Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   articol eugenia voda (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84048)

Alex Leo Serban 03 Mar 2004 21:38

articol eugenia voda

daca va mai intereseaza subiectul puiu/ursu/berlinala, va recomand articolul eugeniei voda din romania literara de sapt. asta :P

EgoN 04 Mar 2004 19:55

articolul mi-a placut, desi nu am vazut filmul. da e pe bune faza cu "multumiri domnului Adrian Nastase pentru conditiile create" ? sau e doar un misto ieftin?

Alex Leo Serban 05 Mar 2004 06:06

se pare ca misto ieftin. oricum, la berlin n-a fost cu tinicheaua asta de coada - generic 'curat' adica... :wink:

ctoma 07 Mar 2004 01:51

Articolul mi-a placut dar dupa ce l-am citit, am senzatia ca am vazut deja scurtmetrajul si ma intreb daca mai merita efortul sa ma deplasez la Cinemateca la sfarsitul lunii asa cum aveam de gand .

Alex Leo Serban 07 Mar 2004 09:05

ei, eu zic sa te duci totusi: e bine sa ne facem o parere - si sa vorbim in consecinta - abia dupa ce vedem despre ce e vorba cu propriii nostri ochi :wink:
plus ca n-avem intotdeauna aceleasi pareri...

ctoma 07 Mar 2004 15:43

Ai dreptate. Probabil ca o sa ma duc sa-l vad totusi, fidel principiului pe care l-ai enuntat mai sus , de a vedea cu ochii mei. Dar in acest caz, inclin sa cred ca o sa ma intreb si eu la sfarsit :"asta-i tot ?" :)

P.S.Chiar daca nu intotdeauna avem aceeasi parere sper ca imi vei acorda un autograf pe cartea care o vei scoate despre Lars Von Trier(care este regizorul meu preferat) :)

marx 07 Mar 2004 16:53

Ctomitza nu mai bine infiintzezi un Fan-Club ALS?

ctoma 07 Mar 2004 23:26

Originally Posted by marx:

Ctomitza nu mai bine infiintzezi un Fan-Club ALS?

Nu am nici-o intentie in acest sens, stai linistit.
Sunt mai nou pe forum si nu stiu toata istoria "prieteniei" care vad ca va leaga pe tine si pe ALS . Cred ca ar fi mai bine sa-ti rezolvi problemele pe care le ai direct cu el , nu prin intermediul meu. N-am nici-o legatura cu aceasta disputa, care de altfel nu ma intereseaza absolut deloc.

Alex Leo Serban 08 Mar 2004 12:22

marx e ca moshii aia din muppets (grumpy old men care stateau pe margine la show si cirteau), aproape nimeni nu-si mai aduce aminte de ei & in curind nimeni n-o sa-si mai aminteasca de el...
norocul lui e ca eu imi voi aduce aminte de el - la capitolul 'pagube colaterale' pe forum :roll:

coco 08 Mar 2004 13:01

O floricica de nu ma uita... asha de 8 martie :P

Alex, parca te vad gesticuland suav textul de mai sus, parca te vad uitandu-te la muppets, traind odata cu papuselele din film...
dar oare cum se misca ele? dar oare cum vorbesc, dara n-au corzi vocale, eheee sunt doar niste papusi spectaculare, gandesti tu cu voce tare in timp ce pe hartia din fata-ti se astern rapid, ordonat, cuvinte ce se tes in 1000 de sensuri, 1000 de nuante.
Si-mi zboara mintea gandindu-te si realizez ca ce a inceput in urma cu 9 ani pe fatilica data de 13 ca un juramant de castitate intesalat de datorii supreme, se poate transforma prin varful penitzei tale intr-o carte ticluita maiastru care, de ce nu, sa ne faca sa intelegem egocentrismul marelui Lars fara a uita totusi ca maestrul a apreciat, cu umor bineinteles, ca urmatoarea generatie de regizori va fi si mai egocentrica decit generatia Dogmei...

Multumim Alexandru Leonard Serban si ingaduie-ne un sincer la multi ani. :oops:

PS pt Cristi - ok filmu' dar incep sa te simt gerontofil, felicitari pt ursuletz,
PS2 pt Cristi - 13,13,13,13 si vine incetinel dar sigur si 69.
SANATATE CA-I MAI BUNA DECAT TOATE!!!

Alex Leo Serban 08 Mar 2004 13:03

nu ma cheama 'leonard' :evil: :evil: :evil:
in rest, merci pt urarile de 8 martie :P

coco 08 Mar 2004 13:05

Scuze Leo..pupici :oops:

catallin 08 Mar 2004 15:28

Originally Posted by Alex Leo Serban:

nu ma cheama 'leonard'

...ci LEUTZU... :lol:

Alex Leo Serban 09 Mar 2004 12:10

anyway... i-am trimis urarile de 8 martie mamei mele, care m-a facut :)

marx 09 Mar 2004 16:25

marx e ca moshii aia din muppets (grumpy old men care stateau pe margine la show si cirteau), aproape nimeni nu-si mai aduce aminte de ei & in curind nimeni n-o sa-si mai aminteasca de el...
norocul lui e ca eu imi voi aduce aminte de el - la capitolul 'pagube colaterale' pe forum :roll:

Cinstite Iago, norocul meu ca am multe resurse pt a provoca "memento" oricui (cu tine, vad, ca am reusit). :wink:

KORBEN 10 Mar 2004 11:07

revenind la eugenia voda, pe care se parca ca ati pierdut`o in translatie.....
nu o sa ma apuc sa caut romania literara pe la tarabe asa ca as aprecia un link catre respectivu artikol
asta daka se afla pe liternet

Alex Leo Serban 10 Mar 2004 11:55

Cinstite Iago, norocul meu ca am multe resurse pt a provoca "memento" oricui (cu tine, vad, ca am reusit). :wink:

don't count on it, buster: daca vreau, pot sa uit (sau, ca sa parafrazez un mare poet francez - hai sa te vad dac-o dai in bara si cu asta, marx! - 'j'ai plus d'amnesies que si j'avais mille ans'! :lol: )

rekabu 10 Mar 2004 19:43

l-ati vazut pe c. puiu la hurezeanu ("romania mea")? a fost tare. cred ca emisiunea asta e cel mai bun film al lui de pana acum... nu ca "marfa si banii" ar fi slab (dimpotriva!), dar acolo a fost genial. parerea mea... :roll:

marx 11 Mar 2004 16:42

don't count on it, buster: daca vreau, pot sa uit (sau, ca sa parafrazez un mare poet francez - hai sa te vad dac-o dai in bara si cu asta, marx! - 'j'ai plus d'amnesies que si j'avais mille ans'! :lol: )

Ce faci ALS? Antrenamente pt postul de moderator la "Quiz Show"?
Si-ti spun eu pe cine parafrazezi(fara sa nimeresc bara) : pe primul spectator de la "Et Dieu... créa la femme". :wink:

Alex Leo Serban 13 Mar 2004 09:56

nimeni nu (mai) da nici un pirtz dege(ne)rat pe ce crezi tu, marx, despre una sau alta - why don't u learn to live with that?! :lol:
consider this: du-te la manastire, citeste o carte (jocul cu margele de sticla de pilda) si, cind vei ajunge la respectabila virsta de 123 de ani, mai revin-o pe forum si da-ti cu parerea; pina atunci, silence is an option :wink:

marx 13 Mar 2004 14:08

ALS,cum naiba reusesti sa regurgitezi si sa flatulezi in acelasi timp?Ti-a fost penetrat orificiul bucal la ultima clisma?

Alex Leo Serban 15 Mar 2004 14:29

ALS,cum naiba reusesti sa regurgitezi si sa flatulezi in acelasi timp?Ti-a fost penetrat orificiul bucal la ultima clisma?

s-ar parea ca vorbesti din proprie experienta, atit de bine le stii :wink: ma rog, fiecare cu domeniul de activitate la care se pricepe mai bine: eu n-am atita imaginatie, marx, la capitolul 'mecanica excretiei' - pe tine, vad bine, te pasioneaza... :P (in rest, esti grosier monsher; as usual :roll: )

marx 16 Mar 2004 13:40

ALS,iti statea mai bine in postura de recitator din Baudelaire,asa parca ai astepta cuponul de pensie.

Eddie 16 Apr 2004 20:10

pentru lenesi...

http://www.romlit.ro/www/texte04/rl8/CINEMA.HTM

Alice_Fluture 18 Apr 2004 23:10

Asa, si?

Am vazut filmul inainte sa citesc articolul asta care nu mi-a zis nimic din ce nu stiam. Eu ma intreb, no offense, "cum arata, dom'le celelalte filme din competitie de-a cistigat tocmai asta?" Se pare ca in occident povestile romanesti sint suficient de "exotice" ca sa impresioneze. Altfel, filmuletzul se simte ca o secventa dintr-un film pe care il intuiesti prea neorealist ca sa merite mai multa pelicula. Asta cred eu ca este adevaratul merit al "Pachetului de Kent" - monotonia si tristetea vietii in Romania actuala, intuite dincolo de dialogul natural si de atmosfera statica a celor 13 minute (care par 20). Pentru ca poate pleci dezamagit de la film, dar dezamagirea asta e aceeasi cu cea pe care o simti in fiecare zi.

Alice_Fluture 19 Apr 2004 00:35

Uite ce zice aici de-ti creste inimioara: Asistam*, in clipa de fata, la o ofensiva a scurtmetrajului, de o anvergura nemaiintilnita la noi. Mai exista, pe linga filmul premiat al lui Cristi Puiu, o serie de alte scurtmetraje noi**, produse in diverse combinatii private, dar mereu “cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei”***. Indiferent de calitatea lor, toate sint urgisite de aceeasi soarta: nu au acces la marele public. Ramin, in cel mai bun caz, filme de festivaluri, filme de uz intern. Sprijinul CNC ar trebui sa mearga mai departe, sa impuna strategii de difuzare a filmelor scurte, via televiziune.****

* Daca publicul nu are acces la ele, cine asista la acest fenomen minunat? Domnii din fotolii, speriati si ofensati?
** "Noi" asta a inceput sa se invecheasca pt. cele la care ma gindesc eu. Dar poate sint unele, "de uz intern" de care chiar nu se stie nimic. Cine, ce, unde, cind? De ce-ul il stim.
*** Ca sa nu mai spuneti ca tinerii nu sint politicosi.
**** Si daca ar intra in caravana Stella Artois la vara? Ar fi mai aproape de publicul pe care il cauta. (A bon entendeur...)

Oricum, TREBUIE SA FACEM CEVA.

Eddie 19 Apr 2004 09:03

how to reach the masses in two (easy??) steps:
1. convert to divx
2. release on suprnova, kazaa, emule, warez ftpz etc.

alternativa: un hub dc++ metropolitan care sa gazduiasca exact asa ceva (numai filme oferite de realizatori, deci fara incalcarea drepturilor de autor).

poate ca-s prea dur, dar cred ca nici oferite pe gratis nu s-ar inghesui nimeni sa le downloadeze... :(

All times are GMT +2. The time now is 03:54.