol I e pur și simplu un documentar de televiziune lansat la cinema, în care culmea, după umila mea părere, tocmai apariția crainicului în cadru salvează (atât cât poate mai poate fi salvat) filmul, prin aruncarea lui din derizoriu în grotesc. Până la urmă, care este cel mai important lucru pe care Pitbull pare să i-l reproșeze lui Nicolaescu? Păi, e clar: regalist convins și declarat, criticul îl acuză pe regizorul în activitate, care e cel puțin tot atât de regalist, în sensul de fidelitate față de Casa de Hohenzollern, ca și primul (vezi filmul în discuție, vezi Oglinda, vezi Triunghiul morții sau Războiul Independenței), de impietatea comisă prin stângăcia cu care-și arată prețuirea pentru unul dintre personajele lui istorice preferate. Iarăși, după umila mea părere, lui Nicolaescu îi trebuie (re)cunoscute, nu pentru el, ci pentru informarea tinerilor cineaști, meritele pe care le are, constând măcar în unele procedee cinematografice neobișnuite pe care le-a utilizat în filmele sale și care sunt unice în cinematografia noastră. Exemple din ultimii 20 de ani: prezentarea unui film de arhivă șocant (execuție) și reconstituirea lui în cadrul aceluiași film, cu actori (Oglinda), alăturarea unei benzi sonore originale peste o scenă filmată cu actori/figuranți, creând un efect între burlesc și sinistru Punctul zero, intrarea crainicului în cadrul docu-dramei și mai ales suprapunerea dintre timpul istoric și timpul de turnare, prin suprapunerea vârstelor unui personaj real cu vârstele lui Nicolaescu în Carol I.
Al 2-lea motiv de mâhnire? Faptul că în România traducătorii care, după ce că sunt tratați așa cum sunt de către negustorii de carte care își spun editori, fiind de multe ori plătiți la numărul de pagini traduse, se mai și chinuie pe monitoare cu diagonale mici și cu tuburi catodice.

Pitbull 04 Apr 2010 14:47

Interesante comentarii. In unele privinte le-ai nimerit binisor, în altele, mai putin... No problem, nobody's perfect.

buticut 04 Apr 2010 16:14

Originally Posted by Judex:


PS
Pit, cheama si tu o gagica data viitoare sa-ti aranjeze parul. :D


:)) eu cand l-am vazut pe Pit intrand pe usa mi-am zis in gand: "Asta acuma s-a trezit!"

vave 04 Apr 2010 16:24

Pe mine m-a obsedat berea... de fapt m-au... berile! :D
Pe bune că mi-au distras atenţia! :))

buticut 04 Apr 2010 16:30

La un moment dat si eu urmaream "evolutia" lor....eram curioasa daca Pit va goli paharele in direct :)).

Pitbull 04 Apr 2010 16:39

Voi, cel putin, aveti reactii firesti: pärul ciufulit, berile - adicä, la ce se uitä niste oameni normali... Da' uite cä pe altii-i obsedeazä monitoarele - cä vai-vai-vai, de ce am încä d-alea vechi! E si asta o sansä de a muri de grija altuia (nu de drum lung, ca mine)...

vave 04 Apr 2010 16:41

buticut: Exact!!!
Pitbull: îţi trebuia pălărie, domne! :P

buticut 04 Apr 2010 16:54

Originally Posted by vave:

Pitbull: îţi trebuia pălărie, domne! :P


Da da, you <i><b>should</b></i> leave your hat on :D! Evident ca am remarcat si eu monitoarele, da' nu am comentat, fiindca nu am fost surprinsa de vechimea lor, ma asteptam la asa ceva din partea ta :P.

Pitbull 04 Apr 2010 17:05

Pälärie...? Da' ce-s io, Mielu Negrescu? Cä dau cu voi de pämânt acuma!!! X(

vave 04 Apr 2010 17:07

Atunci basca de care vorbeai... e mai bine aşa? :D

Pitbull 04 Apr 2010 17:11

Basca de care vorbeam era udä, si dacä mi-o puneam pe cap, mä-mbonläveam de melanjitä, cum zicea un apevist la noi în armatä: "asta-i o boalä foarte gravä, ori mori, ori rämâi nebun, ascultati-mä pe mine, c-am avut-o când eram mic!"

vave 04 Apr 2010 17:13

Basca trebuia să fie uscată şi o udai cu bere. :P
Gata mă opresc din aberat... scuze! :-*

Ipu 04 Apr 2010 17:36

Scuze, maestre, dacă indiscreta mea compasiune te va fi vexat în vreun fel. În naivitatea mea, după cele ce postezi în apărarea dreptei și împotriva stângii pe tredurile cu subiect politic, mi-am închipuit că oi fi făcând parte din haita de fripturiști ai regimului Băsescu, am crezut c-oi fi trăind într-un palat tapetat cu „plasme”, de unde și uluirea mea sinceră. Mi-am zis că vei fi ducând o viață de lux și huzur ca a personajului de mai jos: ;)
http://www.youtube.com/watch?v=i1gaOPOtuAc&NR=1

Pitbull 04 Apr 2010 17:40

N-ai de ce sä te scuzi, genul ästa de remarce nu aduc atingere destinatarului, ci au mai degrabä un efect de bumerang. Iar "maestru" nu-s, n-am fost si nu voi fi niciodat'.

Ipu 04 Apr 2010 17:50

Da' apropo, nene Pitbulle, mata aveai și o căța fioroasă. N-a mușcat echipa de filmare? Ori ai închis-o-n baie pe perioada pe filmărilor?

E.Floares 04 Apr 2010 18:07

Originally Posted by buticut:

La un moment dat si eu urmaream "evolutia" lor....eram curioasa daca Pit va goli paharele in direct :)).


Le-a golit, dar n-au mai incaput momentele respective la montaj. :(

Pitbull 04 Apr 2010 18:20

Fioroasä? Unde scrie?
E doar plinä de efuziuni sentimentale si jucäuse, deci n-ar fi muscat, ar fi deranjat doar. La fiecare secventä, era închisä în altä camerä.

buticut 05 Apr 2010 00:34

Unde a disparut commentul lui Judex referitor la genitalele calului :D?

Pitbull 05 Apr 2010 01:44

Where it belonged.

buticut 05 Apr 2010 02:37

Vroiam sa-i raspund.

Pitbull 05 Apr 2010 08:09

Lasä.

Judex 05 Apr 2010 13:32

No, cat e Pitbullu' la curs si nu poate sterge mesajele in care explic cum baga strambe, sa spunem lucrurilor pe nume on topic: ideea cronicilor video este foarte misto, dar atata vreme cat vor fi realizate quasiamatoriceste nu vor fi luate in seama de nimeni. Vor fi luate cel mult la bascalie.
Eu sunt convins ca Pitbull isi mai aminteste cate ceva din meseria asta si, daca s-ar implica in realizare, chiar cu mijloacele alea empirice pe care le au la dispozitie, cronicile ar arata profesionist. Din motive pe care nu le cunosc, nu se implica si e pacat de idee.

E.Floares 05 Apr 2010 14:55

Mie imi place cum a iesit. Place si la altii chiar. E loc de mai bine, unde nu e? Mi se pare plin de invidie mesajul tau.


All times are GMT +2. The time now is 15:24.

Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.