![]() |
Mi-a venit toamna...
:(( :(( :(( :(( :(( :(( ........
|
ce anume ti-a venit toamna?
|
dorul de vara :((
|
ah...ma speriasem. Ma gandeam eu ca nu poate fi ce credeam eu ca e. ala vine regulat! :lol:
|
Mai tu nu te insurai toamna asta :lol: :lol: :lol: ?
|
Lasa asta...mai zi ce ti-a venit toamna :P
|
Originally Posted by Nightwane:
concurs: scrieti cele mai frumoase & memorabile inceputuri de poeme despre toamna. poeti romani, evident. Premiul instituit de mine - un set de carti valoroase. nu glumesc, sunt serios. |
Originally Posted by herbert:
Ma refeream la alt fel de "regulare". Ce carti valoroase oferi? Just out of curiosity. |
Crezi ca te las sa faci regulamentul si in topicul meu :lol: ? |
nu pierde timpul cu intrebari suplimentare. te asigur, carti valoroase si... respectul meu.
|
Respectul ca respectul...cartile-s mai importante...pana la proba contrarie.
|
Iti fac un cantec despre Murnau. E bine? Castig ceva la faza asta? :P
Promit ca bag si cuvantul "toamna" p-acolo. |
Originally Posted by Mala Portugal:
numai romani, draga Mala ;) , nu incerca sa derutezi cinefilul librofil. in numele culturii mai cedezi si tu, ca nu vei fi fiind atat de rea cum vrei sa pari. astept o prestatie buna din partea ta... |
"Toamna surâzi îngãduitor pe toate cãrãrile.
Toamna toti oamenii încap laolaltã. Iar noi cei altãdat-atât de rãi azi suntem buni, parcã am trece fãrã viatã prin aurore subpãmântesti. " Blaga |
So fell autumn rain washed away all my pain
I feel brighter somehow, lighter somehow, to breath once again So fell autumn rain washed my sorrows away. Intr-adevar, ma simt mai bine toamna.[/quote] |
Cum sa vi se faca dor de vara mey ? Ma speriatzi ... m-am saturat deja de cluburi in aer liber, bere pana nu mai pot sa stau in picioare shi plaja... deja mi-am tras un bronz gen Denzel Washington ... me likes it but ENOUGH.
De abea ashtept sa ploua la greu shi sa fie frig ... shi sa stau cu iubita in pat la film shi sa dorm shi sa fiu cu 1 gram in + mai melancolic. Akum ca muncesc shi s-au schimbat mai multe ... dar nu va intzeleg pe voi ... cei care vretzi vara 12 luni pe an. Go 2 L.A. Toamna este inevitabila shi minunata. My favourite God Damn season! Let it rain ... let it rain ... :D :w00t: "In autumn when the trees are brown The little leaves come tumbling down They do not make the slightest sound But lie so quietly on the ground Until the wind comes puffing by And blows them off towards the sky." "No spring nor summer beauty hath such grace as I have seen in one autumnal face" most fairy tale like words: "A fallen leaf is nothing more than a summers wave good bye" |
:x toamna si iarna genereaza o stare de "freeze, suckerbitch!"
Cit de curind posibil mi-am promis sa rezolv situatia de asa maniera incat toamna,iarna si in restul anotimpurilor de c**t sa emigrez in emisfera vecina. |
singur, Jay, e pe calea cea dreapta. se apropie de cele doua "modele" emblematice pe care le cunosc eu, dar s-ar putea sa mai descoperim cateva. nu ma surprinde feelingul lui Jay, judecand dupa calitatea postarilor sale.
incetati sa postati poeme in engleza, ca pierdeti timpu si veti fi descalificati din concurs. ca juriul e exigent, foarte selectiv... |
|
Originally Posted by Gaandalf:
nu vrei - e OK. fa o scalda in mare :P |
Io n-o sa postez versuri ca o sa zici ca vreau cartea aia, iar eu, nobilule herpes, imi doresc doar sa te intalnesc. ;)
---------------------------- Viitorul suna ocupat. |
Toamna, tu ne-aduci
Multe fructe dulci Mere rosii si gustoase Pere galbene, zemoase......... :D :D :D Marcu Mihaela Elena publicat la 07.11.2003 |
Originally Posted by crydead:
deocamdata n-am timp sa te vad, plec prin lume, voi ajunge si la festivalul de la Venetia, asa ca bate-te singur... cu gandul. eu zic sa paticipi la concurs - estu tu rau si veninos, spurcat la gurita, dar nu pari sa fii si prost. si sunt chiar curios sa vad daca simti poezia. daca reusesti, vorbesc serios, primesti cartile (sunt mai multe carti!) si ceva banuti sa-ti cumperi... pentru clatit gura. nu incerca sa ma insulti, ca nu ma atinge, functionez la alta altitudine decat a ta. hai la treaba, nu fa mofturi..., concureaza, ca-mi esti la fel de drag si voi fi obiectiv cu tine. te-am pupat |
Niciodata toamna nu fu mai frumoasa
Sufletului nostru bucuros de moarte. Palid asternut e sesul cu matasa. Norilor copacii le urzesc brocarte. Casele-adunate, ca niste urcioare Cu vin ingrosat in fundul lor de lut, Stau in tarmu-albastru-al raului de soare, Din mocirla carui aur am baut. Nu ti-a fost dat sa vezi vreodata, Când toamna palida coboara, Într-o gradina despoiata, O ramura întârziata Ce-a înflorit a doua oara? In crangul cu stoguri de frunze ruginite Era un frig linistit... Un roz si violet in fasii Peste palate se lasa - |
xxx
|
I Remember You As You Were
I remember you as you were in the last autumn. You were the grey beret and the still heart. In your eyes the flames of the twilight fought on. And the leaves fell in the water of your soul. Pablo Neruda... |
"Dupã ce-am reuºit
Sã îmi dau seama Cã frunza galbenã Nu-ºi recunoaºte Verdele rãtãcit, De teama Vântului izgonit De tristeþe, Am luat în braþe Cele douã feþe Ale trecutului, Le-am lipit ªi le-am aruncat în toamnã." Claudiu Toma(am gasit-o pe net si mi-a placut) |
mala,te duci la mare? :lol:
|
deplang aceasta trista deturnare a topicului malei intr-un cenaclu literar prezidat de herbert :P
|
Originally Posted by EgoN:
mai EgoN- Neron :P , cum pui tu foc la temelia unui edificu cultural :P cred ca e o "deturnare" fericita. Mala semnala ca-i venise ceva, undeva si imprastia asa o tristete... (aici a fost un calificativ pe care educatia m-a obligat sa-l sterg) peste cinefili. eu am dat un sens literar "menopauzei de sezon". premiul e real, asa ca astept sa te "liricizezi" si tu. nota: indicati numele poetului si titlul poeziei. dead line - 13 septembrie 2004, cand revin din calatorie. sper sa avem un meritoriu - plin de sensibilitate - castigator. |
Shi Lady Skar a postat poezie in lb. inglish.
4 mi inglish iz laik a drag. can't help it! |
"A venit toamna, acopera-mi inima cu ceva
cu umbra unui copac sau mai bine cu umbra ta... " Emotie de toamna - Nichita Stanescu |
taiata de frunze trecute si reci,
speriata de zgomote surde si seci, lovita de vremea uda si rea, stau incremenita si ultima mea speranta esti tu. apari. si lumea ce ma-nconjoara se lumineaza. ochii tai ma-ncalzesc, frunzele nu ma ranesc, norii de plumb nu ma lovesc. ploaia nu ma doboara, vantul nu ma-nfioara. sunt protejata de sarutul tau. esti cu mine. te am. te iubesc. knnabis,2004 P.S. ...inca nu m-am gandit la un titlu...ma ajutati voi? |
da' de ce nu ne lovesti tu cu rimele si cuvintele tale moi, de bumbac? asta pt ca esti un self-appointed poet? and none gives a dime on your rhyme? mult-defunctul marx era poet, tu esti cenaclist. ma mir cum, cacat, te mai inghiti. |
Originally Posted by Ambra Blu:
Toamna T E toamna din intamplare, cred N-am comandat acest anotimp La festinul existentei mele (Se intampla rar sa nimeresc la alta masa, nerecomandata poftei mele de viata). Stau asa, neadaptat, si Privesc in farfurie: E plina, ca pentru lacomi, Are culori aprinse Intr-un apetit obez, Miroase senzual, se rade abundent, Simturile ma trag de maneca (aspira la delicii) Doar nodul din gat se opune Vehement: imi recomanda sa inchid ochii. Bonus pt Herbert: Dostoievskiana (Leonid Dimov) Am vazut cum s-a inecat O fetita mica, din greseala. Era toamna. Cerul pudrat cu scama tulbure si glaciala. Ruginisera ierburile pe mal, Nici tipenie in tinut. Atarnau carpele vertical Departe, pe slepul neprevazut. |
cata poeticitate
ca herbert se crede pe Cliternet pot intelege, dar...atata lume rock`n`roll(away) |
Originally Posted by Ambra Blu:
Ambra (matei(ash)-mardeiash :o ), de ce te isterizeaza normalitatea? pt ca ai suflet de lacheu? ti-ai facut “cultura” in lipsa stapanilor, tragand cu ochiul prin manuscrise si carti, si nu poti sa admiti ca cineva s-a cultivat firesc si armonios, fara sa sughite de plans, cum s-a intamplat cu tine… n-ar trebui, totusi, sa fii suparat pe lume si sa urasti oamenii (cred ca nu este un user pe Cinemagia pe care sa nu-l fi atacat si murdarit). nu in felul acesta se scapa de saracie (inclusiv saracie morala). inceteaza sa (te) balacaresti, ca vei face implozie si vei sfarsi in acelasi cartier jegos, ceea ce, sincer, nu ti-o doresc… sa-ti cumpar ceva din Europa? eu nu te urasc, nefericitule. pa, ma grabesc. -------- doi uzeri (nu dau nume deocamdata) au punctat pentru clasament & premiu... |
si totusi....
Crystal(new order) We're like crystal We break easy I'm a poor man If you leave me I'm applauded Then forgotten It was summer Now it's autumn I don't know what to say You don't care anyway I'm a man in a rage With a girl I betrayed Here comes love It's like honey You can't buy it with money You shook me to the core You shook me to the core We're like crystal It's not easy With your love You could feed me Every man And every woman Needs someone So keep it coming Keep it coming Keep it coming Keep it coming Keep it coming Keep it coming I don't know what to say You don't care anyway I'm a man in a rage With a girl I betrayed Here comes love It's like honey You can't buy it with money You're not alone anymore You shook me to the core You shook me to the core I don't know what to say You don't care anyway I'm a man in a rage With a girl I betrayed Here comes love It's like honey You can't buy it with money You're not alone anymore You shook me to the core You shook me to the core You shook me to the core You shook me to the core Keep it coming Keep it coming Keep it coming Keep it coming Keep it coming |
Fara aluzii la Breban nu poti, scribule? "Isterizeaza", "sughite de plins" "atacat", "saracie morala"...o colectie mult prea expreionista pentru gustul meu si, alas, lipsita de expresivitate. Mi-ar placea sa spun ca in tine se incarneaza normalitatea, insa esti atit de eteric, atit de aluziv, atit de transparent si inconsistent incit verbul 'a se incarna' nu isi gaseste locul. esti definitia lui William Golding pentru oamenii de hirtie. Cu care se sterge cacatul, zic eu. In rest, cartier jegos si alte bla bla-uri ma fac sa rid. Nu te avinta in exercitii de imaginatie, esti prea sec pentru asa ceva. |
dintr-un topic despre toamna atzi facut grajd ... fimi-ar scarba :sick:
|
mai ambra blu, ce naiba ai de esti asa rau?... herbert chiar a avut o idee interesanta... nu poti s-o accepti? topicul asta era subtire pana a venit el cu ideea, chiar daca are un titlu care te pune pe ganduri... parca si tu esti poet... ia toarna ceva aici de la tine, nu mai sta cu coada pe sus... sunt cativa care si-au pus aici propriile poezii ... e foarte placut sa descoperi si putina sensibilitate pe situl asta... sunt prea multi matricsi si alieni... nu mai zic de vesnicele meciuri ambra blu-herbert, als-korben, marx-ambra blu, combinatii de n luate cate doua...
am turnat gaz pe mine? :) |
Pt. Ambra Blu si herbert:
Chiar pe bune, nu va puteti ignora reciproc?? Sincer mie mi s-a cam luat de scandaluri... |
Originally Posted by daniel:
Scandaluri? Nu, sint doar niste replici intre un nume - eu - si un nickname. |
Originally Posted by EgoN:
|
Mda.... Eu doar vreau sa spun ca tin cu herbert :P
|
Te-am notat, ia loc :hmm:
|
Multumes tovarasa invatatoare.... :sleep:
|
Originally Posted by cherryblossom:
:D :shock: :? 8) |