Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   BestAmericanDirector (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=92731)

Suspect de bizar 28 Apr 2008 18:03

BestAmericanDirector

va ivit sa votati care credetzi de cuvita ca ar fi cel mai bun regizor american.
Dak considera cineva ca a fost omis un nume sa nu ezite sa spuna.Acestea fiind spuse,votati.

Pitbull 28 Apr 2008 18:20

Am votat Orson Welles.
Si mä simt dator sä amintesc cä al meu Orson Welles, când i s-a cerut sä-i numeascä pe cei mai mari trei regisori americani, a räspuns:
"John Ford, John Ford si John Ford."
Unde-i?
Si unde-s The Founding Fathers? D.W. Griffith, Thomas Ince, Charles Chaplin?
Si ce cautä pe listä sergiunicolaescul de Fleming? Doar fiindc-a brodit-o cu "The Wizard of Oz"? O vorbä din bätrâni zice: "Oricine poate face un film bun. Ca sä faci mai multe, trebuie sä fii regisor."
De retinut: "Gone With the Wind" a fost început de Cukor - care-a apucat sä filmeze doar incendierea Atlantei - cä nu s-a înteles cu Selznick, care pe urmä l-a adus pe papagalul de Fleming. Si cum Atlanta în Fläcäri e singura secventä bunä din film, nu-l poti include pe Fleming într-un top unde nu-i si George Cukor! Nu poti! Nu merge! Nu tine!

StefanDo 28 Apr 2008 18:23

bine, atunci nu votam pana cand nu face suspect modificarile :)

Suspect de bizar 28 Apr 2008 18:26

pittbull ai zis ca lipsesc D.W. Griffith, Thomas Ince, Charles Chaplin,Vicor Fleming ai zis u asha ca mai trebuie sa tai 2 din lista ca sa-i pun pe chaplin ince si eventual john ford asha ca t rog sami spui cine ar mai putea fi elimiat din lista

StefanDo 28 Apr 2008 18:33

probabil ar fi cel mai bine daca ai adauga chaplin si ford si-ar disparea fleming ;)

Pitbull 28 Apr 2008 18:38

Dupä humila mea pärere, propie (nu dropie!) si personelä, un top ar primilor zece regisori americani ar trebui sä consteze (constea, adicä - nu Costea!) din:

D.W. Griffith
Charles Chaplin
John Ford
Martin Scorsese
Francis Ford Coppola
Alfred Hitchcock
Stanley Kubrick
William Wyler
Billy Wilder
Orson Welles

Am fost nevoit sä-l exclud pe Ince. A fost un Pärinte Fondator, dar consider cä oricare dintre cei zece de mai sus l-a depäsit; dacä ar fi musai sä-l punem în locul cuiva, l-as scoate sau pe Scorsese, pe care (strict relativ si comparativ valoric) îl consider al zecelea, sau pe Hitchcock, din motive exclusiv nationale: a început ca regisor britanic, si abia dupä sosirea în SUA si-a atins împlinirea; ceilalti sunt 100% regisori americani - desi unii dintre ei tot în UK s-au näscut; dar în Perfidul Albion n-au fäcut nici o brânzä.
Pe Spielberg l-am exclus fiindcä e doar un bun meserias; ca artist e submediocru; Oscarul lui a fost politic, nu artistic - ca majoritatea Oscarurilor, de altfel: "Care-s cele mai importante särbätori evreiesti? / Purim, Yom Kippur si Oscar!".

Suspect de bizar 28 Apr 2008 18:42

lista asta ar fi perfecta,numai ca pe hitchcock n-am inima sa-l elimin

StefanDo 28 Apr 2008 18:44

pai nu mai trebuie, sunt exact zece nume ;)

Suspect de bizar 28 Apr 2008 18:45

nush dcnu pot sa-l bag pe chaplin :((

Pitbull 28 Apr 2008 18:46

Nu încä, acum sunt nouä.
Cred cä dacä-l adaugi pe Chaplin, everybody will be happy with it.

Suspect de bizar 28 Apr 2008 18:47

io lam bagat de vreo 4 ori pana acum numa ca nu apare nush dc

StefanDo 28 Apr 2008 18:48

gata, l-am adaugat eu

Pitbull 28 Apr 2008 18:48

Originally Posted by Suspect de bizar:

nush dcnu pot sa-l bag pe chaplin :((

Mai împinge, mai forteazä - tre' sä intre el pân-la urmä!

Pitbull 28 Apr 2008 18:49

Originally Posted by StefanDo:

gata, l-am adaugat eu

Yay!! :D :love:

Suspect de bizar 28 Apr 2008 18:50

multumes,acum ca avem gata lista poate sa iceapa votarea

Pitbull 28 Apr 2008 18:54

Hai la, hai la, hai la, hai la - hai-la hai-la hai-la vot!
Haideti frati din toatä tara, sä votäm toti cot la cot!
Hai la, hai la, hai la, hai la - hai-la hai-la hai-la vot!
Cine nu voteazä-acuma, va primi un pumn în bot!
(Gyuri Pascu si formatia "Ghipsy Kings", în spectacolul "Marea Urnire", DIVERTIS, noiembrie 1996)

Suspect de bizar 28 Apr 2008 19:05

lista asta ar fi perfecta,numai ca pe jitchcock n-am inima sa-l elimin

vroiam sa spun scorsese(Pitbull a propus posibila lui inlocuire cu Ince) da mam incurcat

Planmaker 28 Apr 2008 19:07

Io-s cu Cubrick (Kubrick :P), ca, deh... "2001" :love:

Suspect de bizar 28 Apr 2008 19:43

pt cei ce nu shtiu sau nu le vine in minte D.W.Griffith ii tipu cu Birt of a nation si Intolerantza, Scorsese Ragging Bull,Taxi driver si GoodFellas,Ford Coppola Nasul I,II,III si Apocalipse now,Hitchcock Psycho,Vertigo,The birds,Kubrick 2001 o odisee spatiala,spartacus,portocala mecanica,john ford cu the shearchers,Wyler Ben-Hur si Mr. Miniver,Wilder Somelike it hot,Asigurare de moarte,Wellescu binecunoscutul Cetateanul Kane si Chaplin n-are nevoie de descriere

StefanDo 28 Apr 2008 19:49

auzi, tu te chinui sa scrii asa sau iti reuseste din prima?

Suspect de bizar 28 Apr 2008 19:54

la ce te referi?

Planmaker 28 Apr 2008 20:17

Adica in genul:

Wellescu

plus multe altele din categoria: Fordescu, Kubrichescu si Scorseseanu... :lol:

Suspect de bizar 28 Apr 2008 20:22

vai acum vad numa ce mare bou is, imi vine sa rup tastatura :D :D :D :D :D :D :D

marx 28 Apr 2008 21:41

nu e nominalizat ELIA KAZAN care a reinventat cinemaul american.
nici JOHN HUSTON - longeviv, prolific, legendar
si nici WOODY ALLEN...

Suspect de bizar 28 Apr 2008 21:44

crede-ma ca ash fi pus mult mai multzi da nu se poate decat 10 si ashtia am considerat eu,si pitbull ca ar fi cei mai importati.
Dak o sa fie cerere mare la cei numiti de tine le voi face loc in lista.

Pitbull 28 Apr 2008 22:35

Faptul cä omul n-a putut înghesui 13, 14, 15 sau mai multi în numai 10 locuri nu e un motiv de a-l jigni.
Am täiat off-topicurile si insultele. Astept sä NU se mai reia.

marx 28 Apr 2008 22:42

Originally Posted by Pitbull:

Faptul cä omul n-a putut înghesui 13, 14, 15 sau mai multi în numai 10 locuri nu e un motiv de a-l jigni.
Am täiat off-topicurile si insultele. Astept sä NU se mai reia.

dragule, calitatea n-o insiri ca pe un carnat.

Pitbull 28 Apr 2008 22:47

Da, n-o însiri. Acum gata, da? Multumesc.

redmen 28 Apr 2008 23:52

Nu neaparat cel mai bun dar pe placul meu.Martin Scorsese.Si apoi urmeaza Hitchcock,Wilder si Coppola pentru Godfather.

Poate cineva reuseste sa modifice si titlul Cere credeti ca este cel mai bun regizor american? :)

Suspect de bizar 28 Apr 2008 23:57

ms de observatie, azi nushtiu ce-am avut

redmen 29 Apr 2008 00:08

Ai baut de Paste :P

herbert 29 Apr 2008 01:46

am votat Alfred Hitchcock.
apoi Kubrick si restul baietilor...

M0n0 29 Apr 2008 11:20

Originally Posted by Planmaker:

Io-s cu Cubrick (Kubrick :P), ca, deh... "2001" :love:

My fave also...'cause..."A Clockwork Orange", "Full Metal Jacket", "2001: A Space Odyssey" si "The Shining".

illotempore2002 29 Apr 2008 13:10

bai frate, Da Kubrik nu e olandez?
De ce american?
:x

Ca a facut filme acolo?

illotempore2002 29 Apr 2008 13:18

Nu, nu e olandez....habar nu am de unde mi-a venit ideea asta....cred ca din cauza Portocalei Mecanice care e numele echipei nationale a Olandei :D

Da Hitchcock nu e englezoi sadea???

:?

p.s. Am votat cu Wilder

klein 29 Apr 2008 15:10

am votat cu Chaplin. pentru mine e cineastul complet, perfect cinematografic, atins de geniu.L-as alege si dintr-o lista de regizori ai lumii.

Once... 29 Apr 2008 15:17

Care credeti ca este cel mai bun regizor american?

Foarte dragut topul, doar ca Wyler si Wilder au fost putin cam nemti iar Hitchcock si Chaplin cat se poate de britanici...

Once... 29 Apr 2008 15:25

Unde sunt Altman, Huston, Coenii, Eastwood, Malick?

marx 29 Apr 2008 15:26

Re: Care credeti ca este cel mai bun regizor american?

Originally Posted by Once...:

Foarte dragut topul, doar ca Wyler si Wilder au fost putin cam nemti iar Hitchcock si Chaplin cat se poate de britanici...

si orson a facut atat de putine filme in america....

Once... 29 Apr 2008 15:28

De acord, dar era 100% american. Faptul ca studiourile si-au batut joc de filmele lui si-a lucrat pe unde a apucat nu-i schimba locul nasterii.

klein 29 Apr 2008 15:30

ei, sa nu exageram acum. nu cred ca are vreo importanta ca Wyler e nascut in Germania. important e ca cea mai valoroasa parte a operei a produs-o in State. e ca si cum ai spune ca Bela Lugosi e un actor roman. sa fim seriosi.
eu si pe Lubitsch l-as fi bagat la americani.

Once... 29 Apr 2008 15:34

Atunci cu toata dragostea pentru Wilder (sa-l prezinti doar pentru Some Like It Hot e cam offensive) ar trebui bagat Lubitch in locul lui, pentru ca i-a fost mentor. Si ce facem cu Capra, sa completam tripleta...?

klein 29 Apr 2008 15:48

cum adica doar pentru Some Like It Hot?

Once... 29 Apr 2008 15:57

pt cei ce nu shtiu sau nu le vine in minte D.W.Griffith ii tipu cu Birt of a nation si Intolerantza, Scorsese Ragging Bull,Taxi driver si GoodFellas,Ford Coppola Nasul I,II,III si Apocalipse now,Hitchcock Psycho,Vertigo,The birds,Kubrick 2001 o odisee spatiala,spartacus,portocala mecanica,john ford cu the shearchers,Wyler Ben-Hur si Mr. Miniver,Wilder Somelike it hot,Asigurare de moarte,Wellescu binecunoscutul Cetateanul Kane si Chaplin n-are nevoie de descriere

Pardon, si Asigurare de moarte, un titlu penibilut pentru Double Indemnity. Wilder a facut Sunset Blv, 1,2,3!, Ace in the Hole, Stalag 17, The Apartment. Some Like It Hot e, poate, cel mai celebru film al sau, dar in nici un caz cel care ar trebui dat drept o recomandare in filmografia lui Wilder. Nu-i nici macar cel mai bun film facut in colaborare cu Lemmon.

illotempore2002 29 Apr 2008 16:56

Nu va mai satura Dumnezeu de "Some like it hot"....
:D

Adaug neaparat la lista filmelor beton ale lui Wilder, The lost weekend

marx 29 Apr 2008 17:02

mda. eu as propune un top/ic al cineastilor non-americani care au dat clasa la americani.
aleatoriu:

lubitsch
von stroheim
von sternberg
siodmak
preminger
hitchcock
malle
polanski
forman
weir

Once... 29 Apr 2008 17:55

underrated-ul Douglas Sirk (pentru a ramane la adoptati)

Suspect de bizar 29 Apr 2008 18:05

si pe capra am vrut sa-l bag da n-are loc, daca-i cerere mare ii fac.
PS:sunt constient ca nume importante nu-s in lista(polansi de exemplu) da n-ai ce-i face.
PPS:cand am spus regizori americani nu m-am referit doar la nationalitate,ci la nivelul lor de apartenenta la cinemaul american.

marx 29 Apr 2008 18:40

da, sirk, movida-style & almodovar.

americanii au mai avut prin anii '60 niste regizori interesanti precum Nicholas Ray, Sam Fuller (revendicati spiritual de nouvellisti), Arthur Penn, Sam Peckinpah sau George Roy Hill, dar daca nici Elia Kazan sau John Huston (ca sa nu mai vb de Woody Allen) nu pot lasa urme cinefile in memoria unora, e greu sa discutam despre tema asta.

Once... 29 Apr 2008 19:35

Originally Posted by marx:

da, sirk, movida-style & almodovar.

americanii au mai avut prin anii '60 niste regizori interesanti precum Nicholas Ray, Sam Fuller (revendicati spiritual de nouvellisti), Arthur Penn, Sam Peckinpah sau George Roy Hill, dar daca nici Elia Kazan sau John Huston (ca sa nu mai vb de Woody Allen) nu pot lasa urme cinefile in memoria unora, e greu sa discutam despre tema asta.

Bine zis, si ar mai fi dupa Lumet, Friedkin, Ashby etc. Ar trebui schimbata intrebarea in Care e cel mai celebru/titrat regizor american? Nu de alta, dar nu poti vota valoarea reducand totul la 10 nume.

All times are GMT +2. The time now is 08:07.