Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   .but i think we have all learned something today... (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=88228)

raptor 10 Apr 2006 18:35

.but i think we have all learned something today...

.din seria adevaruri si alte subiecte idioate. cite un sfat pe zi pentru tineret. doar unul pe zi de persoana, va rog. da?
PS. nu ma plictisesc chiar atit de tare pe cit s-ar crede...

.azi am invatat ca e o idee proasta sa pui mina pe o plita incinsa.

Leonard 10 Apr 2006 19:10

offtopic: azi am vãzut pentru prima datã magnolii (roz). pînã acum cîteva zile nici nu ºtiam cã existã în bucureºti

Pitbull 10 Apr 2006 19:12

.azi am învätat cä un cont gratuit la Banca Transilvania costä 3 RON.
.azi am mai învätat si cä un pocal de Finetti costä 6 RON.
.azi am finalmente învätat cä cine-si ia Finetti acum, îsi primeste banii-n cont abia poimâine.
Originally Posted by Leonard:

offtopic: azi am vãzut pentru prima datã magnolii (roz). pînã acum cîteva zile nici nu ºtiam cã existã în bucureºti

Le vedeam încä de când eram mic, pe Bulevardul Dacia, colt cu Polonä.

Supastar 10 Apr 2006 19:25

azi am invatat ca (asta e numai asa de forma, sa nu fiu offtopic) uriasa magnolie din fata casei mele e precoce de felul ei... e in culmea florescentei (flori roz deschis!) de vreo 3 saptamani... deja incep sa se pleosteasca florile.... tre sa le fac niscavai poze pana nu e prea tarziu... daca nu... there's always next year! :happy:

GhitzaCartitza 10 Apr 2006 20:16

azi mi s-a demonstrat ca am prejudecati :huh: . Si cu ocazia asta am scapat de ele :) .

Pitbull 10 Apr 2006 20:34

Asta-i R.E.B.T. curat!
(Am scris ontopicul pe ziua de azi, asa cä am voie sä offtopicizez.)

Essor Nougier 11 Apr 2006 00:53

If you squat over 500 pounds, get ready for knee pain.

It does not work the other way around.

Alex Leo Serban 11 Apr 2006 07:03

Originally Posted by Pitbull:

sint ink acolo, in curtea amb. egiptului; eu le vad zilnic...

qwerty 11 Apr 2006 09:44

Astazi am invatat ca e bine sa porti centura de siguranta,mai ales daca te opreste politia.

Pitbull 11 Apr 2006 10:05

Originally Posted by Alex Leo Serban:

sint ink acolo, in curtea amb. egiptului; eu le vad zilnic...

Da, le-am väzut säptämâna trecutä.

Azi voi înväta ceva despre latura umanä a generatiei '80 din filmul românesc, despre viatä si despre moarte.

raptor 11 Apr 2006 13:58

.anexa la lectia de ieri. placile de cupru tind sa sa devina foarte incinse intr-un timp foarte scurt.

Pitbull 11 Apr 2006 16:54

Azi voi înväta ceva despre latura umanä a generatiei '80 din filmul românesc, despre viatä si despre moarte.

Asa a fost:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...=134187#134187

Cinemania 11 Apr 2006 18:02

am invatat ca majoritatea sefilor is de kkt

obvious 11 Apr 2006 21:57

azi am invatat ca nu trebuie sa continui sa joci trombon cand intra profii in clasa si fumezi si recuzita e pusa in forma de fileu pentru tenis de picior.mda.

gionloc 12 Apr 2006 13:03

azi am invatat ca un somn bun (9 ore, intre orele 23 si 8 ) nu repara ochiii prajiti o zi inteaga in monitorul fixat pe 85 de Hz.

raptor 12 Apr 2006 13:30

85 hz? nici nu e asa de rau...
.azi am invatat ca...
:huh:
nu cred ca am invatat nimic.

st3fan 12 Apr 2006 14:38

Azi am REinvatat ca oamenii sunt rai.Da' rai taica, prin definitie.

Pitbull 12 Apr 2006 15:54

Azi am REînvätat (da, si eu), cä MIRACLES HAPPEN.

GhitzaCartitza 12 Apr 2006 18:24

Azi am invatat o pezie :) .

Supastar 12 Apr 2006 18:31

Originally Posted by GhitzaCartitza:

Azi am invatat o pezie :) .

azi am invatat k cineva a invatat o "pezie"! :P

Pitbull 12 Apr 2006 21:15

Astä searä am învätat cä dupä un miracol în cinci trepte se mai poate împlini, cu totul separat de el, si un mic vis. Pe post de cireasä pe tort...

obvious 12 Apr 2006 23:08

azi am mai invatat linistea un pic.

si am mai invatat pinkava.

si niste skill.

Nightwane 13 Apr 2006 00:35

azi am invatat ca:

cea mai cutremuratoare dezvaluire este aceea a continutului Testamentului Vietii, care este defapt un Testament al Mortii, al razboiului nuclear. Putin si Gorbaciov bineinteles nu au fost de acord, dar dupa ca au fost torturati si supusi la perversiuni sexuale de catre Teddiy (valoarea umana cu forma de urs) nu au mai avut de ales.

Bulumulu 13 Apr 2006 01:22

mr wane, tot la nickelodeon va uitati? :lol:

Nightwane 13 Apr 2006 10:39

nu prindem asa ceva aici. aia era o bucata din siteul despre ADEVARUL DESPRE VALOAREA Q, care dezminte toate minciunile pe care le-a spus MAMA UNIVERSALA, GETA BUDIHALA.

Supastar 13 Apr 2006 13:30

am azi invatat (observat mai degraba) ca, in timisoara, in aceeasi cladire, despartite de un hol mic, isi au sediul 2 asociatii: "Asociatia tinerilor si tinerilor casatoriti" si "Asociatia alcoolicilor anonimi" !

Bulumulu 13 Apr 2006 13:44

:lol:

azi am invatat ca obsesia, ca tutunul, dauneaza grav sanatatii...

st3fan 14 Apr 2006 18:59

Azi am invatat ca in anii 1940, un cadru de film facut la Hollywood avea in medie o durata de 9 secunde.

gionloc 16 Apr 2006 12:21

ieri m-am confruntat cu o oboseala crunta, o noapte aproape nedormita, cea de vineri spre sambata...
asa ca din nou mi-am spus ca somnul trebuie trait intre orele 23 si 7-8, ca oboseala odata intrata in corp, nu te mai paraseste cu una cu doua. si asta nu e bine!

Alex Leo Serban 16 Apr 2006 13:41

asta eu am invatat-o de mult (kestia cu somnu), drept care fix la 23 - max 23.30 sint in pat, somn bun & profund pina spre 6 - 6.30, ceea ce va doresc si voua :)

iar astazi am invatat k unii dorm kiar si atunci cind sint, kipurile, treji.
si sforaie, nene!! fac fraze sforaitoare... si tot nu se trezesc ;)

Pitbull 16 Apr 2006 18:33

.azi am învätat cä privirea unui cätel rätäcit pe care-l aduci înapoi acasä makes your day; and week; and more.

raptor 16 Apr 2006 22:19

.azi am invatat ca bauturile alcoolice sunt rele.

LIKE SHIT I DID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:w00t:

Cinemania 16 Apr 2006 23:10

eu am invatat ca berea multa pe stomacul gol nu face bine

notorious 18 Apr 2006 11:17

@ Cinemania

eu am invatat aia de mai demult... :lol:

.................................................. ........

in ultimul timp, am invatat ca S.U.A. are al doilea dintre cele mai dure sisteme fiscale din lume.

si am mai invatat (ma rog, mai degraba, concluzionat) ca, cu cat plec mai devreme la un rendez-vouz, de frica sa nu intarzii asteptand un secol RATB-ul, toate autobuzele se aliniaza perfect si ajung cu 20 min mai devreme si frec menta, in timp ce daca plec mai tarziu, astept prin statii cate 20 de minute si ajung sa intarzii. INVARIABIL !!!

Alex Leo Serban 18 Apr 2006 11:45

Originally Posted by notorious:

si am mai invatat (ma rog, mai degraba, concluzionat) ca, cu cat plec mai devreme la un rendez-vouz, de frica sa nu intarzii asteptand un secol RATB-ul, toate autobuzele se aliniaza perfect si ajung cu 20 min mai devreme si frec menta, in timp ce daca plec mai tarziu, astept prin statii cate 20 de minute si ajung sa intarzii. INVARIABIL !!!

IN-CRE-DIBIL !!

Pitbull 18 Apr 2006 15:13

Azi poate voi mai înväta ceva, dar deocamdatä SIGUR cineva va mai înväta ceva... ;)

si am mai invatat (ma rog, mai degraba, concluzionat)

Notty scump, nu existä verbul "a concluziona" în limba românä (decât în mass-media române, si-n alte verbalizäri române din ultimul decen) - cum nu existä (încä) nici "a rezultatiza", "a întelegerifica", "a asimilationa", etc. Existä verbul "a conchide", si echivalentele lui "a trage / a ajunge la - concluzia...".

raptor 18 Apr 2006 16:02

.azi am invatat ca e bine sa intrebi inainte sa sari in sus. adica daca nu intrebam cit e ora de net nu aflam ca e 4 euro :o oh my fucking socks!!!-asa, pe banii astia, mai bine pierd cele 2 ore ramase pina la autobuz intr-un pub, conversand cu o farfurie plina-ochi de supa zilei.

a bien tut.

Alex Leo Serban 18 Apr 2006 17:57

Azi poate voi mai înväta ceva, dar deocamdatä SIGUR cineva va mai înväta ceva... ;)

si am mai invatat (ma rog, mai degraba, concluzionat)

Notty scump, nu existä verbul "a concluziona" în limba românä (decât în mass-media române, si-n alte verbalizäri române din ultimul decen) - cum nu existä (încä) nici "a rezultatiza", "a întelegerifica", "a asimilationa", etc. Existä verbul "a conchide", si echivalentele lui "a trage / a ajunge la - concluzia...".

mah, sa stii k e 'tolerat', folosindu-se in limbajul vorbit...
dar pot sa-ti spun cu siguranta k, dupa normele noului DOOM, mass-media se acorda cu singularul! adica, 'mass-media romaneasca'...
ei da, dupa ce ne-au futut pe invers!!
PS adik bietu raptor e ink in eire!? good grief... :((

Pitbull 18 Apr 2006 18:28

dar pot sa-ti spun cu siguranta k, dupa normele noului DOOM, mass-media se acorda cu singularul! adica, 'mass-media romaneasca'...
ei da, dupa ce ne-au f**** pe invers!!

Deci tie chiar îti place sä m-auzi cum înjur! Perversule! ;)
Okay, monseur îi servit! :hmm:
Imi bag P U L A - n el de D.O.O.M. cä mäcar TITLUL i l-au ales bine! :x :x :x :x :x
N-o sä scriu "mass-media româneascä", "ilar", "niciun" si "nicio" NICIMORT!
:happy:

Alex Leo Serban 18 Apr 2006 18:50

ah, ba eu, i beg to differ: kiar mi se pare k noua regula 'niciun/nicio' simplifica spellingu, plus k e mult mai logic de bine ce scrii 'vreun/vreo', nu??
in fine, au renuntat si la idiotenia aia cu 'continuu' la pers. 1 sg...
iar kestia cu mass-media, let's face it, e - iarasi - logica: ce rost are sa t scarpini cu mina dreapta la urekea stinga gindindu-te k 'media' e la pl. in alta limba (!), cind e mult mai simplu sa acorzi cu singularul? mai ales k e cuvint compus & stuff...
mie mi se par niste skimbari de bun simt.
pourvu que ca dure!

Pitbull 18 Apr 2006 18:57

ah, ba eu, i beg to differ: kiar mi se pare k noua regula 'niciun/nicio' simplifica spellingu, plus k e mult mai logic de bine ce scrii 'vreun/vreo', nu??

I beg to differ moi aussi:
"nici un" / "nici o" sunt compuse din cuvinte de sine stätätoare.
"vre-" nu e un cuvânt, ci un prefix.
Si-apoi, poate-oi fi eu neumblat, necitit, neauzit, neîntâlnit lume, nevorbit cu - da' nu-mi amintesc O SINGURA OCAZIE când sä fi întâlnit dubii, etc. cu privire la "complicatu'" spelling al lui "nici un" / "nici o".

Alex Leo Serban 18 Apr 2006 19:28

cum adik 'vreun/vreo' e 'prefix'!? la ce??

da eu cred k 'niciun/nicio' se scria, deja, intr-un cuvint in kestii gen> 'A venit vreo eleva? - Nu, niciuna!' - nu? (adik ar fi ekivalentul lui 'none', in loc de 'no one', o dovada k limbile tind sa simplifice scrierea, ceea ce mi se pare ok)
si-apoi, kestia cu 'cuvinte de sine statatoare'- same for: nicicum, nicicind, niciodata... deci nu e un argument.

Pitbull 18 Apr 2006 19:59

cum adik 'vreun/vreo' e 'prefix'!? la ce??

"vre-" nu e un cuvânt, ci un prefix.

Deci, "vre..." e prefixul care, împreunä cu cuvintele "un", "o", etc., formeazä noile cuvinte "vreun", "vreo".
(Asta, asa, ca sä fim exacti.)

si-apoi, kestia cu 'cuvinte de sine statatoare'- same for: nicicum, nicicind, niciodata... deci nu e un argument.

O.K., sä zicem cä sunt "semi-argumente" - în sensul cä fiecare pozitie adversä are partial dreptatea ei.
Totusi, o datä ce forma initialä "nici un", "nici o" e CORECTA, mi se pare anormal s-o ANULEZI. Cel mai de bun-simt ar fi o atitudine îngäduitoare, cu vederi largi, acceptând VARIANTELE, în mäsura în care si unele, si altele sunt CORECTE (lingvistic, gramatical, etimologic, logic, etc.). In fond, limba românä e plinä de variante acceptabile si acceptate ("filosofie/filozofie", "chitarä/ghitarä", etc.), si nu cred cä am avea pretentii absurd de mari dacä am astepta ca oricine e preocupat de vorbirea corectä (mai cu seamä profesionistii ei - oameni de presä, din publicisticä, etc.) ar face un minim efort de a nu se läsa aburiti de "prea multe variante".
Bref - totul tine de un anumit palier al acceptabilului. Eu, recunosc, îl situez putin mai sus decât majoritatea - ca om de culturä, cred cä nu mi se poate imputa aceast nivel de exigentä.

Inchei cu un aforism al lui Collins:
"Lumea merge atât de räu pentru cä desteptii îsi consumä prea mult resursele ca sä se coboare la nivelul prostilor."

Supastar 18 Apr 2006 22:48

credeam ca am descoperit forumul prea tarziu si faza cu schimbarile din doom e deja fumata...
sa punctez cateva chestiuni:

* "continuu" la pers. I. sg. nu e o idiotenie, faza ca a fost schimbata e o cedare in fata vulgului care tot spunea "eu continui"....
* si eu am fost total impotriva "niciun/nicio", dar recunosc ca am inceput sa le folosesc...
* mega tampenie mi se pare faza cu "odata" scris intotdeauna impreuna (inafara cazurilor de genul "o data din calendar")...din nou e o simpla cedare in fata vulgului care nu stia cand ce sa scrie... a propos (cu variantele acceptate de "apropo", "apropou" pe care le detest (probabil din snobism)), mie mi se parea utila expresia "o singura data", care acum a devenit imposibila!
* din DOOM lipsesc cele mai importante 2 cuvinte: "iddqd" si "idkfa" :w00t:
* dictionarul a fost incropit cu lipsa de profesionalism....in acest sens, invoc argumentele lui pitbull.... si adaug faptul ca modificarea limbajului ar trebui sa fie un proces extrem de complex in care nu poate domina un singur tip de argumente, fie ele logice, etimologice sau populare....
*asadar, nu se poate o sustine o schimbare doar invocand un argument oarecare, dar valabil....trebuie/trebuia mers pe principiul "schimbam DOAR ce ni se pare ABSOLUT necesar sa schimbam!"
*astfel, majoritatea schimbarilor aduse de doom (si aici cred k includ aproape toate cele disputate), n-ar fi trebuit sa se intample!

Nightwane 18 Apr 2006 23:20

Originally Posted by Supastar:

si IDSKEL

Pitbull 19 Apr 2006 00:39

Mäi Supicä, ce ne mai completäm noi, dom'le! :happy:

(Bäi, ästia, ia nu vä gânditi la prostii, da? Cel putin Je, mi-s STRAIGHT!) :x

Alex Leo Serban 19 Apr 2006 06:45

Originally Posted by Supastar:

credeam ca am descoperit forumul prea tarziu si faza cu schimbarile din doom e deja fumata...
sa punctez cateva chestiuni:

* "continuu" la pers. I. sg. nu e o idiotenie, faza ca a fost schimbata e o cedare in fata vulgului care tot spunea "eu continui"....
* si eu am fost total impotriva "niciun/nicio", dar recunosc ca am inceput sa le folosesc...
* mega tampenie mi se pare faza cu "odata" scris intotdeauna impreuna (inafara cazurilor de genul "o data din calendar")...din nou e o simpla cedare in fata vulgului care nu stia cand ce sa scrie... a propos (cu variantele acceptate de "apropo", "apropou" pe care le detest (probabil din snobism)), mie mi se parea utila expresia "o singura data", care acum a devenit imposibila!
* dictionarul a fost incropit cu lipsa de profesionalism....in acest sens, invoc argumentele lui pitbull.... si adaug faptul ca modificarea limbajului ar trebui sa fie un proces extrem de complex in care nu poate domina un singur tip de argumente, fie ele logice, etimologice sau populare....
*asadar, nu se poate o sustine o schimbare doar invocand un argument oarecare, dar valabil....trebuie/trebuia mers pe principiul "schimbam DOAR ce ni se pare ABSOLUT necesar sa schimbam!"
*astfel, majoritatea schimbarilor aduse de doom (si aici cred k includ aproape toate cele disputate), n-ar fi trebuit sa se intample!

i beg to differ (again, but with a diff-erent person ;) ):

cred k argumentele sint intemeiate si - cum spuneam - de bun simt: adik, pe de o parte, o presiune a limbii vorbite (a 'vulgului', cum spui tu) si, pe de alta, necesitatea simplificarii scrierii.
in cazul primei, eu - care nu le am cu vulgul, da kiar deloc - recunosc k arg. sta in picioare: n-are nici un sens sa conservi, ca-ntr-un muzeu, o limba osificata & 'nobila' iar in viata de zi cu zi sa se vorbeasca o cu totul alta limba... ok, exista limba literara - dar si asta e-n curs de modificare, what with argoul & al that.
in cazul celei de-a doua, simplificarea este un proces continuu (!), benefic si de neoprit, care a dus limba engleza in faza in care e acum - i.e., vorbita de mare parte a populatiei globului! in timp ce limbi complicate & complexe - precum latina - au disparut, franceza nu se simte nici ea prea bine, iar germana cred k urmeaza...
la ce bun sa scrii 'continuu' la pers. 1 sg.!? de ce tre sa existe o forma diferita pt fiecare persoana gramaticala??? englezii (again!) se descurca f bine cu numai 2 (la prezent) si una singura (la trecut)!
ah, daca ac. alternanta ar marca cine stie de subtilitate semantica - atunci as intelege... dar asa? la noi nu exista nici macar consecventa timpurilor (din engl.), in skimb ne cramponam de detalii nesemnificative.
asta e parerea mea. pe 'piata' limbilor vor ramine doar cele care vor sti sa se adapteze - same for the people, for that matter! iar eu, personal, sper sa prind si momentul in care 'shorthandurile' din IT (si pe care le folosim si noi, pe mail, sms sau... forumuri de discutii :lol: ) vor fi introduse in doom k norme acceptate! cum spuneam si intr-un jurnal de calatorie in kina: si ei vor renunta la chopsticks dintr-un motiv f simplu - pt k dureaza mai mult sa maninci cu chopsticks decit cu furculita! iar time is money, iar kina progreseaza... si asa e si doom-ul! ;)
PS nu stiu, ce sint alea 'iddqd...', 'idkfa', 'idskel' etc. ?? vorbiti si pe-ntelesul vulgului pls!

Leonard 19 Apr 2006 07:08

in fine, au renuntat si la idiotenia aia cu 'continuu' la pers. 1 sg...

nu era absolut deloc idioþenie. de ce sã pui egal între pers I sg ºi pers II sg? la ce verb mai e aberaþia asta?! ªi cum în limba românã de multe ori se evitã pronumele, se nasc des confuzii în exprimare folosind aceeaºi formã a verbului.
cu niciun ºi nicio sunt de acord, m-am obiºnuit cu ele ºi chiar mi se pare ciudat cînd le vãd dezlegat acum. cuvintele folosite foarte des împreunã tre sã ajungã ºi la mãritiº, nu? nu pot sta pe logodnã toatã viaþa. dar cu 'eu continui=tu continui' never! absolut nici un sens nu are.

N-o sä scriu "mass-media româneascä", "ilar", "niciun" si "nicio" NICIMORT![/b] :happy:

hmm. 'ilar' era forma corectã înainte. Acum se acceptã, pentru acelaºi sens, în mod absurd, ºi "hilar" care înseamnã cu totul altceva. dacã tendinþa e spre simplificare, de ce sã adãugãm litera 'h' din burtã? sã-l standardizãm fiindcã aºa folosesc analfabeþii?

cu mass-media nu prea ºtiu ce sã zic. cine mai ºtie ºi mai stã sã se gîndeascã conjugãrile ºi declinãrile din limba latinã în ziua de azi? practic, e folosit pentru a exprima pluralul de la 'presã' (pentru cã echivalentul 'mijloace de comunicare în masã' e prea logoreic) dar e vãzut ca o 'presã' mai mare aºa atotcuprinzãtoare ºi considerat tot singular.

Leonard 19 Apr 2006 07:11

la ce bun sa scrii 'continuu' la pers. 1 sg.!? de ce tre sa existe o forma diferita pt fiecare persoana gramaticala??? englezii (again!) se descurca f bine cu numai 2 (la prezent) si una singura (la trecut)!

englezii folosesc întotdeauna pronume.

Leonard 19 Apr 2006 07:17

cum spuneam si intr-un jurnal de calatorie in kina: si ei vor renunta la chopsticks dintr-un motiv f simplu - pt k dureaza mai mult sa maninci cu chopsticks decit cu furculita! iar time is money, iar kina progreseaza...

foloseºti acelaºi timp ºi mãnînci mai puþin. e mai bine. eviþi obezitatea. conteazã mai mult cum mãnînci decît cît mãnînci ºi implicit, cît de repede.

All times are GMT +2. The time now is 22:46.