![]() |
Teatru
Nu filmat. Doar teatru. Merge cineva pe acolo? Spectacole/actori favoriti?
|
vorba lui pyron: cautatzi la teatromagia.ro
|
Eu merg. Insa din pacate sunt din Timisoara si pe aici nu prea se intampla mare branza in materie de teatru. As spune ca ce iese la rampa este mediocru daca nu submediocru. Insa de fiecare data cand mai vin si alte teatre in vizita, in caz ca ma tine bugetu, ma duc cu placere. Din pacate nu am vazut pana acum nici un spectacol montat de Maniutiu, Apostol, Purcarete, etc. Insa there is still hope. :)
|
Cel mai bun teatru din Buc.este Bulandra,dupa parerea mea.Spectacole excelente:CASATORIA,ANATOMIE.CADEREA ROMEI,OBLOMOV.Urmeaza sa aiba premiera o superproductie la TNB:APUS DE SOARE in regia lui Dan Pita luna aceasta.Merita vazuta!
:w00t: :w00t: :w00t: |
De acord. Poate si cel mai modern.
Va recomand si eu "Anatomie. Titus. Caderea Romei" daca nu ati vazut inca. Una din piesele mele favorite. Tot la Bulandra, "Bent", desi vad ca momentan are cam o singura reprezentatie pe luna. Oblomov inca nu am vazut. Trebuie sa ma pregatesc psihologic, nu de alta dar tine cam 4 ore si 15 min... |
foarte tari.....
ma rog, fiecare cu gusturile lui. |
Originally Posted by Danny:
Trebuie sa vezi acest spectacol neaparat.Nu te speria de durata lui,nici nu o sa observi cand a trecut timpul.Este magistral,a luat si premiul UNITER pt.cel mai bun spectacol in stagiunea 2003/2004. Pt.mai multe informatii:www.forum.teatrul.ro.Discutii despre teatrul,critici,puncte de vedere,schimb idei. :w00t: :w00t: :w00t: |
Originally Posted by patraulea:
Dupa parerea mea, cel mai bun teatru din Buc e compania lui Dan Puric :) Evident, prima recomandare este spectacolul "Made in Romania" A doua, este "Gunoierul" de la Teatrul Act |
Dupa parerea mea, cel mai bun teatru din Buc e compania lui Dan Puric :)
Evident, prima recomandare este spectacolul "Made in Romania" A doua, este "Gunoierul" de la Teatrul Act[/quote] o.k.Argumentatie:cele mai multe specatacole bune,cea mai buna trupa,cea mai buna sala!Cand spui ca aceasta Comp.a lui Dan Puric e cea mai buna,e putin cam fortata nota.E buna si atat.Parerea mea. Teatrul Act e o chestie mica,insignifianta,care il are pe M.Iures in fata(care la randul lui de unde a venit? - Bulandra) :lol: :lol: :lol: |
Cea mai buna sala ???? Asta poate ca ar merge ca argument pe un thread de muzee/obiective turistice, in nici un caz ca argument pentru a recomanda un spectacol de teatru Evident ca e putin fortata nota despre comp lui Dan Puric ... de-asta si urma un mic zambet ... Sunt spectacole originale, nu semana cu nimic din ceea ce se joaca de regula in teatre, nici macar cu un spectacol de balet sau pantonima. Debordeaza de fantezie, nu exista timpi morti, sunt o incitante, participi la ceea ce e pe scena fara sa vrei. Treceri subtile de la umor debordant la meditatii profunde, si asta fara sa fie nevoie de nici un cuvant ...
Mda ... si urmeaza si argumente de genul Iures are nu stiu ce defecte ??? Am recomandat un spectacol ..."Gunoierul" ... Iures nu joaca in el, nu-l regizeaza, nu vad de ce trebuie legat numele lui de recomandare Si nici nu vad ce relevanta are marimea teatrului sau proprietarul lui. Iures la randul lui a venit de la Craiova (printre alte locuri din care a tot venit :)) ... ar trebui sa concluzionez ca polul talentelor teatrale e Craiova? |
Prea mult subiectivism in aprecierile tale.Nu tot ce-ti place tie e cel mai bun!
Era o parere personala! :lol: :lol: :lol: |
din pacate nu am fost niciodata la teatru....
|
Si concluzia e care ? Aprecierile mele sunt subiective si ale tale sunt obiective ? In virtutea caror criterii ? Aprecierile mele sunt subiective in aceiasi masura in care sunt si aprecierile tale. Nu-mi atribui ceea ce n-am spus. N-am sustinut nicaieri ca tot ceea ce-mi place mie e cel mai bun. Am recomandat ceea ce mi-a placut mie. Si daca scopul era sa stim de fapt ce teatru e cel mai bun dupa parerea celor de pe forum, se crea un chestionat de vot, cu teatrele din Bucuresti. Sa revenim la subiect ... a vazut cineva Marlene la Comedie ? |
O.K.L-am vazut.Nu preas tiu ce cauta la comedie,pt.ca viata Marlene Dietrich nu are nici o legatura cu comedia.Un spectacol bun,cam exigent,rol dificil al Emiliei Popescu,cel putin pt.interpretarile live lae melodiilor.Un muzical in toata regula!
:lol: :lol: :lol: |
Ok. Ca sa nu va mai "certati" am sa fac o mica precizare. Teatrul Bulandra este probabil cel mai bun teatru...de stat. :)
Teatrul independent nu este in nici un caz "o chestie insignifianta" dar poate ca trebuie tratat separat. patraulea, stiu ca Oblomov a luat premiul Uniter. De-asta nici nu ma grabesc sa-l vad. Sunt sigur ca voi mai avea destule ocazii. Mersi de link, am sa arunc o privire si pe acolo. Te rog insa si eu ceva, ai si tu mai multa grija cand dai "quote" ca nu se mai intelege nimic. Si inca ceva. Nu trebuie sa precizezi aproape mereu "(dupa) parerea mea/parerea mea personala". Fireste ca e parerea ta!!! Se subintelege... Poate nu-ti dai seama dar este exasperant. |
Originally Posted by Blanche:
Eu nu. Asa ca te rog sa-mi spui de ce ar trebui sa merg sa-l vad. Convinge-ma. :P |
[quote="Danny"]Ok. Ca sa nu va mai "certati" am sa fac o mica precizare. Teatrul Bulandra este probabil cel mai bun teatru...de stat. :)
Bravo,Danny,o apreciere justa! Cat priveste chestia cu parerea mea,m-am gandit sa nu sara oamenii de cur in sus,pt.ca am vazut ca mare parte cam asta fac.Si asa,le mai temperez si eu elanul...cat de cat... MARLENE nu merita vazuta.Mai bine ALEX SI MORRIS (teatrul Mic)o piesa pe care toti au blamat-o si au spus ca e prea banala.Ceva in genul LOST IN TRANS.Un subiect comun in care 2 actori mari Stefan Iordache si Mitica Popescu si o actrita mediocra D.Dembinski-Medeleanu,cam eclipsata de cei 2 grei, te fac sa te simti f.bine(eu unul am fost incantat).Un spectacol fara marii pretentii,o scenografiea normal de banala,un joc actoricesc f.bun.o ecranizare a lui Michael Elkin. :w00t: :w00t: :w00t: |
Sunt tare curios si eu de ce cade accentul pe piesa asta-Marlene,cand sunt atatea cu peste *** peste ea!De ce iti place atat de mult de ea,Blanche?
8) 8) 8) |
N-am vazut-o :) Am intrebat special ca sa aflu impresiile celorlalti Am intentia sa o vad, o sa am grijja sa va spun si impresiile post-vizionare ... |
O.K.Asteptam impresiile!
8) 8) 8) |
Marlene e chiar Duminica asta.
N-am de gand sa merg sa-l vad. Nu prea ma entuziasmeaza musical-urile. Si nici Emilia Popescu... |
Daca vrei sa vezi o piesa adevarata,pe 12 mai(dar nu cred ca mai gasesti bilete)e premiera la APUS DE SOARE,la TNB,de Dan Pita.Eu unul nu ma duc la premiere,pt.ca le consider mai proaste decat reprezentatiile ulterioare!Emotii,critici multi,televiziuni,personalitati.Mai bine vezi a3 sau a 4 reprezentatie.E mai buna.
|
sa-ntzeleg ca n-ai vazut-o, da-tzi dadeai shi tu cu parerea asha, ca ar fi tare, sau cum? |
Imi dadeam si eu cu presupusu'.Nu am vazut-o dar la cati bani s-au bagat inea,superdecoruri,100deactori+figuranti,costume,c oroane,sabii,cutite,gratare&mici&co,eu zic ca o sa fie ceva acolo.Pita e la a 2 incercare si sunt curios ce poate sa faca in teatru.Costel Constantin e regizor secund si interpretul lui Stefan.Pare interesant.AStept sa o vad si apoi comentez "la cald"piesa.
8) 8) 8) |
Pe 9 mai e Avanpremiera. |
nu-mi place teatrul, iar pe d. puric nu pot sa-l sufar: e un fitzos fara kwaie :x
|
O.K.Merci de informatie.Eu oricum,ma duc spre mai spre sfarsitul lunii sa o vad.
|
Originally Posted by Alex Leo Serban:
De acord.Puric are la "fitze" cat pt.10 regizori,dar spectacolele realizate nu sunt rele deloc. 8) 8) 8) |
Hello tuturor!
Ati vorbit despre teatrul Bulandra... a vazut cineva "Unchiul Vanea", dupa piesa lui Cehov, cu Horatiu Malaiele in rolul principal? Daca da, spuneti-mi si mie ce parere aveti despre ea. |
Originally Posted by Maya:
Super piesa,cam prafuita,a luat premiul UNITER pt.cel mai bun spectacol in urma cu cativa ani.Decorul interesant,regia excelenta,jocul actorilor f.bun.M-a surprins placut A.Bibiri,pe care o consider una dintre cele mai talentate actrite.Mai apare si in CASATORIA,piesa pusa in scena de acelasi Kordonski care a facut si UNCHIUL VANEA.Alaturi de H.Malaiele,mai apar si alti actori mari ca V.Rebengiuc,M.Mihut. Piesa excelenta,merita vazuta neaparat! :w00t: :w00t: :w00t: |
Am vazut totusi ca ai facut traducerea la Bent. |
... si la 'conversatie dupa inmormintare' de yasmina reza... comenzi; ink primesc dividende :happy: dar afirmatia de mai sus stands true ;) |
Re: Teatru
Nu-mi prea place sa merg la teatru. Am incercat cam acum un an si am mers la mai multe piese (3-4), dar m-am lasat repede. Pur si simplu nu ma prea atrage, decat daca piesa e mai celebra ("Trei surori" de Cehov), are un titlu mai smecher (e una maine, la Cluj, "Mama, da' astia povestesc in actu' doi ce se-ntampla-n actu'-ntai" sau ceva de genu') sau subiectul e aparte ("Scaunele"). Imi place sa citesc teatru (de la Shakespeare la Ionesco) si sa joc, dar tot simt limitari pe care filmul (de exemplu) le elimina. However, opera imi place mult mai mult. |
Re: Teatru
Originally Posted by MinRep:
|
Nu stiu care e ideea dar probabil sunteti niste norocosi. De vreo cativa ani de zile tot incerc sa conving pe unul, pe altul din anturajul meu pentru mers la Teatre, Opere, Balet, etc. Din pacate, ei nu prea stiu decat de Star Wars, Matrix, Stapanul Inelelor, si cinematografele ultra-centrale unde te duci mai mult pentru a fi vazut decat sa admiri o creatzie mishto.
N-am mai fost la teatru de vreo doi ani cand am facut un compromis si am mers cu cineva cu care nu prea asi vrut. Dar am vazut la National, "O noapte furtunoasa", "Visul", "Numele Trandafirului", si inca vreo doua comedii cu Dan Puric, "Revizorul", parca, si ala in care joaca cu nevasta-sa, "Toujours L'amours", parca. E foarte mishto ce face Dan Puric. In special as vedea comedii si piese adaptate dupa carti celebre sau piese ultra-originale. As vrea sa merg dar d'abia am acceptat ideea de a merge singur la Cinemateca Eforie pentru a vedea filme vechi care imi plac mult mai mult decat cele noi. |
Pai daca nu-ti place teatrul, ce cauti pe thread-ul asta ? Sau faci afirmatii incendiare special ca sa creezi agitatie ? :) Anyway, mi-ai amintit de inceputurile tale in cronica de film ... cand te lansai des in afirmatii care de care mai teribiliste, partial ca sa atragi atentia asupra ta. Pe vremea aia era de vina varsta, presupun :) ... dar acum ? Apropo, mergi la teatru vreodata ? |
Hehehe.
|
Vazut. Duminica. E OK, dar nu nemaipomenit. Atu-urile spectacolului sunt de fapt unul ... dar important: Emilia Popescu. E probabil cel mai bun rol al ei de pana acum, si nu e un rol comic. Cea mai mare parte a persoanelor vad in Emilia Popescu actrita de revista, cuplete sau roluri de spectacole de revelion, chestii de-asta. In Marlene chiar face un rol dificil, nuantat, sustinut constant pe toata durata spectacolului. As fi dispusa sa pariez ca o sa fie nominalizata pentru rolul asta la premiile Uniter de anul viitor ... In rest, e un spectacol "corect" . Regizorul nu vrea sa demonstreze ca e genial, nu exista nimic socant, nimeni nu arunca cu nimic in public, nimic ostentativ. Asta e bine uneori :). Daca nu-ti plac musical-urile ... poate ca nu merita sa te duci. Nici mie nu-mi plac in mod special, dar nici nu rejectez un spectacol pe criteriul asta. "Jesus Crist Superstar" e considerat tot un musical, nu ? |
Nu e vorba ca "rejectez" un musical din start insa sunt multe piese pe care nu le-am vazut inca si la care vreau sa merg, si nu prea e bani.
Let's just say it's not on my priority list... Si daca tot ai pomenit de roluri dificile si performante actoricesti...iti recomand "Iona" cu un Virgil Ogasanu sclipitor. |
Originally Posted by Blanche:
un thread fara teza & antiteza e ca o gagica fara ambele mamele. cit despre 'afirmatiile incendiare', m-as bucura sa stiu ca nu erau datorate (doar) virstei si ca le fac in continuare :P PS merg la teatru f., f., f. rar; din nefericire, am prieteni care sint regizori de teatru... :( |
Un spectacol precum "Costumele" iti permite sa dezvolti si fitze (deranjante pt unii probabil care nu stiu sa se incheie nici la nasturi). |
Originally Posted by toledo:
gne-he-he-he... (...aham, rautatzile astea ma fac sa rad...) |
Originally Posted by zizi:
|
unii au prea multi nasturi de inkeiat - si fac costume tot fara kwaie...
|
mai leo, parca esti baiat inteligent, dar cand trantesti cate una, ma doare capu' si-mi spun sa nu te mai citesc vreo saptamana, tot cautand dileme, libertatea si alte hartii tiparite. Macar din respect ai fi trebuit sa fii mai putin dur in formulare - teatru e o pepeniera pentru film, filmul care este totul pentru tine. Dar nu ne ofensa pe noi care iubim si teatrul. Compri |
Nu inteleg de ce te simti ofensat. Daca nu-i place teatrul...care e problema? E treaba lui. Sa fie sanatos!
|
Dar e si "treaba" mea sa-mi apar "iubirea". Ce, i-am sarit la beregata? Imi pare rau pentru "imaginea" lui Alex... pe care il citesc si il respect... Mie imi place Dan Puric. E un tip inteligent, poate cel mai inteligent actor din teatrul romanesc. Si cum vorbeste!!! L-am vazut la emisiunea Eugeniei Voda - "Profesionistii" de pe TVR - si mi-a placut mult. Iar sanatate doresc la toata lumea. Inclisiv tie, Danny. |
Originally Posted by herbert:
Iubirea ta e Dan Puric? :lol: |
Ma, p***a selectiva, pusa pe glume... Intelegi ce vrei tu si complici intentionat lucrurile. Iubirea mea e teatrul... De fapt, una din iubirile mele. Mai e filmu' si literatura. M-am enervat, Danny, la inceput, iar spre final mi-a trecut. |
problema mea nu e k 'nu-mi place teatrul', ci k am vazut citeva spectacole mari & unice: ultimul tadeusz kantor, bob wilson, josef nadj... cind ai ajuns la un asemenea standard, nu te mai extaziezi la toti puricii!
ca si in film, a fi vazut mai mult devine un handicap! ce vremuri traim :( |
All times are GMT +2. The time now is 05:32. |