![]() |
Oscar 2009
SALUT. Editez aici, deasupra mesajului Paulinei, invitatia de a va inscrie cu preconizarile voastre la concursul de Predictii OSCAR 2009:
Declar deschisa Agentia de pariuri/preconizari Oscar 2009! Din acest moment, pana pe 20 februarie, ora 18, putem posta aici predictiile noastre, la toate cele 24 de categorii. Cei care au postat deja intra automat in concurs, sau pot reveni asupra preconizarilor facute, o singura data. Orice editare ulterioara a predictiilor descalifica respectivul forumist. Sunt puse la bataie peste 50 de DVD-uri, filmele fiind oferite de EmpireDistribution. Orice postare cu predictii postata dupa ora 18 a zilei de vineri, 20 februarie, nu se va lua in considerare. Forumistii care vor face predictii corecte la minim 20 de categorii sunt castigatorii a 10 DVD-uri. Castigatorii ii vom afla, evident, in noaptea de duminica spre luni, pe parcursul decernarii Oscarurilor. Cei care "nimeresc" intre 15-19 categorii castiga 7 DVD-uri cu filme, cei care au facut predictii corecte la minim 10, maximum 14 categorii primesc automat 3 DVD-uri, iar cate un DVD se va da celor care au preconinzat corect 8 sau 9 categorii. Cate un afis de film se va da celor cu minim 5, 6 sau 7 categorii preconizate corect. [PAULINE] Care ar fi the best: http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=10529 |
Sincer Eu nu cred k Brad Pitt merita Oscar :P
|
Ai vazut filmul cu el? Inca nu a iesit,cred ca nici in America.."The curious case of Benjamin..
|
pauline, fii sigura ca blublu n-a vazut filmul. Individul e un spammer care face reclama unui anumit site. L-am banat azi.
|
N-am stiut.Eu nu-i inteleg pe spammeri,spoiler-t-ori..
Mai stie cineva de Oscarul din ianuarie? Ca nu mai e mult :) |
Dau si eu cu predictiile,actorii sunt in mare parte cei din filmele pe care le-am mentionat la Cele mai bune filme din 2008...
Best Actor - va fi greu de ales doar 5: Philip Seymour Hoffman - Synecdoche, New York Richard Jenkins - The Visitor Brad Pitt - The Curious Case of Benjamin Button Andrew Garfield - Boy A Mickey Rourke - The Wrestler Josh Brolin - W. Sean Penn - Milk Frank Langella - Frost/Nixon Leonardo DiCaprio - Revolutionary Road Best Actress: Angelina Jolie - Changeling Kate Beckinsale - Snow Angels Kristin Scott Thomas - I've loved you so long Meryl Streep - Doubt Kate Winslet - Revolutionary Road Anne Hathaway - Rachel Getting Married Supporting Actress: Kate Winslet - The Reader Sienna Miller - The Edge of Love Penelope Cruz - Vicky Christina Barcelona Marisa Tomei - The Wrestler Elsa Zylberstein - I've Loved You So Long Frances McDormand - Burn After Reading Taraji P. Henson - The Curious Case of Benjamin Button Supporting Actor: Heath Ledger - The Dark Knight Ralph Fiennes - The Reader James Franco - Milk Dev Patel - Slumdog Millionaire Philip Seymour Hoffman - Doubt Russel Crowe - Body of Lies John Malkovich - Burn After Reading Josh Brolin - Milk Poate si Tom Wilkinson... Best Picture: Slumdog Millionaire The Curious Case of Benjamin Button Revolutionary Road The Reader Changeling Milk Frost/Nixon Si s-ar putea sa vedem surpriza si sa fie nominalizate si The Dark Knight si Wall-E. Din cate stiu,singurul film de animatie nominalizat la categoria Best Picture a fost The Beauty and the Beast,dar pe vremea aia nu aveau o categorie a lor. Best Director: Cam aceeasi de la best picture La scenarii originale si adaptate nu prea ma pricep la predictii...probabil The Curious Case..., Slumdog Millionaire, Doubt, The Visitor, Ghost Town, The Reader, Burn After Reading (Desi nu pare a fi their cup of tea), Rachel Getting Married,Snow Angels... Cel mai bun film de animatie: Wall-E (dar depinde cum va fi promovat,daca intra la Best Picture nu va mai fi si aici) Kung-Fu Panda Madagascar 2 Bolt Horton Hears a Who EDIT: Hai ca mai adaug cateva categorii Best Director: David Fincher (The Curious Case of Benjamin Button) Danny Boyle (Slumdog Millionaire) Gus Van Sant (Milk) Sam Mendes (Revolutionary Road) Darren Aronofsky (The Wrestler) Best Adapted Screenplay Eric Roth (The Curious Case of Benjamin Button) Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire) Peter Morgan (Frost/Nixon) Justin Haythe (Revolutionary Road) David Hare (The Reader) Best Original Screenplay Jenny Lumet (Rachel Getting Married) Dustin Lance Black (Milk) Charlie Kaufman (Synecdoche, New York) Thomas McCarthy (The Visitor) Robert Siegel (The Wrestler) Si probabil la Best Original Score castiga Slumdog Millionaire si la make-up The Curious Case of Benjamin Button. |
uhm, Ledger nu e supporting actor in TDK. E poate chiar mai proeminent ca Bale. Antagonistul e si el personaj principal.
|
Nominalizarea va fi mai mult ca sigur pentru supporting actor...
|
pai da, ca sa-i dea lui Colin Farrell premiul pt Best Actor in a Leading Role :D
|
Neah,o sa il ia Sean Penn sau Frank Langella. Poate chiar Mickey Rourke,pentru ca daca nu il ia acum,putin probabil sa mai aiba ocazia.Eu parca-parca as merge pe mana lui Frank.Oricum in categoria "Best Actor" si "Best Picture" o sa fie cea mai mare competitie.
Si Bardem a fost o figura proeminenta in No Country For Old Men si l-au bagat in categoria Supporting Actor :). Probabil ca ai fost ironic cu Colin Farrell,desi e din fericire pe drumul cel bun.Anul 2008 a fost prolific pentru el. |
Originally Posted by buticut:
neah, nu am fost ironic...merita macar o nominalizare |
Oh ok :). Merita, insa 5 actori pentru nominalizari sunt prea putini pentru cate Male Leading Roles extraordinare au fost.
|
Kate Beckinsale??? :lol:
Colin Farrell :lol: mai e mult pana atunci. The Curious Case of Benjamin Button Revolutionary Road The Reader Slumdog Millionaire Frost/Nixon pt Best Movie cred eu. desi nu se stie. n-am vazut niciunul dintre astea. 1 filmul cu indieni nu ma incanta desi o fi grozav 2 frost/nixon nici atat (m-am saturat de bio si politica americana) 3. the reader cica e rasuflat (variatiuni pe aceeasi tema: Holocaust) RR o fi un fel de American Beauty The curious case... se anunta a fi o capodopereta in rest: Australia a dat-o in bara (deci pica la best movie) Doubt la fel (de remarcat aici actorii care sigur vor fi nominalizati) Changeling e rasuflat (desi Angelina face un rol "reteta pt Oscar") Milk (Sean Penn are asigurata nominalizarea) The wrestler (best actor sigur si poate poate best movie si director) Nush, poate o sa faca surprize WALL-E si The Dark... (adica sa fie nominalizate la categorii importante - ceea ce ar fi un pic penibil) Oricum ar fi frumos sa ia Meryl Streep oscarul (desi nu cred ca se va intampla). mult optimism si siguranta in textu de mai sus :lol: :lol: |
Mi se par stupide criteriile de diferentiere intre leading role si supporting role. Asa foarte bine il puteau pune la supporting actor si pe Forest Whitaker acum doi ani. En fin, I rest my case.
Mizez pe Benjamin Button sa impuste cele mai multe nominalizari. Frost/Nixon bien ar fi sa nu i-a nimic. Mi-ar placea s-o vad pe Julianne Moore cu o nominalizare pentru rolul din Blindness, dar judecand dupa cum a fost primit filmul nu cred ca exista sanse. Si mai sunt curioasa daca Doubt si/sau Synecdoche, NY o sa inhate ceva. |
Originally Posted by adipaul:
You have the right to remain silenced,if you haven't seen the movie.
Originally Posted by miercuri:
Blasfemie! Frost/Nixon e extraordinar,ar merita pe deplin nominalizari la categoriile importante. Nominalizarea pentru Frank la Best Actor e mai mult ca sigura,desi s-ar putea sa ii dea Oscarul lui Mickey Rourke pentru rolul din The Wrestler,pe principiul: "Daca nu acum,atunci cand?",pentru ca nu cred ca va mai avea ocazia sa mai faca un asemenea rol.[/quote] |
da, sunt destul de convinsa ca e un film bine jucat etc, doar ca pe mine subiectul ma lasa complet rece si n-am cum sa simpatizez cu el de nici un fel.
|
Am vazut intr-un final Vicky Cristina Barcelona si as simpatiza oarecum cu Penelope Cruz, in cazul unei nominalizari la Best Supporting Actress. Ar complementa succesul lui Javier Bardem de anul trecut :P
|
Mi se pare ca a fost un an cam slabut. Am vazut nominalizatii de care eram interesat (exceptand Slumdog), iar faptul ca The Dark Knight ramane indiscutabil favoritul meu dintre filmele aflate "in cursa" imi spune ca nu a fost un an grozav, daca un blockbuster 100% (chiar de unul bun) se afla intr-o asemenea pozitie.
The Reader e subtire din cate am inteles, Revolutionary Road nu ma atrage, in timp ce Frost/Nixon si Wrestler sunt faine, dar parca nu destul. Si asa am tendinta sa compar cu anul trecut, cand atat No Country, cat si TWBB mi-au placut foarte mult si s-au duelat la aproape fiecare categorie grea. P.S. Happy Go Lucky - the dark horse? |
Iata ce spun criticii americani de film, cu doua saptamani inainte de anuntarea nominalizarilor la Oscar: http://www.cinemagia.ro/news.php?news_id=10873
Partea tare e ca organizatia criticilor de film americani nu si-a potrivit decat de 4 ori in 40 de ani premiile cu cele acordate de Academie; deci, prin efect contrar, putem ghici cine nu va lua Oscarurile, vazand clasamentele Societatii Nationale a Criticilor de Film din SUA. |
Dupa parerea mea, The Dark Knight are sanse de nominalizari/premii doar la Best Visual Effects, Best Sound Mixing, Best Makeup, Best Sound Editing, Best Cinematography, Best Art Direction, Best Film Editing , unde se va bate cu alte filme precum Iron Man, Hellboy 2, The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, Quantum of Solace, Wanted, Eagle Eye, The Forbidden Kingdom...Doar si Bourne a luat anul trecut trei Oscaruri numai din premiile la categorii mai putin importante :lol: . Best Supporting Actor e deja asigurat pentru The Dark Knight,dar ma indoiesc ca va mai fi nominalizat la alte categorii importante. Best Picture...nu prea cred,cel mult o nominalizare. Parca vad ca The Curious Case va castiga,la fel ca la Globurile de Aur,desi as vrea Frost/Nixon sau Revolutionary Road...M-as bucura sa ma insel...
|
Si ce e asa extra la Frost\Nixon sau la Revolutionary Road?Mai bine ne uitam la interviurile lui Frost adevaratu' si la secventa din Titanic cand ingheata Leo si Kate pluteste in deriva si gata :P
|
The curious case of BB NU va castiga (poate sa ia globul de aur, bafta si alte sute de premii). Academia a mai vazut filme de genul, le-a remarcat, le-a premiat (vezi Forest Gump si altele)n-ar mai fi cazul... Oricum nu e film de Oscar.
Cel mai corect ar fi sa ia oscarul Slumdog Millionaire (are tot ce trebuie + e intr-adevar bun) Am revazut The Dark Knight, nici eu nu cred ca va fi nominalizat la best Picture (desi n-as fi foarte revoltat, e un film destul de ambitios) |
Si eu tot cu Slumdog Millionaire m-am hotarat sa tin, desi nu l-am vazut inca.
Ideal ar fi sa ia si Best Picture si Best Director :D Imi pare rau de In Bruges ca nu prea are sanse la nici un fel de nominalizare. |
Lui Slumdog Millionaire nu-i dau nici o sansa,am o presimtire.
|
^Cele mai mari sanse le are pentru coloana sonora,dupa ce o sa il vad in sfarsit poate o sa consider ca are sanse si la altele,in cazul lui m-am luat strict dupa buzz :D.
|
Nu prea am timp sa vad toate filmele astea(si nici chef ,desi unele ar merita ceva timp),dar cum imi place sa ma relaxez cu cate o animatie..intreb..de ce nu apar si "The Tale of Desperaux" si "Igor" ,Igor mi-a placut f mult ,cam in stilul lui Tim Burton(dar nu atinge(poate pe alocuri) perfectiunea lui"Corpse Bride" si "Nightmare before Christmas")vocea lui Steve Buscemi(i-am recunoscut-o din prima) e beton,soundtrak-ul(ca tot se vb) misto..Jay Leno se pare ca are o pasiune noua(vezi vocea in Igor si in Ice Age),destul de reusit,
Si a vazut cineva festivitatea de decernare a premiilor?(daca a fost) :happy: Topul meu,personal: 1.The Tale of Desperaux(pt idee,distributie,desen ca si tehnica vizuala),Igor(aceleasi ca la Desperaux),dar cum e un film cre' ca independent,pas... 2.Wall.E(pentru tot din prima parte,si regrete tradive pt finalul sec) 3.Bolt(amuzant) 4.Kung Fu Panda(relaxant) 5.Horton hears a Who(dragutel) 6.Madagascar2(yak) 7.Open Season 2(dezgustin 'son of a bitch) Astea doua din urma nici nu mai trebuiau facute.. Dar Wall.E va lua Oscarul.Spoiler:De mentionat ca si Igor apare o E-vaaa sensibila,si alte chestii care se repeta,again..Inceputul ,la fel ca in Wall.E,f bun. |
so... am vazut Frost/Nixon. e ok. mai mult ca sigur ca va fi nominalizat (e drama gen The Queen, Michael Clayton etc care place Academiei). Am mai vazut Revolutionary Road care mi s-a parut un film foarte ciudat (trebuie revazut) si BUN. Kate si Leo joaca genial. M-as bucura sa fie amandoi premiati. Oricum nici nu se compara cu Pitt-Blanchett in ...Benjamin Button. Si parca si filmul mi-a placut mai mult (un fel de American Beauty mai cinic, pesimist si mult mai bine jucat).
|
Imi pare rau,desi Benjamin Button-filmul a fost sec,actorii au dat tot ce se putea da.Numai lacrimogen sa nu fie ,Revolutionary Road.M-am hotarat sa vad toate aceste filme fara sa vad nici un trailer sau sa citesc despre ele.In schimb..toate au de la 8 in sus pe IMDb.
|
Ha...mi-am dat seama de ceva.
E imposibil sa nu fie nominalizat Heath Ledger...ar inregistra o scadere masiva de rating ceremonia, iar daca nu castiga atunci scaderea de rating se va aplica pentru partea din ceremonie care va urma dupa anuntarea castigatorului. Cel putin 15% s-au uitat la Globurile de Aur pentru nominalizarea lui Heath. P.S. Nu de alta, dar tot aveam cosmaruri ca nu o sa fie nominalizat. :? |
S-a trecut f usor peste faptul ca a murit,chiar daca s-au ridicat in picioare si au aplaudat cand Nolan a luat premiul.Am revazut ^TDK,f bun filmul,cred ca Nolan va avea o problema mare: nici Jolie in Catwoman ,nici Depp insusi in vreun rol malefic nu va putea duce filmul mai departe: Jokerul n-a murit,insa Heath,da..
|
Pauline...nu se poate sa-ti fi placut Igor atat de mult...
Nu are nimic desenu ala tembel...ideea e fumata (nu conteaza cum arati sau cine esti, poti deveni ce vrei), animatia e extrem de proasta (iar chestia asta cu stilul copiat de la Burton...this is not cool), comedia e efectiv inexistenta dar si fortata si chestia asta o face si iritanta, vocile (desi gasim in minte fata fiecarei voci destul de repede) nu aduc nimic deosebit...e cea mai slaba animatie a anului... |
Pauline,mai trebuie sa vezi asta:
http://www.rottentomatoes.com/m/$9.99/ :D I'm a sucker for stop-motion! Deja filmele computer-animated nu ma mai impresioneaza decat daca au o poveste care sa evite cat de cat sa cada in clisee. The Tale of Despereaux arata bine...dar ceva imi spune ca se limiteaza la asta. Te rog mult sa te uiti la videoclipurile din Coraline,postate la trailere,unde cu ajutorul obiectelor si decorurilor miniaturale se creaza o lume imensa...singurul meu regret e ca Henry nu a mai colaborat cu Burton... |
@M0n0,ai dreptate cu "Igor" dar inceputul m-a prins f tare,cu Eva -Frenkensteina care...se juca cu toti copilasii orbi de la orfelinat in loc sa-i omoare,cu florile de hartie..totul pana a inceput sa trancaneasca si sa se creada actrita.Si mi-a placut vocea lui Steve Buscemi,nu neaparat personajul lui.De altfel,pe undeva am criticat si "Igor" si "The Tale of Desperaux"(la "Acum pe ecrane",cartea e senzationala,iar filmul...sters..pacat,de voci,de impresie)..dar for God sake,e altceva decat Bolt,care e atat de american,de stereotip...
@Buticut,your wish is my command :) Dupa ce cercetez treaba ,iti zic.I love creepy -crap wierd animations. God bless Obama,America,and all. :P Maine daca am timp vin si eu cu niste pronosticuri pt Oscar.Sper sa-l ia Blanchett :) |
Nici mie nu mi-a placut Bolt cred ca, fundamental, din acelasi motiv...
|
Au fost bagate nominalizarile.
Check it out: http://www.imdb.com/features/rto/2009/oscars |
Exact cum ma asteptam,cu foarte mici exceptii...
|
bun, eastwood a pierdut pariul cu el insusi:
nu e nominalizat! ma bucur ca milk e peste tot :) foarte bun film! |
Si acum sa le discutam :D.Am nimerit toate nominalizarile la The Dark Knight :lol:,stiam eu ca nu o sa pupe Best Picture si nici Best Director,desi la aceasta din urma avea mai multe sanse.
Ma asteptam la Best Picture sa fie nominalizat Revolutionary Road in loc de The Reader,pe care urmeaza sa il vad,dar e bine si asa :D. Cred ca batalia va fi intre Milk si The Curious Case...,Slumdog Millionaire nu are prea mari sanse,din punctul meu de vedere...e un gen de the little movie that could,cum a fost Juno anul trecut.Pe lista mea erau trecute 7 filme: Slumdog Millionaire The Curious Case of Benjamin Button Revolutionary Road The Reader Changeling Milk Frost/Nixon Scored :D! Best Performance by an Actor in a Leading Role...Ma bucur ca si-au amintit de Jenkins,asa cum am prezis si eu. Lupta va fi intre Sean Penn si Mickey Rourke,though I will root for Frank.Ma asteptam sa fie Brad Pitt nominalizat,desi m-a impresionat mai mult DiCaprio in Revolutionary Road,Pitt nu a avut asa un rol dificil...doar l-au imbatranit si intinerit :D. Best Performance by an Actress in a Leading Role : Si aici previzibil,remarc absenta Kristinei Scott Thomas pt I've loved you so long ,imi pare rau ca au uitat complet de ea. Va fi intre Anne Hathaway si Kate Winslet,probabil aceasta din urma va castiga...pentru ca ar fi cazul. Best Performance by an Actor in a Supporting Role Nu multe de comentat,in afara de faptul ca dintr-un motiv obscur,Ralph Fiennes nu este nominalizat,iar Robert Downey Jr. este cea mai placuta surpriza. Castigatorul clar,Heath Ledger. Best Performance by an Actress in a Supporting Role Again,nicio surpriza...Cruz sau Adams,parerea mea. Best Achievement in Directing Castigatorul,din punctul meu de vedere e Fincher,pentru ca la partea de directing a facut tot ce a putut :D. Strong contenders: Gus si Danny Boyle. Best Writing, Screenplay Written Directly for the Screen In Bruges!! Yeah! O mare absenta este Synecdoche, New York,m-a surprinsa faptul ca nu l-au nominalizat pe Kaufman.As mai putea mentiona si Burn After Reading,desi ma gandeam ca nu va fi pe placul lor.Final battle: Milk vs In Bruges vs Frozen River. Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published Sper sa nu castige The Curios Case... fiindca tocmai scenariul mi s-a parut ca l-a tras in jos. E o categorie foarte solida,dar parca vad ca Slumdog va castiga. Best Achievement in Cinematography: The Curious Case of Benjamin Button,hands down! Best Achievement in Editing: The Dark Knight (2008): Lee Smith Best Achievement in Art Direction: Din nou merg pe mana lui The Dark Knight sau Benjamin Button. Best Achievement in Costume Design: Nicio sansa ca The Duchess sa piarda . Best Achievement in Makeup: The Curious Case of Benjamin Button (2008) Aici chiar merita si TDK o nominalizare :D. Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Score: Slumdog Millionaire,desi vreau sa il ia odata Danny Elfman! Slumdog Millionaire (2008): A.R. Rahman Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song: WALL·E (2008): Peter Gabriel, Thomas Newman("Down to Earth") Best Achievement in Sound: The Dark Knight (2008): Ed Novick, Lora Hirschberg, Gary Rizzo Best Achievement in Sound Editing: The Dark Knight (2008): Richard King Best Achievement in Visual Effects: De data asta merg pe mana lui Iron Man,desi din nou,oricare poate si merita sa castige. Best Animated Feature Film of the Year: WALL·E,dooh :D! Best Foreign Language Film of the Year: Ori Vals ori Entre les murs Best Documentary, Features: Man on Wire,clar ! Best Documentary, Short Subjects : Habar n-am,dar spun Smile Pinki,pentru ca imi place cum suna :D Best Short Film, Animated: Idem La Maison en Petits Cubes Best Short Film, Live Action: Idem, Auf der Strecke (2007): Reto Caffi :D. |
ma bucur enorm Richard Jenkins pt rolul din The Visitor
cateodata sunt ochi buni si la Academie |
eu as merge pe Okuribito |
Originally Posted by klein:
A avut un rol bun Farrel, dar rolurile celorlalti au fost si mai bune, cu exceptia lui Brad Pitt. Nu pot sa inteleg cum de a fost nominalizat. Rolul sau este unul normal, in nici un caz dificil precum al celorlalti concurenti. Cred ca mult mai mult ar fi meritat Farrel sau DiCaprio aceasta nominalizare. |
Dar si eu cred ca Slumdog nu o sa castige multe din premiile importante. |
Foarte slaba competitia anu' asta... desi era previzibil. Ca sa gasesti surprizele placute trebuie sa cauti cu lupa printre nominalizari - Richard Jenkins, Michael Shannon, Melissa Leo, "In Bruges" pentru scenariu, Werner Herzog (!)...
Oricum, data fiind lipsa de imaginatie a votantilor, "Slumdog..." are cele mai mari sanse sa mearga pana la capat. Premiul PGA e ultima piatra de incercare. |
Pronosticuri suspecte
Cel mai bun film:The Curious Case of Benjamin Button/Strania poveste a lui Benjamin Button. Cel mai bun regizor:David Fincher. Cel mai bun actor-rol principal:Mickei Rourke pentru rolul din The Wrestler/Luptãtorul. Cea mai bunã actriþã-rol principal:Kate Winslet pentru rolul din The Reader. Cel mai bun actor-rol secundar:Heath Ledger pentru rolul din The Dark Knight/Cavalerul negru. Cea mai bunã actriþã-rol secundar:Penelope Cruz pentru rolul din Vicky Cristina Barcelona. Cel mai bun film strãin:Entre le murs/The class/În clasã. Cel mai bun scenariu adaptat:Eric Roth ºi Robin Swicord pentru The Curious Case of Benjamin Button/Strania poveste a lui Benjamin Button. Cel mai bun scenariu original:Martin McDonagh pentru In Bruges. Cel mai bun film de animaþie:Wall-E. Cea mai bunã scenografie:The Dark Knight/Cavalerul negru. Cea mai bunã imagine:The Dark Knight/Cavalerul negru. Cel mai bun mixaj de sunet:The Dark Knight/Cavalerul negru. Cel mai bun montaj de sunet:The Dark Knight/Cavalerul negru. Cea mai bunã coloanã sonorã:The Curious Case of Benjamin Button/Strania poveste a lui Benjamin Button pentru Alexandre Desplat. Cel mai bun cantec:Down to Earth din Wall-E. Cele mai bune costume:The Duchess/Ducesa. Cel mai bun documentar:Encounters at the End of the World. Cel mai bun documentar - scurtmetraj:The Final Inch. Cel mai bun montaj:The Dark Knight/Cavalerul negru. Cel mai bun machiaj:The Curious Case of Benjamin Button/Strania poveste a lui Benjamin Button. Cel mai bun scurtmetraj-animaþie:Presto. Cel mai bun scurtmetraj:Auf der Strecke/Intre statii. Cele mai bune efecte speciale:The Dark Knight/Cavalerul negru. PS:În afarã de Wanted ºi The Duchess/Ducesa n-am vãzut nici un film din lista de nominalizãri. |
Sa vorbim si de Oscar Snubs...
- Let the Right One In (desi parca am inteles ca nu a fost lansat la timp pentru a fi eligible) si Gomorra pentru Best Foreign... - Burn After Reading - scenariu,actrita in rol secundar - The Wrestler - Best Director,Best Song - Happy-Go-Lucky - Best Actress in a Leading Role - Synecdoche, New York - Best Original Screenplay,poate chiar si Philip Seymour Hoffman pentru Best Actor in a Leading Role - Revolutionary Road - Leonardo DiCaprio pentru Best Actor in a Leading Role - The Dark Knight pentru Best Achievement in Costume Design...I mean,ce cauta Milk acolo? - I've loved you so long - Best Foreign,Best Actress in a Leading Role,Best Original Screenplay In alt ordine de idei,ma bucura asta :D: Jean Hersholt Humanitarian Award Awarded to: * Jerry Lewis (I) |
Delete this message ASAP
|
De ce te-ai citat? :)
|
Din greseala :lol:.Am dat quote ca vroiam sa mai scriu in alta parte predictiile si imi era lene sa pun tag-urile si
|
N-o sa ma bag la pronosticuri despre filme pe care inca nu le-am vazut, bazandu-ma pe obiceiurile Academiei (nu de alta, dar anul trecut Oscarurile au mers la cine imi doream sa mearga, nu la cine ar fi sugerat the track record). Asa ca or sa fie my two cents despre ce am vazut, urmand ca pe masura ce completez lista de filme sa vin si cu pareri noi.
Si, da, chestiile despre care o sa vorbesc acum sunt in general blockbustere. Nu e vina mea ca filmele respectabile se lanseaza in decembrie in State si luni intregi mai tarziu sau deloc la noi. But I'll namedrop Tati at some point to compensate. Best Supporting Actor: last year all over again. Nici macar nu e loc de vreo discutie legat de cine o sa-l ia. Having said that, apreciez votul de incredere dat lui RDJ si faptul ca au ales sa nominalizeze un rol 100% de comedie, desi puteau sa chicken out si sa mearga pe Colin Farrell (care inca nu ma pot pronunta daca merita all the accolades pentru "In Bruges" sau daca e de vina pur si simplu socul revelatiei ca omul asta e capabil sa joace; eu cel putin sunt inca in faza de "since when does he act?" ). Best Original Screenplay: My heart tells me Wall-E. Pentru ca a primit pachetul standard de nominalizari pentru Pixar (Animated Feature, Screenplay, Sound stuff) desi e un pas suficient de mare pentru animatia hollywoodiana incat sa merite ceva mai mult. Pentru ca e o categorie la care s-au mai luat decizii inedite de genul asta (premiul pentru Le Ballon Rouge, nominalizarea lui Les Vacances de M. Hulot). Dar cel mai mult, pentru ca a reusit sa ma faca sa imi pese sincer de soarta unui compactor de gunoi mai mult decat mi-a pasat de nenumarate personaje din filme mult mai serioase, and I'm not ashamed of saying it. Then there's In Bruges, care are un scenariu scris excelent, dar care e un pic cam prea apasat de simbolistica lui catolica si de niste constrangeri narative autoimpuse inutil si o ia pe aratura spre final la nivel de storyline, chiar daca, pana si atunci, schimburile de replici si unele situatii continua sa fie extrem de reusite. Plus ca daca o sa raman cu o singura replica din tot ce am vazut in ultimul an, aia va fi "They're filming midgets!". Sound Design/Editing/Whatever: Tot ce e legat de sunet ar trebui sa mearga la Wall-E din oficiu, if there is any justice in this world. No debate. Visual Effects: I don't care. The Dark Knight a avut cele mai bine folosite efecte speciale, ceea ce le-a facut invizibile si a avantajat filmele cu efecte vizuale mai in your face. Genul asta de voturi n-or sa incurajeze utilizarea cu discernamant a efectelor speciale. |
Originally Posted by Cazeemeer:
ai vazut macheta aia de blocuri din mall de langa taraba vodafone de la parter? (langa jaguar) it's playtime all over again!
Originally Posted by Cazeemeer:
|
All times are GMT +2. The time now is 17:21. |